Mijn Top 10 van 2022


Mijn Top 10 van 2022
Het einde van het jaar nadert, dus het is lijstjestijd! Ik heb voor jullie, met véél moeite want ik las heerlijk veel dit jaar (ik hoop zaterdag te eindigen met 250 boeken…), een lijst gemaakt van mijn Top 10 van 2022, in willekeurige volgorde (en met een beetje valsspelen ):


Mus & Kapitein Kwaadbaard en De Amorfe – Kevin Hassing & Linde Faas (L.S. Amsterdam), deel 3 in de geweldige avontuurlijke Mus & Kapitein Kwaadbaard-serie, en stiekem ook gewoon deel 2, want die las ik ook dit jaar, maar dan kwam ik over de 10 boeken heen.


Het weeshuis in de azuurblauwe zee – T.J. Klune (Uitgeverij Volt), echt een van de mooiste boeken die ik gelezen heb, ooit…


… net als T.J. Klune’s andere boek: Het gefluister achter de deur (Uitgeverij Volt).


De Echoman – Sam Holland (HarperCollins Holland), wat is dit een geweldig spannende en meeslepende thriller! Meer graag!!!


Mijn poemajaren – Laura Coleman (Ambo Anthos), een prachtig en hartverscheurend (levens)verhaal.


Op zoek naar de nachtegaal – Sarah Ann Juckes & Sharon King-Chai (Billy Bones), een onwijs prachtig verhaal! Lief, mooi, grappig én verdrietig.


De zusjes uit het Verzonken Moeras – Lucy Strange (Gottmer), ieder nieuw boek van Lucy vind ik het allermooiste, terwijl ze állemaal fantastisch zijn…


Onderweg– Bente van de Wouw (Spectrum), Bentes wandeltocht en tegelijkertijd zoektocht naar zichzelf (na het krijgen van een burn-out) is onwijs inspirerend en herkenbaar. 


Serafina en de zwarte mantel – Robert Beatty (Lannoo), en stiekem ook deel 2, 3 en 4 van de Serafina-serie…  Wat een fantastisch spannende, magische, gave serie! Ik baal zo dat ik de boeken allemaal uit heb…


Films die nergens draaien – Yorick Goldewijk (Ploegsma), er zit humor in het verhaal, maar het weet ook ontzettend te ontroeren. Op het einde zat ik gewoon te huilen… Wat heb ik genoten van dit bijzondere verhaal!

Dit waren 10 toppers die ik in 2022 gelezen heb!
Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling! En het allerbeste voor 2023! Dat het een mooi boekenjaar mag worden!
Tot in het nieuwe jaar! Dan is het tijd voor mijn definitieve wrap-up van 2022 (ga ik de 250 halen?) en Mijn Top 3 van december.

-X- Judith

2 thoughts on “Mijn Top 10 van 2022

  1. O heb zoveel dezelfde favorieten, maar ken serafine nog niet. Heb direct alle boek besteld als verlaat kerst kadootje voor mezelf!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.