Mus & Kapitein Kwaadbaard en De Amorfe – Kevin Hassing & Linde Faas

Mus en kapitein Kwaadbaard staan op de kade van Zeeburgerdam en kijken naar het schip van glas. (…)
‘Denk je dat het een vijandig schip is?’ vraagt hij terwijl hij het doorzichtige gevaarte in de gaten blijft houden.

Korte inhoud 
“Een geheimzinnig schip doemt op uit de mist en vaart recht op de kade van Zeeburgerdam af. Het blijkt De Amorfe te zijn, een vaartuig dat gemaakt is van glas. De kapitein van het schip, Nero, vertelt dat hij met zijn bemanning mee gaat doen aan het Tetra Toernooi, een legendarisch evenement dat zich afspeelt op een drijvende stad midden in de oceaan. Hij vraagt Mus en haar vrienden ook mee te strijden. Maar Mus twijfelt. Meedoen aan het toernooi betekent dat je je leven op het spel zet…”

‘Hallo,’ zegt de jongen met het rode haar. ‘Ik ben Nero.’ (…)
‘Koerser van De Amorfe,’ gaat hij verder, ‘het schip dat jullie net het water in probeerden te knallen. Als jullie uitgeschoten zijn, zou ik graag iets met jullie willen bespreken.’ Hij knipoogt naar Mus.
Maar dat kan ze zich ook verbeeld hebben. 

Mijn mening 
Dit is zó’n geweldig gave serie! Ik keek ontzettend uit naar dit 3e deel!

Er vaart een geheimzinnig glazen schip op Zeeburgerdam af en Mus en kapitein Kwaadbaard weten even niet wat ze moeten doen… Nadat ze het schip een knallend welkom hebben gegeven, blijkt het De Amorfe te zijn, en koerser Nero, met zijn vlammend rode haar, heeft een verzoek aan Mus en haar vrienden. Hij en zijn kleurrijke bemanning – Roe (paars haar), Oscar (groen haar) en Billie (roze haar) – willen meedoen aan het legendarische en meedogenloze Tetra Toernooi, waarbij een grote prijs te winnen valt. De Parasela, de drijvende stad waar het toernooi rondom plaatsvindt eens in de zoveel tijd, ligt momenteel vlakbij en er mogen drie schepen meedoen. Nero hoopt dat de glazen Amorfe daar één van kan zijn. En ze kunnen nog wel wat extra bemanning en talent gebruiken, zoals Mus die heel erg goed is in duiken. Mus vindt dat ze de te winnen buit wel goed kunnen gebruiken, maar het Tetra Toernooi is niet zonder gevaar. Moeten ze hun levens op het spel zetten voor deze sympathieke vreemdeling?

‘Ken wel leuk zijn, kapitein,’ zegt De Buffel.
‘Alsjeblieft? Dan gaan we varen op een schip van glas!’ roept Mus. Ze haalt nu alles uit de kast om Kwaadbaard te overtuigen. ‘EEN SCHIP… VAN GLAS!’
‘Het kan gevaarlijk zijn,’ zegt Kromme Kareltje, als een reden om het wél te doen.

Wát een verhaal weer… En wat een onwijs prachtige illustraties van Linde Faas weer… Ze brengen het toch al levendige verhaal nóg meer tot leven!
Ik heb van A tot Z intens zitten genieten van het spannende avontuur. Dit is misschien wel het spannendste én meest meeslepende deel tot nu toe! Eenmaal begonnen met lezen was er geen stoppen meer aan. Ik wilde alleen maar door, door, door… Ik werd helemaal meegevoerd, leefde mee en beleefde mee… Werd heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees…
Ik hou zo van al die kleurrijke personages! Dappere Mus en haar gevonden familie: kapitein Kwaadbaard met zijn grote mond en kleine hart, zijn zoon Maurits die best jaloers is als Mus opeens veel oog heeft voor Nero en nogal worstelt met zijn verleden, De Buffel waar je altijd op kunt rekenen, zijn vrouw Venezuela die veel aanvoelt, Kromme Kareltje die gék is op gevaar, bloed en verwondingen, De Nachtwachter die vuur kan maken met zijn vingers en Hestia, van wie Mus eindelijk wat meer informatie krijgt over haar verleden… En dan die bemanningsleden van De Amorfe! Ook al zo’n heerlijk kleurrijk stel! Ik heb ze meteen in mijn hart gesloten.
Een onwijs avontuurlijk verhaal! Humor (heerlijk!!) en spanning, familie, vriendschap, verliefdheid/liefde en diversiteit komen samen in dit heerlijke kinderboek. Samen kunnen Mus & Kapitein Kwaadbaard & Co de wereld aan! Ik baalde ontzettend dat ik het boek uit had.  Ik wil namelijk NU meer!! Op naar deel 4, eventjes geduld maar weer…

‘Je zei vanmiddag dat het Tetra Toernooi niet ongevaarlijk is. Wat bedoelde je daarmee?’ vraagt ze. (…) ‘Wat is het gevaarlijkste dat er ooit is gebeurd?’
Nero lijkt even te aarzelen. ‘Dat zeg ik liever niet.’ 

Mus & Kapitein Kwaadbaard en De Amorfe 
ISBN 9789021032399 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 256 pagina’s – Verschenen: september 2022 – Illustraties: Linde Faas – Deel 3 in de serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.