Zuiver – Anja Feliers

Ze had hem op de juiste plaats opgewacht.
Ze had ervoor gezorgd dat niemand hen zou zien.
Ze had een mes bij zich gehad.
Zij had dit gepland.
De vrouw voor wie hij zijn leven zou geven, had nu zijn leven genomen.

KORTE INHOUD 
“Chloé en Lex lijken een droomkoppel. Hij is succesvol en charismatisch, zij razend knap en intelligent. Maar achter de gevel van hun villa huist de achterdocht die Chloé zorgvuldig verborgen houdt voor de buitenwereld. Tot die ene avond, op een kermisfeest, de barsten in hun relatie pijnlijk zichtbaar worden. Een ruzie tussen Chloé en Lex loopt uit de hand voor de ogen van het hele dorp. Chloé vlucht vernederd weg. Wanneer ze de dag erna ontdekt dat Lex niet is thuisgekomen, vermoedt ze dat haar ergste vrees waarheid geworden is en dat hij de nacht heeft doorgebracht in de armen van zijn minnares. Maar dan wordt in het dorp een lichaam gevonden en staat de politie plotseling aan Chloés deur.

Chloé klopt ten einde raad aan bij Kathleen Verlinden in de hoop dat zij haar kan bijstaan en de waarheid zal onthullen. Maar Kathleen wordt zelf geconfronteerd met die ene man in haar leven die haar wereld steeds opnieuw op zijn kop zet. Is ze in staat weerstand te bieden of gaat ook zij ten onder aan een web van leugens?”

Alle twijfels die ik ooit had gehad, staken genadeloos weer de kop op, maar ik mocht aan dit gevoel niet toegeven.
Niet nu.
Nooit meer.

MIJN MENING 
Ik ben gek op de ‘pageturners’ van Anja Feliers; de series met psycholoog Kathleen Verlinden (waarvan dit deel 11 is) en medium Caro Westerhof (waarvan er al 3 delen zijn), dus ik had heel veel zin in dit nieuwe Kathleen-boek!

Chloé en Lex hebben voor de buitenwereld een perfect leventje, maar hun huwelijk is allang niet liefdevol meer. Er lijkt alleen nog maar afkeer en wantrouwen te bestaan. Chloé verdenkt Lex ervan een affaire te hebben en op de avond van een dorpsfeest barst de bom, onder toeziend oog van bijna het hele dorp… Chloé schaamt zich dood en vertrekt. Lex vertrekt even later ook, maar thuis komt hij niet. Chloé ziet haar vermoedens bevestigd. Maar dan staat de politie de volgende dag voor de deur…
Psycholoog Kathleen Verlinden heeft Chloé ooit als cliënt gehad, maar na een aantal openhartige gesprekken is Chloé nooit meer teruggekomen. Na het gebeuren op het feest, de vreselijke vondst die ze doet – Kathleen vindt het lichaam van een man in het water – en de gebeurtenissen die volgen, probeert Kathleen terug te halen hoe haar gesprekken met Chloé verliepen. Er was iets wat ze toen voelde, maar wat precies? En ondertussen heeft Kathleen het zelf ook niet makkelijk. Ze is eindelijk gelukkig en heeft rust gevonden en dan staat er weer iemand op de stoep die alles overhoop gooit…

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij dit deel even moest inkomen. Deel 10 las ik in 2021, dus dat was al een tijdje terug en niet alles kwam meteen weer helemaal terug bij me, ik had af en toe wat vraagtekens en het gevoel dat ik mensen moest (her)kennen, maar kon er dan de vinger niet op leggen. (Geen ramp overigens, want het verhaal valt ook prima los te zien voor het grootste deel.) Daarnaast was het voor mij ook even wachten tot de psychologische spanning/onderhuidse spanning me echt te pakken had. Gelukkig toen ik er eenmaal lekker in zat, vloog ik weer ouderwets door het heerlijk vlot lezende verhaal heen!
Leugens en geheimen staan door het hele verhaal heen centraal, wat het een lekker broeierig sfeertje geeft. Wat is er nou precies met die Chloé? Wat verbergt ze? Wat is er met haar vriendin Cathérine? Ook die heeft iets te verbergen! En wat gaat Kathleen doen? Welke keuze gaat ze maken? Gaat ze nou eindelijk eens een keuze maken??
Fijn die combi van ‘zaak’ en ‘privé’, zo is er fijn een moord op te lossen en geheimen uit te pluizen en daarnaast weer het vertrouwde van Kathleen en haar omgeving. Al moet ik ook wel eerlijk zeggen dat ik die ene verhaallijn, met die ene man in haar leven, een klein beetje beu begin te worden, iedere keer weer… Een klein beetje te ‘soaperig’?
Mixed feelings dus bij dit boek! Niet mijn favoriete deel, iets minder snel gepakt door de spanning, niet helemaal happy met wat wendingen, maar aan de andere kant echt wel weer een in-één-ruk-uit-verhaal, uiteindelijk een lekkere spanning erin en tóch ook wel nieuwsgierig naar hoe het privé weer verdergaat… Ik zal dus heus een volgend Kathleen-deel weer oppakken, haha. Maar nu eerst even verheugen op het volgende Caro-deel!

Later zou ik verder graven. Mijn buikgevoel vertelde me dat ik verder moest zoeken. Er was meer, veel meer dan aan de oppervlakte te zien was.

Zuiver
ISBN 9789463376891 – Pelckmans Uitgevers – 400 pagina’s – Verschenen: juni 2023 – Deel 11 in de Kathleen Verlinden-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.