biebmiepje solliciteert

biebmiepje header
Solliciteer op een creatieve manier

Een week geleden was het moment daar: de mail waar ik al weken op wachtte was binnengekomen! Op mijn werk, FlevoMeer Bibliotheek, gaan ze een redactieteam werven. Ook bibliotheken moeten meegaan met hun tijd en dus zorgen dat ze goed zichtbaar zijn in de digitale wereld. Om te zorgen dat alles waar FlevoMeer voor staat en wat we te bieden hebben op een goede manier aan de wereld gepresenteerd wordt, komt er een redactieteam.

Ik werk al sinds 2002 bij de bieb, in verschillende functies en ik werk al vanaf 2009 als medewerker Titelbeheer en Mediaverwerking. Ik ben er klaar voor om (daarnaast en liefst gedeeltelijk in plaats daarvan) een nieuwe uitdaging aan te gaan.
Nu snappen jullie al waar ik heen wil: ik wil heel graag deel uitmaken van dat redactieteam! Dat ligt toch helemaal in mijn straatje?! De vacature is voor vier uur, maar die mogen van mij ook wel meer worden 🙂

De opdracht was om op een creatieve en passende manier te solliciteren, dus wat past er dan beter bij mij om dat via mijn blog te doen? Middels deze blogpost, en hopelijk met een beetje hulp van jullie, wil ik laten zien dat ik een geschikte kandidaat ben.

I live & breathe books
Mijn levensmotto is “I live & breathe books”, ik ben echt iedere dag met boeken bezig; fysiek en online, en ik geniet er enorm van om me in die wereld van boeken, lezen, auteurs, uitgeverijen etc. te begeven. Omdat ik graag van zoveel mogelijk op de hoogte ben, ben ik ook veel op social media te vinden. Eigenlijk is het motto “I live & breathe social media” ook wel op mij van toepassing! Je kunt het ook een verslaving noemen 😉
Ik lees niet alleen veel op social media, ik deel natuurlijk ook veel. Biebmiepje is dan ook bijna overal te vinden: Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin en LinkedIn. Dit zijn de netwerken die bij me passen, de netwerken waar ik met veel liefde mijn passie voor de boekenwereld deel.

LOGO biebmiepje
biebmiepje

Ik ben in 2013 begonnen met mijn blog en heb sindsdien een hele groei doorgemaakt. Van alleen recensies, naar ook winacties, naar verslagen van boekpresentaties en evenementen en nu zelfs ook al van wat bezoekjes aan uitgeverijen. Ik heb de afgelopen jaren een onwijs fijn netwerk opgebouwd en dat groeit alleen maar (trots!).
Ik heb natuurlijk nog heel veel ideeën en wensen voor de toekomst van mijn blog (zoals bijvoorbeeld interviews met auteurs en nog meer boekgerelateerde artikelen naast de recensies). Ik heb al een hoop geleerd, maar er valt ook nog genoeg te leren en ontdekken!

Voorbeelden
Ik zal wat voorbeelden geven van blogposts in verschillende categorieën, om te laten zien waar ik zoal ervaring mee heb:

Wat zou leuker zijn dan mijn blog- en social media-ervaring te kunnen toepassen op mijn werk? En andersom de ervaring die ik in het redactieteam opdoe, ook weer te kunnen gebruiken om mijn blog(gen) te verbeteren!

Nachtblauw
Aanbevelingen welkom 😉

Met deze blogpost heb ik laten zien wat ik allemaal bereikt heb en kan in de digitale wereld. Door deze ervaring vind ik mezelf een geschikte kandidaat voor deze functie!
Vinden jullie dat ook? Aanbevelingen zijn altijd welkom 🙂 Dus laat gerust een reactie achter onder dit bericht…

-X- Judith (deze is voor mijn lieve lezers)

Met vriendelijke groet,
Judith v P
(deze is voor de sollicitatiecommissie 😉 )

0 thoughts on “biebmiepje solliciteert

 1. Die functie is je op het lijf geschreven! Ik hoop echt dat je wordt uitgekozen voor het redactieteam. Je passie voor boeken straalt duidelijk van je artikelen af. Ik kan me geen geschiktere kandidaat voorstellen. Heel veel succes met de sollicitatieprocedure Judith 🙂

