Façade – Esther Verhoef (+ winactie!)

Lekkere stem heeft ze. Beetje schor.
Ik ben benieuwd hoe die klinkt als ze hem kapot heeft geschreeuwd…
Binnenkort zal ik weten hoe dat is.
Heel binnenkort.

Korte inhoud
Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen.
Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn.

Ik ben al heel lang geleden uit het oog verloren wie Iris van der Steen eigenlijk is. Of wil zijn.
Of kán zijn.
Daar wil ik deze zomer achter komen.

Auteur
“Esther Verhoef is een van de meest succesvolle en veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans zijn circa 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen, waaronder in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea, en is meerdere malen genomineerd en bekroond. Ze won onder meer de ns Publieksprijs, de Hebban Award en De Gouden Strop.”

‘Toeval bestaat niet, Iris.’ Hij spreidt zijn armen en glimlacht breed. ‘Het heeft zo moeten zijn.’ 

Mijn mening
Esthers vorige thriller, Lieve mama, was al van een tijdje geleden (maart 2015) dus ik keek heel erg uit naar deze nieuwe thriller van een van mijn favoriete Nederlandse thrillerauteurs!  En de omslag prikkelt meteen; zo duister en letterlijk ruw aanvoelend! Gaaf gedaan.

Iris van der Steen is gescheiden en heeft een zoontje van negen, Levi. Voor het eerst in jaren neemt ze wat tijd voor zichzelf en gaat ze drie weken op vakantie. Ze gaat op roadtrip met de veertig jaar oude Defender van haar moeder om hem naar haar toe te brengen in Portugal, waar ze met haar vriend Philippe woont.
Ongepland maakt ze de reis niet alleen, want ze pikt een lifter op, de ontzettend knappe Mischa die ze een beetje blijkt te kennen van de sportschool. Iris krijgt het wel warm van hem, maar hij vertoont vreemd gedrag en lijkt het ene moment geïnteresseerd en het volgende weer ijskoud… Is hij wel wie hij zegt dat hij is? Of is Iris in gevaar?

Duidelijk is vanaf het begin al dat iemand Iris goed in de gaten houdt, zoals een jager op zijn prooi jaagt. Een man met duidelijk ernstige psychische problemen… Dus je vertrouwt die Mischa die ze oppikt al meteen niet! Hij doet geheimzinnig en wispelturig en is duidelijk niet eerlijk tegen Iris. Maar wat wil deze stalker van haar? Wie is hij? En waarom moet hij Iris hebben??
Mede door de cursieve hoofdstukken, waarin je een kijkje krijgt in het gestoorde brein van de stalker, en de geheimzinnige tekstberichtjes tussendoor, heeft het verhaal de hele tijd een beangstigend en beklemmend sfeertje. En dan wordt ook haar zoontje (die dezelfde naam heeft als mijn jongste ) nog bedreigd. Iris zal deze angstige rit dus echt uit moeten zitten…

Wat een geweldige thriller heeft Esther Verhoef weer geschreven! Ik heb ademloos zitten lezen en onwijs zitten genieten van het ontzettend spannende en goed in elkaar stekende verhaal. Het is echt van begin tot eind een bloedstollende roadtrip waar je in de hoogste versnelling doorheen rijdt. Uitstappen is geen optie!
Wat een topper!!

Wil jij Façade nu ook héél graag lezen? Lees dan gauw verder, want ik mag van de uitgeverij een exemplaar weggeven!

‘Je hebt geen schijn van kans,’ gromt hij. ‘Als je wilt blijven leven, doe je precies wat ik zeg.’ 

Winnen!
Wat moet je doen om kans te maken op deze geweldige thriller?
De winactie is inmiddels afgelopen en de winnaar heeft een mailtje ontvangen! Van harte Lucie! En dank voor het meedoen allemaal!

 • Je volgt mijn blog via één of meerdere van de mogelijke kanalen
 • De winactie delen is lief! (niet verplicht)
 • Je laat een reactie achter onder dit blogbericht met een geldig mailadres
 • Je reageert vóór dinsdag 26 maart, want dan neem ik contact op met de winnaar
 • Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen op mijn mail, anders kies ik een andere winnaar

Succes!
-X- Judith

Façade
ISBN 9789044641196 – Uitgever: Prometheus – 368 pagina’s – Verschenen: maart 2019

136 thoughts on “Façade – Esther Verhoef (+ winactie!)

 1. Geweldig. Eindelijk weer een boek van haar! Die cover is al zo prachtig, dus de inhoud kan alleen nog maar beter zijn. Ik doe graag mee met deze winactie.

 2. Op de valreep doe ik ook heel graag mee aan de winactie.
  Ontzettend benieuwd naar deze nieuwe thriller van Esther Verhoef.

 3. