Harry Potter en het Vervloekte Kind – J.K. Rowling

HARRY
Albus Severus, je bent vernoemd naar twee schoolhoofden van Zweinstein. Een van hen was een Zwadderaar en waarschijnlijk de moedigste man die ik ooit gekend heb.

Korte inhoud
Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen, lijkt alles nog ingewikkelder. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

ALBUS
Ik heb er niet voor gekozen, wisten jullie dat? Ik heb er niet voor gekozen om zijn zoon te zijn.

Auteurs
“J.K. Rowling schreef een achtste Harry Potter-verhaal, dat door Jack Thorne bewerkt werd voor het toneel en door John Tiffany geregisseerd. De wereldpremière van Harry Potter en het Vervloekte Kind deel een en twee vond plaats op 30 juli 2016 in West End in Londen.”

Mijn mening
Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit boek ontzettend graag wilde lezen, maar het ook heb uitgesteld om twee tegenstrijdige redenen; omdat ik bang was dat het zou tegenvallen (door de scriptvorm) én omdat ik niet wilde dat de terugkeer naar die heerlijke wereld van Harry Potter er alweer op zou zitten…

Ik was dus huiverig om dit boek in toneelvorm te lezen en ik moet zeggen dat het ook wel eventjes wennen was. Gelukkig vloog ik, eenmaal gewend, als vanouds door het verhaal heen. Erg leuk dat het lettertype hetzelfde is als in de rest van de Harry Potter serie, ook dat liet het voelen als terugkeren naar iets vertrouwds.

Want wat was het fijn om weer even terug te zijn in de magische wereld van Harry Potter! Al ging het nu om een volwassen versie van Harry en met name om zijn zoon Albus Severus Potter. De band tussen Harry en Albus is niet heel goed. Albus voelt zich tekortschieten en niet waardig om de zoon te zijn van dé Harry Potter. Hij komt bijvoorbeeld niet in Griffoendor maar in Zwadderich en is beste vrienden met Scorpius, de zoon van Draco Malfidus. De spanning in het verhaal begint als Albus samen met Scorpius iets uit het verleden van zijn vader wil rechtzetten. Maar rommelen met de tijd is nooit een goed idee…
(meer vertel ik niet over de inhoud, ik wil niet spoileren!)

Door de manier waarop dit boek geschreven is, in scriptvorm, kwam het verhaal niet helemaal tot leven voor me, ik kon me minder goed onderdompelen in het verhaal en zag het minder goed voor me dan bij de vorige boeken. Hetzelfde geldt voor de personages, die waren toch wat minder levendig. Dus helemaal happy ben ik er niet mee.

Maar ik heb het boek wel in één ruk uitgelezen, want het verhaal is weer geweldig spannend. Een écht Harry Potter-verhaal. En wat was het leuk om al die oude bekenden weer tegen te komen. Het voelde echt als een warm bad…
Dus: teleurgesteld? Nee! Ik ben allang blij dat we weer hebben mogen proeven aan die magische wereld. Maar: de vorm van het verhaal was niet helemaal mijn smaak. Ik hoop met heel mijn hart dat er een verfilming van komt, zodat ik me wel weer 100% kan onderdompelen in de magische wereld van Harry Potter!

Harry Potter en het Vervloekte Kind
ISBN 9789076174945 – Uitgever: De Harmonie – 352 pagina’s – Verschenen: november 2016 – Originele titel: Harry Potter and the Cursed Child – Vertaald door: Wiebe Buddingh

[bol_product_links block_id=”bol_58807e8f4c383_selected-products” products=”9200000059824504,9200000062284252″ name=”Harry Potter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

9 thoughts on “Harry Potter en het Vervloekte Kind – J.K. Rowling

  1. Wat leuk dat je opmerkt dat het lettertype hetzelfde is als de rest van de serie. Ik had er nog niet over nagedacht, maar inderdaad: hierdoor voelt het meer dat je naar iets vertrouwds terugkeert. Goede review!

  2. Je hebt een hele mooie recensie geschreven. Ik was wat weigerachtig om het te lezen maar nu wil ik het toch zeker doen. Ik ben wel wat ouder dan jou maar heb alle films gezien met mijn 3 jongens toen ze klein waren. En ik leefde mee in die magische wereld.
    Ze waren en zijn eigenlijk nog grote Harry Potter fans. Hun jeugd werd erdoor getekend en gekleurd.

  3. Mooie recensie! Zo ervoer ik het boek ook, en ik denk dat het verhaal pas echt tot leven komt als je het toneelstuk ziet. Verder kan ik het niet echt als ‘canon’, omdat er een paar dingen gebeuren die niet kloppen met wat er in de boeken gebeurd is en ook omdat ik gewoon niet kan geloven dat Voldemort… je weet wel xD

  4. Ik had na het lezen ook het idee dat ik dit graag of op het toneel of het witte doek wil zien. Al Harry Potter liefhebber vond ik het boek wel erg leuk om te lezen. Je kunt je weer helemaal onderdompelen in die magische wereld. Maar ik kan me ook zeker vinden in jouw mening.

  5. Ik heb het boek hier ook liggen, maar ik moet deel 7 nog lezen :O Ik heb 6 eind vorig jaar (dus nog niet zo heel lang geleden) uitgelezen, vlak nadat ik de screenplay van Fantastic Beasts and where to find them had uitgelezen. Dat was om er alvast een beetje in te komen: door het (eindelijk) lezen van deel 6 weet ik dat ik ook de rest van het verhaal nog wel interessant vindt, en door FBAWTFT weet ik dat ik het niet erg vindt om het in scriptvorm te lezen (ik vond het wel wat hebben zelfs). Het liefst zou ik nu meteen aan 8 beginnen, maar eerst dus… 7 nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.