 2. Volgens mij ben jij de geschikte kandidaat, door jouw recenties heb ik al heel wat boeken gelezen. Heel veel succes met de solliciatie. Martine

 3. Wat ik zo fijn vind aan biebmiepje.nl, dus aan jou Judith: jij maakt mijn wereld groter. Las ik voorheen alleen Engelse en Amerikaanse thrillers, door jouw recensies ben ik allerlei andere boeken gaan lezen. Je maakt mij nieuwsgierig. Daarom vind ik jou bij uitstek geschikt voor deze functie.

 4. Wat een geluk dat Judith beschikbaar is voor deze functie, want een betere match bestaat niet. Ik weet zeker dat Judith met haar enthousiasme, creativiteit, originele ideeën en uitgebreid netwerk een enorme aanwinst zou zijn voor het redactieteam!

 5. Biebmiepje is een begrip in de boekbloggerswereld! Jij bent een ideale kandidaat voor deze baan. Veel succes! Of zal ik gewoon een stapje verdergaan: vast gefeliciteerd met je nieuwe baan! 😉

 6. Leuke post! Ik volg je nu al een aardig tijdje en deze functie is je op het lijf geschreven. En als mede bibliotheek collega vind ik het ook erg sterk dat de bibliotheek ook meegaat met haar tijd. Ik heb namelijk al genoeg pogingen gestart zien worden bij verschillende bibliotheken, maar die het helaas toch uiteindelijk niet waar konden maken, omdat ze niet de juiste mensen hadden. En ik denk juist wel dat jij geknipt bent voor zo’n functie en het wél waar kan maken. Ik ga heel hard voor je duimen!

 7. Jij bent de beste kandidaat die ze kunnen vinden voor deze functie! Ik vind je blogs echt te gek! Ik hoop dat jij het gaat worden! Succes!

 8. Hoi Judith, waarom moet je solliciteren? Als je als bedrijf iemand in je midden hebt met jouw kennis, passie, contacten enz. dan geef je als bedrijf zo iemand toch gewoon een goede aanbieding zodat die iemand die functie niet kan weigeren!!! Ik wens de bibliotheek veel wijsheid, een betere kandidaat voor die functie gaan ze niet vinden. En jou wens ik veel succes!

 9. Goed om te horen dat de bieb met haar tijd meegaat 🙂 En het spreekt natuurlijk voor zich dat jij aangenomen moet worden 😉 Ik bedoel: een kei leuke en goedlopende blog, vol met leuke artikelen en boekennieuws. Als jíj geen onderdeel van de team mag zijn, dan zou ik niet meer weten wie wel #voteforbiebmiepje

 10. Wat een supersolicitatie!! Ik denk dat ze zichzelf niet serieus nemen als ze jou zouden laten schieten als geschikte kandidaat. Ik sta er echt nog van te kijken dat geen enkele uitgever jou ooit benaderd heeft voor een PR-functie. maar ook dat gaat ooit komen denk ik zo 😉
  Succes kanjer, zou geweldig zijn als je de job krijgt!

 11. Leuk om op deze wijze te solliciteren op de functie van redactiemedewerker. Echt iets voor jou om de sociale media waar jij al zo vertrouwd mee bent te combineren met een nieuwe uitdaging. Een betere combinatie is haast niet denkbaar!

 12. Het is in onze alsmaar groeiende digitale wereld steeds lastiger om jezelf te onderscheiden tussen alle internetsites en zoekresultaten.

  Meer dan 80% van de Nederlandse internet gebruikers maakt gebruik van Google als zoekmachine. De helft van deze gebruikers kijkt vervolgens niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Als jij mensen wilt bereiken moet je dus een reeds gevestigde naam zijn of jezelf zo kunnen profileren dat jij en jouw site vooraan staan.

  Jij staat op pagina 1, plek 7.
  http://lmgtfy.com/?q=bieb+boekenblog

  Als de mensen jouw site eenmaal gevonden hebben moet je met een uniek aanbod aan content de bezoekers aan jou binden.

