Mus & Kapitein Kwaadbaard en de wraak van de furie – Kevin Hassing & Linde Faas

Er is iets aan haar. Iets wat haar kippenvel bezorgt. Dan ziet ze wat het is. De ogen van de donkere vrouw zijn niet groen, maar zo zwart als een maanloze nacht.

KORTE INHOUD 
“Na hun avontuur met De Amorfe zijn Mus en haar vrienden weer terug in Zeeburgerdam. Daar ontdekken ze dat Venezuela bezeten is door een kwaadaardige furie die wraak wil nemen op haar moordenaar. Mus, kapitein Kwaadbaard, Kromme Kareltje en De Buffel moeten de furie snel zien uit te bannen. Met de hulp van kleine poederaap Raaf, de bijzondere kroegbaas Manke Melissa en de genadeloze premiejager Twintig reizen ze af naar de Vallei der Verloren Zielen. Daar schijnt iemand rond te dwalen die meer over de furie weet. Elke seconde telt, want niet alleen Venezuela, maar iedereen in haar omgeving loopt groot gevaar…”

‘Wat is er aan de hand?’ vraagt Venezuela angstig. ‘Wat gebeurt er met me?’ Ze laat de zweep vallen en kijkt verward om zich heen.

MIJN MENING 
Oh, wat keek ik uit naar dit 4e deel in de geweldige Mus & Kapitein Kwaadbaard-serie! Maar, oh, wat wilde ik hem ook níét lezen, om hem niet alweer uit te hebben en weer te moeten wachten op deel 5…

Mus, Kapitein Kwaadbaard, Kromme Kareltje en De Buffel maken zich grote zorgen om Venezuela. Er lijkt iets kwaadaardigs in haar gevaren… Ze komen erachter dat er een kwaadaardige furie in haar lichaam zit, die wraak zoekt op haar moordenaar.
Mus en haar vrienden, haar familie eigenlijk, zullen gauw een manier moeten vinden om die furie uit te bannen, voor er niets meer overblijft van hun geliefde Venezuela. En dat is niet zonder gevaar voor eigen leven… Ze moeten een gevaarlijke tocht ondernemen op zoek naar antwoorden en een oplossing. Gelukkig krijgen ze hulp van oude en nieuwe vrienden en vijanden… Zal het ze lukken om Venezuela’s leven te redden?

Wat zitten er in dit boek weer een prachtige grote illustraties van Linde! Zo sfeervol! En, WOW, wat een verhaal!!!
Er zit weer heerlijk veel humor in het verhaal (zo heb je Kromme Kareltje die zo smult van ellende en gevaar, haha!) en dat is dit keer wel éxtra fijn, want het verhaal is daarnaast héél erg spannend en aangrijpend…
Kunnen ze deze missie voltooien zonder verliezen te lijden? Dat kan haast niet…
Het verhaal is van begin tot eind onwijs meeslepend, een tikje duister, ontzettend avontuurlijk, en ook weer erg warm door de liefde tussen de ‘familie’leden. Zo mooi en hartverwarmend! Wat hou ik van al die bijzondere, moedige personages!
Wat een fantastisch avontuur weer! Misschien wel de spannendste tot nu toe… En dan na het uitlezen: wat nu??? Hoe nu verder??? Hoe lang moeten we wachten op antwoorden??? Mag ik het volgende deel ajb NU???!!!
Ik zal maar heel (on)geduldig afwachten tot ik weer mag gaan genieten van een volgend avontuur, van weer in het gezelschap verkeren van deze fantastische personages (waar ik van ben gaan houden), in deze fantastische wereld… #moreplease

‘Nooit gedacht dat ik zelf te maken zou krijgen met een furie.’
‘Met een wat?’ vraagt De Buffel.
‘Een kwaadaardige ziel van een vrouw die op wraak uit is.’ 

Mus & Kapitein Kwaadbaard en de wraak van de furie 
ISBN 9789021039589 – Uitgeverij: L.S. Amsterdam – 283 pagina’s – Verschenen: november 2023 – Illustraties: Linde Faas – Deel 4 in de Mus & Kapitein Kwaadbaard-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.