Laatste belofte – Angela Marsons

Ik vind troost in de pijn en de wetenschap dat alle verantwoordelijken zullen sterven.

KORTE INHOUD 
“Als het gruwelijk toegetakelde lichaam van een man wordt gevonden, komt rechercheur Kim Stone er met een schok achter dat ze het slachtoffer kent: het is dokter Cordell, de man die ook betrokken was bij een eerdere zaak rond de dood van een schoolmeisje. Maar hoewel zijn verleden misschien niet brandschoon is, lijkt er geen enkele reden om hem dood te wensen.

Dan wordt Cordells zoon slachtoffer van een verkeersongeluk dat ­volgens Kim Stone helemaal geen ongeluk is. Ook wordt een verpleegkundige dood aangetroffen in een slechte wijk. Alle drie de slachtoffers waren op de een of andere manier verbonden met Russells Hall-ziekenhuis. Terwijl Kims team nog rouwt om een verlies in hun eigen gelederen, moeten ze het hoofd zien te bieden aan de gevaarlijkste moordenaar die ze ooit zijn tegengekomen.”

Het was tijd om terug te keren naar haar werk en haar team. Hoewel niets nog hetzelfde zou zijn, had ze het lang genoeg zonder hen moeten stellen.

MIJN MENING 
Deel 9 in de geweldige inspecteur Kim Stone-serie! Wat keek ik na het schokkende einde van deel 8 uit naar dit deel! Hoe verder?

Inspecteur Kim Stone gaat na een noodgedwongen rustperiode weer aan het werk. Ze moet het heel rustig aan doen en eigenlijk in therapie, maar ja, vertel dat de gesloten, hardwerkende Kim maar… Zij en haar hechte team hebben hun enorme verlies nog lang niet verwerkt, maar moeten wel weer samen aan de slag om een moordenaar te vinden. Daarbij krijgen ze hulp van een nieuwe toevoeging aan hun team, al zijn ze daar niet allemaal zo blij mee.
Dokter Gordon Cordell (die we nog kennen van deel 8) wordt op brute wijze vermoord. Niet lang daarna krijgt zijn zoon een dodelijk ‘ongeluk’. En er volgen meer slachtoffers… Ze lijken allemaal wel iets met elkaar óf met het ziekenhuis waar Cordell werkte te maken te hebben. Wat is hier gaande? En wie wordt het volgende slachtoffer als Kim en haar team de moordenaar niet op tijd pakken? Het is een moeizame zaak, wat niet makkelijker gemaakt wordt door het feit dat het team zijn draai weer moet zien te vinden…

Ik zat zoals altijd meteen weer helemaal in het verhaal! Eerst een prikkelende proloog vanuit de moordenaar, daarna Kim Stone die weer aan het werk kan en het liefst haar gevoelens over wat er gebeurd is zoveel mogelijk wegstopt. Haar partner Bryant kan daar dan weer heel moeilijk mee omgaan en vraagt zich af of ze geen steekjes laat vallen bij deze moordzaak… Hoe gaat dit hechte team weer een manier vinden om door te gaan na het verlies (ik blijf bewust wat vaag, wil niet te veel spoileren) en zullen ze de nieuwe collega überhaupt een eerlijke kans geven? Heel erg meeslepend en aangrijpend! En daarnaast dan die super spannende zoektocht naar een seriemoordenaar en zijn motief én nog een vermissingszaak waar een van de teamleden mee bezig is: een vermiste tiener met zwakke gezondheid. De tijd dringt bij beide zaken!
Het verhaal leest weer onwijs vlot weg, mijn aandacht verslapte geen moment. Het enige wat ik wilde was doorlezen tot ik wist hoe het verhaal zou aflopen… En ondertussen heerlijk in spanning zitten door de frustrerend verlopende moordzaak en intens meeleven met Kim en haar team en de onderlinge spanningen die er zijn doordat ieder op een andere manier rouwt…
Echt weer een onwijs fijne Kim Stone-thriller! Kim is helemaal Kim, maar toch ook weer niet. Ze blijft een boeiende hoofdpersoon! En ik heb nog altijd geen genoeg van haar en haar fijne team. Op naar deel 10…

Waarom zo vaak steken als de man al dood was?
‘Nou, inspecteur, ik denk dat de moordenaar zijn slachtoffer kende en hem echt niet mocht.’
Daar was Kim het mee eens. Helaas had ze het gevoel dat die informatie haar niet zou helpen, want daarvoor wist ze al te veel van Gordon Cordell.

Laatste belofte
ISBN 9789049202873 – Uitgeverij Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: april 2024 – Vertaald door: Textcase – Deel 9 in de Kim Stone-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.