Blockbusters Het Picasso mysterie – Manon Berns

Blockbusters
Korte inhoud

Blockbusters is de nieuwe serie van kunstkenner Manon Berns, die het beste beschreven kan worden als ‘Dan Brown voor jongeren’. De boeken gaan over de 11-jarige Storm en zijn beste vriend Jimi. Samen vormen zij de Blockbusters: een geheim genootschap van twee heel nieuwsgierige ontdekkers. Storms moeder is restaurateur van schilderijen. In ‘de bunker’, haar atelier aan huis, onderzoekt zij regelmatig wereldberoemde meesterwerken. In Het Picasso Mysterie vermoeden de Blockbusters dat het beroemde schilderij ‘De jongedames van Avignon’ van Picasso uit het restauratieatelier van Storms moeder gestolen gaat worden. Hun speurtocht naar de dader leidt hen helemaal tot in Parijs.”

Mijn mening
Ik heb dit spannende jeugdboek in één ruk uitgelezen. Nou leest een jeugdboek sowieso vlotter dan een volwassen boek, maar de schrijfstijl van Manon Berns is ook fijn en vlot en ik wilde gewoon alleen maar doorlezen.

De hoofdpersoon Storm is erg moedig, misschien wat té voor een 11-jarige, maar dat vond ik niet storend. En wat ik erg leuk vond is dat het verhaal zich ook in Parijs afspeelt.
Het Picasso Mysterie is niet alleen een spannend en avontuurlijk verhaal, maar je leert ook meteen wat over Picasso en het Kubisme. Spannend én leerzaam dus! Ik ben nu al benieuwd naar het volgende deel in de Blockbusters-serie, Het geheim van Monet.

Het Picasso Mysterie
ISBN 9789020674934 – Uitgever: Kluitman – 160 pagina’s – Verschenen: mei 2015 – Deel 1 in de Blockbusters-serie – Leeftijd: 10+

One thought on “Blockbusters Het Picasso mysterie – Manon Berns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.