Het perfecte meisje – Anja Feliers

Ze rechtte haar schouders, veegde de tranen weg die zich vermengd hadden met het water en vermande zich.
Het moest.
Ze had immers geen andere keuze.

(Let op: kan spoilers bevatten als je het vorige deel nog niet gelezen hebt!)
Korte inhoud
Na de aanslag op psychologe Kathleen Verlinden moet haar dochter Julie noodgedwongen alleen verder. Terwijl ze de verschrikkelijke gebeurtenissen een plaats probeert te geven, staat haar vader haar bij waar hij kan.

Wanneer Julie op een dag Kathleens antwoordapparaat beluistert, hoort ze daar onverwacht de noodkreet van een onbekende jonge vrouw. Ze lijkt de dringende hulp van Kathleen Verlinden te willen, maar ze breekt haar verhaal abrupt af en laat Julie met vele vragen achter. Julie voelt de noodzaak om deze jonge vrouw te helpen en gaat op zoek naar wie zij is. In haar zoektocht naar de waarheid botst ze op stevige obstakels. Hoe ver kan ze gaan zonder zichzelf in gevaar te brengen?

Julie bleef staan. Ze staarde haar verbijsterd aan. Wat moest ze doen? Wat moest ze in hemelsnaam doen?

Auteur
“Anja Feliers is de succesvolste vrouwelijke thrillerauteur van Vlaanderen. Van haar reeks rond psychologe Kathleen Verlinden werden ruim 15.000 exemplaren verkocht. Alle titels kunnen los gelezen worden.” Dit is het achtste deel in de reeks.

In haar hoofd hoorde ze opnieuw de stem van het meisje. Ze wist dat er iets goed mis was.

Mijn mening
Een jaar geleden las ik het zevende deel in de (heerlijke!) Kathleen Verlinden-reeks, Femme Fatale, en dat verhaal had een knallend einde waardoor je héél graag wilde weten hoe het verder zou gaan!

Dit verhaal gaat direct verder na de dramatische gebeurtenissen aan het einde van het vorige deel; de aanslag op het leven van Kathleen Verlinden. Dochter Julie (21) staat er nu grotendeels alleen voor, al doet haar vader zijn best om haar tot steun te zijn, maar dat is nog wat onwennig.
Op de voicemail van haar moeder hoort Julie het bericht van de jonge Roxane. Er gebeurt iets vreselijks met het meisje en ze wil heel graag de hulp van psychologe Kathleen. Aangezien haar moeder het doodsbange meisje niet kan helpen, besluit Julie het te doen. Ze gaat op onderzoek uit. Maar dat blijkt niet geheel zonder gevaar…
En ook degene die achter de aanslag op Kathleen zit is nog niet gevonden…

Dit boek is inderdaad best zonder voorkennis te lezen, want er wordt teruggegrepen op voorgaande gebeurtenissen, heel fijn ook voor mij om mijn geheugen weer even op te frissen na een jaar. (Als je wel de hele serie leest, dan moet je ze wel op volgorde lezen!)

Doordat je weer midden in de dramatische gebeurtenis rond Kathleen valt en daarnaast de verhaallijn begint rond Roxane en wat haar aangedaan wordt, is het boek meteen vanaf de start al retespannend en ontzettend aangrijpend.  Tussendoor lees je dan ook nog stukjes vanuit de dader, wat het nog afschuwelijker maakt…
Leuk om het verhaal dit keer vanuit de moedige Julie te lezen en te voelen hoe zij alle hectische gebeurtenissen in haar leven van de afgelopen tijd ervaart. Ze lijkt op haar moeder en bijt zich vast in de zaak van Roxane, ook al is het niet allemaal even verstandig wat ze doet en zou ze hulp moeten vragen.

Het perfecte meisje is echt een onwijs vlotte (Anja schrijft heel erg fijn!) en super spannende rit van begin tot eind. Ik kon het boek niet wegleggen, zo greep het me aan en sleepte het me mee. En het deed me ook meteen weer verlangen naar méér in deze reeks! Ik hou er zo van! 

Ik heb naar haar verlangd.
Ik heb naar haar gezocht.
Naar dit perfecte meisje.

Het perfecte meisje
ISBN 9789401457675 – Uitgever: Lannoo – 322 pagina’s – Verschenen: oktober 2018 – Deel 8 in de Kathleen Verlinden-reeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.