Winter in New York – Chantal van Gastel

Winter in New York2

‘Nou, eigenlijk…’ zeg ik en ik leg mijn hamburger even neer op het servet, ‘…gaat het momenteel niet zo goed tussen Paul en mij. Om eerlijk te zijn is dat ook de reden dat ik hier ben. Ik moest er even tussenuit.’

Achterflap
“In Winter in New York verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de geweldigste stad ter wereld. Maar dan verstoort een sneeuwstorm haar plannen. In Een kerstbelofte staat Janna er na het verliesvan haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in Stop! brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.”

Ik sta midden in een sneeuwstorm in New York City, in de eenentwintigste eeuw, en ik heb mijn smartphone niet bij me! Ik ben verdoemd!

Auteur
Chantal van Gastel is de bestsellerauteur van o.a. Zwaar verliefd!, Geknipt voor jou, Ik wist het en de verhalenbundel 21 Zomers. Van haar boeken zijn meer dan 250.000 exemplaren verkocht.

Mijn mening
Van Chantal van Gastel las ik al Ik wist het en 21 Zomers. Het uitgebreide voorwoord van Chantal, waarin ze vertelt over de verhalen uit de bundel en over het ontstaan ervan is heel leuk en geeft het een persoonlijk tintje. 21 Zomers is de zomerse voorganger van deze winterse verhalenbundel. Daarin kun je het verhaal, Zomer in New York, lezen van Lucy die verliefd wordt op New York en in deze bundel lees je het (los te lezen) verhaal, Winter in New York, over haar vriendin Lois die vlucht voor haar relatieproblemen en Lucy in New York opzoekt. Alleen is Lois lang niet zo weg van de stad als haar vriendin. Het loopt niet helemaal zoals ze had gedacht… Ik vond Lois in eerste instantie nogal oppervlakkig en verwend. Maar gelukkig ontdooit ze, terwijl de stad juist bevriest 😉 Een grappig en romantisch verhaal waardoor ik wél verliefd(er) werd op New York.

De volgende verhalen zijn wat korter, maar wel kort en krachtig. Zo heb je Gelukkig nieuwjaar? waarin Dennis en Stefanie elkaar bij toeval ontmoeten, twee mensen die niet zo gelukkig het nieuwe jaar in gaan, of toch wel? En in De openbaring krijgt Nina ineens kriebels voor haar beste vriend.
Stop! kende ik al, die mocht ik eind vorig jaar via mijn blog aan jullie laten lezen, dat korte verhaal vertelt wat er voorafging aan Ik wist het; Mia die haar succesvolle baan opgeeft om een bloemenwinkel te starten. Love Shack (weer een wat langer verhaal) is een soort “All you need is love”-achtig verhaal, waarin Tess (ook bekend van Ik wist het) door haar vriendin, tegen haar zin, is opgegeven voor een televisieprogramma die liefdes die ver van elkaar zijn met de Kerst bij elkaar brengen. Maar eigenlijk is ze niet eens zo verliefd meer…
Het laatste verhaal, Een kerstbelofte, over Janna die haar Aaron al een jaar moet missen, bezorgde me tranen in mijn ogen.

Winter in New York is een heerlijke verhalenbundel met twee wat langere en vier echt korte verhalen. Allemaal in de heerlijke romantische, humoristische en ontroerende schrijfstijl van Chantal van Gastel. Ik garandeer je een paar uur leesgenot, waarbij je behoefte krijgt aan warme chocomel vanwege de heerlijke winterse sfeer!

Winter in New York
Winter in New York
ISBN 9789044348545 – Uitgever: The House of Books – 192 pagina’s – Verschenen: oktober 2015

0 thoughts on “Winter in New York – Chantal van Gastel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.