Vlucht – Anja Feliers

Wat had ik gedaan? Wat had ik in godsnaam gedaan?

KORTE INHOUD 
“Wanneer Lucas Kathleen achterlaat op het huwelijksfeest van haar beste vriendin Liesbeth, slaat de twijfel ongenadig toe. Had ze Lucas mogen laten vertrekken nadat hij zo duidelijk zijn liefde voor haar had verklaard? Of liet ze hem gaan omdat ze bang was dat ze hem opnieuw kwijt zou raken? Kathleen komt vrij snel tot inkeer en reist Lucas achterna naar het zuiden van Frankrijk, maar daar verdwijnt haar laatste restje hoop op een toekomst samen. Totaal ontredderd keert ze terug naar huis.

Enkele dagen later wordt Lucas vermist. Al snel blijkt dat Kathleen de laatste is die hem gezien heeft. Alle ogen zijn op haar gericht wanneer er bewijzen worden teruggevonden van een gevecht in zijn huis in Frankrijk. Wanneer ze zelf ook nog bloed op haar kleren ontdekt en daar geen sluitende antwoorden op heeft, weet ze dat haar niets rest dan zelf op zoek te gaan naar de waarheid, voordat de politie dat doet.

Maar durft Kathleen het wel aan zichzelf in de ogen te kijken en te aanvaarden dat ze tot meer in staat is dan ze zelf ooit voor mogelijk had gehouden?”

Hij riep mijn naam niet.
Hij kwam me niet achterna.
Ik liet hem achter.
En hij vertrok.

Proficiat met 20 jaar auteurschap, Anja Feliers! <3

‘Ik weet niet wat je met al die mannen klaarkrijgt, maar om de een of andere reden lijkt het een onmogelijke taak om jou los te laten.’

MIJN MENING 
Ik kijk altijd enorm uit naar een nieuwe thriller van Anja Feliers! Twee hele fijne, vlot lezende series, met psycholoog Kathleen Verlinden (waarvan dit boek alweer het 12e deel is!) en met medium Caro Westerhof (momenteel mijn favoriete serie van de twee!).

Kathleen is verward en bebloed, door een hoofdwond, op weg naar huis vanuit Zuid-Frankrijk, waar ze Lucas opgezocht heeft. Ze weet niet meer precies wat er gebeurd is, alleen iets met ruzie en dat ze daar weg moest…
Een paar dagen later hoort ze van de zus van Lucas dat hij vermist wordt. Weet Kathleen misschien waar hij is? Kathleen bedenkt dat zij snel op de radar van de politie zal komen, omdat zij wel de laatste moet zijn geweest die hem gezien heeft. Maar ze heeft nog altijd geen idee wat er gebeurd is voordat ze daar halsoverkop vertrok! Wat als zij hem iets heeft aangedaan??
Ze wil eerst zelf antwoorden vinden voordat ze met de politie gaat praten, dus ze vertrekt weer naar Zuid-Frankrijk, in de hoop dat er daar wat bij haar terugkomt… En dan maar hopen dat ze Lucas gezond en wel terugvindt!

Ik wist niet waarom ik bang was. Ik wist niet waarvoor.
Ik voelde dat er iets niet klopte. Alsof ik iets verkeerds had gedaan, een kolossale fout had gemaakt.

Het verhaal begint meteen lekker pakkend met een cursief hoofdstuk vanuit iemand die duidelijk ziekelijk jaloers is op Lucas en Kathleen en ze in de gaten houdt. Wie gaat dit zijn? Iemand die Lucas wil? Iemand die Kathleen wil?
Vervolgens zitten we bij Kathleen in de auto, die uit Zuid-Frankrijk bij Lucas weggevlucht is met een hoofdwond en weinig herinneringen aan het voorafgaande. Een heel onheilspellend gevoel is er wel… Wat is er daar gebeurd tussen die twee? BAM! Je zit meteen helemaal in spanning en kunt niet anders dan door, door, doorlezen!
Je leest cursieve stukjes vanuit dat jaloerse type, je leest het NU waarbij Kathleen terugkeert vanuit Frankrijk en dat blijkt dat Lucas vermist wordt en zij zelf op zoek gaat naar antwoorden (voordat de politie haar ongetwijfeld als verdachte aanmerkt), en je leest vanaf 10 dagen eerder tot nu, de voorafgaande gebeurtenissen… Zo kom je langzaam steeds meer te weten, Kathleen krijgt ook langzaam wat geheugen terug, maar: het blijft heel erg lang spannend! Gaat ze Lucas terugvinden? In wat voor staat?? Wát gaat er nou uiteindelijk gebeurd zijn???
Ik vlóóg echt door het super spannende, onwijs meeslepende, heerlijk vlotte (zoals ik gewend ben van Anja) verhaal heen! Zo fijn! Intens ook, zeker naarmate het einde dichterbij kwam… Pfff!!! Ik leefde ontzettend mee met Kathleen en stoorde me in dit deel een stuk minder aan haar ‘driehoeksverhoudingen’ (ex hier, ex daar, wel/niet gaan voor de liefde/lust…). Mijn liefde voor deze reeks was een klein beetje aan het bekoelen (de nieuwsgierigheid naar méér niet overigens ), maar dit deel heeft de vonken weer helemaal aangewakkerd! Ik ben zó benieuwd hoe het verder gaat met Kathleen en de mensen om haar heen! Nu al enorm zin in het 13e deel.

PS: Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond Vlucht, hieronder vind je de andere deelnemers (Instagram):

Wat had hij gedaan?
En wat had ik gedaan?
Ik zweeg.
Wist niet of ik het antwoord daarop wel wilde kennen.

Vlucht 
ISBN 9789463833851 – Pelckmans Uitgevers – 312 pagina’s – Verschenen: juni 2024 – Deel 12 in de Kathleen Verlinden-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.