Scrooge: een kerstverhaal – Geronimo Stilton

Scrooge1

Het was de mooiste dag van het jaar. Voor de meeste knagers althans. Het was de dag voor Kerstmis, het was bijna kerstavond!

Korte inhoud
“Geronimo neemt je deze winter mee naar het Londen van de 19e eeuw voor een kerstervaring die je van je leven niet meer zult vergeten! Je gaat samen op bezoek bij de norse en gierige zakenknager Ebenezer Scrooge, die de vrolijkheid van kerst maar grote onzin vindt en alleen interesse heeft in geld verdienen.
Maar dan, tijdens de nacht voor kerst, krijgt Scrooge onverwacht bezoek dat zijn hele leven op zijn kop zal zetten. Eerst komt hij oog in oog te staan met de geest van zijn overleden compagnon Marley, die vroeger net zo’n kille vrek als Scrooge was en daar nu vreselijk voor gestraft wordt. Marley waarschuwt Scrooge dat hij zijn leven moet beteren als hij niet op dezelfde manier wil eindigen en kondigt aan dat er die nacht nog drie geesten zullen verschijnen.
Dit schitterende kerstverhaal, vrij naar het wereldberoemde A Christmas Carol van Charles Dickens, zit boordevol kleurrijke illustraties en zal iedere echte knaagdiervriend een onvergetelijke kerst bezorgen!”

‘Jij hebt nog een kans, Ebenezer!’ riep Marley. ‘Vannacht zullen drie geesten je bezoeken.’ Scrooge werd bijna misselijk van angst. ‘Drie geesten? Wat is dat voor een kans?’ riep hij.
‘De eerste komt om één uur,’ legde Marley uit, ‘de tweede om twee uur en de derde nog een uur later. Luister goed naar wat ze je te vertellen hebben. Tot ziens, mijn beste…’

Scrooge2
Auteur

“Geronimo Stilton is een beroemde schrijversmuis die 36 jaar geleden geboren werd in Rokford op Muizeneiland. Zijn geboortedatum is top secret en niemand weet wie zijn ouders zijn. Hij groeide op bij zijn tante Lilly, samen met zijn neef Klem, die hem van jongs af aan al plaagt (maar toch houden ze veel van elkaar!). Hij heeft daarnaast nog een zus, Thea, die speciaal verslaggeefster is bij De Wakkere Muis en een neefje Benjamin, die nog op school zit.
Geronimo is een intellectuele boekenwurm die het altijd goed deed op school. Na school ging hij studeren en niet lang daarna studeerde hij af in de Geschiedenis van de Rattentaal en de Filosofie van de Snorhaar. Nu nog steeds houdt Geronimo ontzettend veel van lezen!
Geronimo is de uitgever van De Wakkere Muis, de meest gelezen krant van Muizeneiland, en hij schrijft daarnaast heel veel kinderboeken. Hij heeft inmiddels al vier jaar op rij de prijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen met zijn Fantasia boeken! Gi-ga-cool!” www.wakkeremuis.nl

Scrooge3
Mijn mening

Ik vond de Geronimo Stilton boeken er altijd al zo vrolijk uitzien, dus ik vond het erg leuk dat ik deze hervertelling van één van mijn favoriete kerstverhalen mocht lezen van De Wakkere Muis. Mijn eerste kennismaking met een Geronimo Stilton boek.

Het boek heeft een prachtige harde kaft met omslag. Kleurrijk en sfeervol. En dat is de binnenkant ook. Veel illustraties en leuke speels vormgegeven tekst. Echt een genot om te zien. En het verbaasde me dat het met lezen niet storend was, al die verschillende lettertypes.
Muizen spelen de hoofdrol in dit Scrooge verhaal, dus er wordt gesproken over “knagers”, “poten” en “snuit”, maar verder is het verhaal erg trouw aan het origineel. Ik had zelf gewoon weer een brok in mijn keel bij het mooie einde. Ik heb echt onwijs genoten van het lezen van dit mooie kinderboek.

Er wordt in het boek ook nog informatie gegeven over Charles Dickens, de schrijver van het originele A Christmas Carol, erg leuk gedaan en ook nog leerzaam. Scrooge: een kerstverhaal is echt een heel leuk boek wat veel kinderen zal aanspreken. Zelf ben ik nu erg benieuwd naar andere Klassiekers van Geronimo Stilton.

Scrooge
Scrooge: een kerstverhaal
ISBN 9789085923169 – Uitgever: De Wakkere Muis – 224 pagina’s – Verschenen: november 2015 – Originele titel: Canto di Natale – Vertaald uit het Italiaans door: Dorette Zwaans – Illustraties: Andrea Denegri & Christian Edwyn Nori – Graphics: Silvia Bovo & Paolo Zadra
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor…

0 thoughts on “Scrooge: een kerstverhaal – Geronimo Stilton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.