Echo’s – Anja Feliers

Ze wist het nu zeker.
De stem die ze hoorde was niet die van haar moeder.
Maar wat hoorde ze dan?
Wie was dit dan?
Wie?

KORTE INHOUD 
“‘Je zus zegt dat je zo lief bent, mama’, zegt de achtjarige Billie op een ochtend aan haar mama Victoria. Maar Victoria heeft geen zus. Ze is enig kind.

Billie blijft haar echter, nacht na nacht, levendig en gedetailleerd vertellen over haar gesprekken met Victoria’s overleden zus. Langzaamaan dringt het tot Victoria door dat er een kans bestaat dat haar dochter meer ziet dan voor het oog zichtbaar is. Ze gaat op zoek naar antwoorden bij de mensen die haar het best kennen, haar ouders, maar haar moeder lacht haar bezorgdheid weg en haar vader hult zich in stilzwijgen. Ze kan het echter niet laten rusten.

Wanneer de naam van medium Caro Westerhof haar ter ore komt, besluit ze haar om hulp te vragen. Caro herkent zichzelf in deze jonge alleenstaande mama en besluit haar te helpen. Tegelijkertijd met de zoektocht naar het antwoord op Victoria’s vragen, gaat Caro de confrontatie aan met de demonen uit haar eigen leven.”

Hij had zonder dat ook maar iemand het had kunnen verhinderen opnieuw een plek opgeëist in mijn leven en ik wist dat als ik niet zou handelen, we ons leven nooit meer opnieuw in handen zouden krijgen.

MIJN MENING 
Ik hou van de heerlijk vlotte thrillers van Anja Feliers, haar Kathleen Verlinden-serie, maar zeker ook de Caro Westerhof-serie waarvan dit het vierde deel is!

Billie (8) hoort ’s nachts een stem en eerst denkt ze dat haar moeder tegen haar praat, maar als ze echt wakker is beseft ze dat dat niet zo is. De vertelt dat ze haar tante is, de overleden zus van haar moeder. Maar Billie’s moeder Victoria heeft helemaal geen zus! Toch weet Billie een hoop dingen te melden die iets aanwakkeren bij Victoria. Ze gaat met haar ouders praten, maar die zeggen van niets te weten. Verzwijgen ze iets? Victoria kan het niet laten rusten…
Als ze vervolgens met medium (en moeder van een klasgenootje en vriendinnetje van haar dochter Billie) Caro Westerhof in contact komt, is ze blij met de hulp die ze krijgt op zoek naar antwoorden. Al zal ze misschien niet blij zijn met de duistere waarheid…
Ondertussen heeft Caro zo haar eigen worstelingen met (iemand uit) het verleden. Zal ze de moed hebben om voor eens en altijd met haar demonen af te rekenen en haar geliefden te beschermen? Ze begeeft zich op glad ijs…

Deel 3 was alweer een tijdje geleden, dus het was weer even spannend of er voldoende bij me terug kwam… Nou, gelukkig wel! Doordat je je weer in die wereld begeeft, maar ook zeker doordat er wat dingen aangehaald worden. Heel fijn! Ik kon me dus al gauw heerlijk onderdompelen en laten meesleuren…
Je leest het pakkende verhaal o.a. vanuit medium Caro Westerhof, die heel erg worstelt met het weer opduiken van iemand en wat ze daar in vredesnaam mee aan moet (en dat allemaal zelf wil oplossen, zonder hulp van vriend en beste vriendin…) en vanuit Victoria die worstelt met het feit dat haar dochtertje Billie praat met haar overleden zus (terwijl ze die niet heeft…). Van Victoria krijg je ook een stukje mee van een paar jaar terug, waarin ze iemand ontmoet die in korte tijd belangrijk wordt in haar leven. En tussendoor lees je korte cursieve stukjes van iemand die tegen iemand praat. Wie? Tegen wie?
Hoe gaat alles samenkomen? Wat gaat de waarheid zijn die bovenkomt in het leven van Victoria? Wat voor plan heeft Caro? Is het niet veel te gevaarlijk wat ze doet? Hoe gaat dit allemaal aflopen??? Echt heerlijk meeslepend!
Het verhaal leest, zoals ik gewend ben van Anja, echt heel lekker vlot en is de hele tijd heerlijk pakkend. Ik wilde alleen maar doorlezen! En dan dat einde… Pfff!!! OMG!!! Mag ik ajb NU het volgende deel? Ik móét weten hoe dit verdergaat!! Wat heb ik genoten van dit spannende en aangrijpende verhaal en wat is Caro een fijn hoofdpersonage! Nu maar weer afwachten…

Een zus.
Die dood was.
Waarvan ze de naam niet kenden.
Dat kon toch niet.

PS: Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rondom Echo’s, die ik mocht afsluiten! hHieronder zie je de andere (Instagram) deelnemers aan de tour!


Echo’s 
ISBN 9789463377324 – Pelckmans Uitgevers – 316 pagina’s – Verschenen: december 2023 – Deel 4 in de Caro Westerhof-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.