  Het is jou met jouw blog gelukt om in korte tijd uit te groeien tot een succesvolle en veel bezochte maar ook leuke en informatieve blog. Daarnaast weet jij door het goed gebruik te maken van de populaire sociale netwerken steeds meer mensen te bereiken. Met de vernieuwingen en regelmatige updates zorg je ervoor dat deze mensen blijven terugkomen en tevens jouw blog aan anderen aanraden. Andere bloggers erkennen dit ook en velen raden jou dan ook aan op hun eigen blogs.

  Je zegt het zelf maar het is in jouw geval ook echt zo, ‘you live & breathe books’. Je gaat verder dan alleen het lezen van een boek of het schrijven van een review. Het contact met schrijvers en uitgevers, bezoeken van presentaties en het organiseren van win-acties bewijzen dat het voor jou meer is dan hobby of werk.

  De passie en toewijding die jij hiervoor hebt zijn voor elke werkgever een enorme aanwinst.

  Als het doel van het redactieteam is om de FlevoMeer Bibliotheek en alles wat de FlevoMeer Bibliotheek te bieden heeft op een goede en doelgerichte manier aan potentiële klanten te presenteren dan is daar niemand geschikter voor dan jij.

 13. Wat een leuke manier om te solliciteren.Ik lees je blogs met heel veel plezier.Een geschikte kandidaat volgens mij

 14. Wat leuk dat je bij je huidige werkgever de kans krijgt om boeken en social media met elkaar kunt combineren.
  Je boekenblog bewijst hoe jij jezelf continue weet te ontwikkelen en hoe enthousiast je bent. Dé perfecte kandidate voor een redactieteam naar mijn mening. Veel succes! Ik ga duimen draaien 😀

 15. Wow! Wat een mooie reacties staan hierboven al! En ze zijn allemaal zo waar! Ik ken niemand die beter zou passen bij deze nieuwe functie dan jij, Judith! Ze zijn gek als ze jou niet aannemen hiervoor! Ik ga hard voor je duimen! X

 16. Je hebt in ieder geval al heel veel mooie reacties hier! Ik denk dat de baan je op het lijf is geschreven, ik lees je blog met heel veel plezier en vind dat je het allemaal ook echt professioneel en netjes doet.

 17. k kan weinig anders zeggen dan dit; als het redactieteam iemand nodig heeft die bevlogen is, up to date, geïnteresseerd, behulpzaam, attent, meedenkend, lief, creatief en intelligent, met een enorme passie voor het boekenvak en social media, met een netwerk waar je u tegen zegt en iemand die de absolute gunfactor heeft – onder uitgeverijen, auteurs, mede bloggers en lezers – met een groot bereik en de juiste feeling met de doelgroep… Dan kan ik alleen maar Judith adviseren. Ik kan het weten, want zij heeft mij persoonlijk op weg geholpen als startende auteur en ik heb héél veel aan haar te danken. Als ik hulp nodig heb, een proeflezeres of advies omtrent een manuscript of idee, vraag ik Judith. Ze is goed in wat ze doet. Echt. Ik ben beschikbaar voor een referentie (hahahaaa). Liefs Ellen Lina (auteur)

 18. Het enige wat ik nog toe te voegen heb aan deze lovende reacties, is dat ze allemaal waar zijn. Jij bent 200% geschikt!
  En tot slot nog dit: dat de bieb ieder uur waarmee ze deze functie uitbreiden – en jou daarvoor als redacteur inzetten – dubbel terugbetaald krijgen in nog meer klanten en een hogere klanttevredenheid. Zeker in het begin zal er namelijk veel tijd nodig zijn om de bieb online goed neer te zetten. Iemand moet dat team gaan trekken…

 19. Deze functie kan door niemand beter vervuld worden dan door jou! Jij straalt zoveel passie en liefde uit wat betreft boeken én je enthousiasmeert door de manier waarop je schrijft. Ik ben een chicklit fan en verder lees ik nauwelijks, door jouw recensies ben ik nieuwsgierig geworden naar zoveel meer verschillende boeken! Chapeau voor jou dus!

  Ik duim dat ze zullen kiezen voor de beste, want dan komen ze direct bij jou uit! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.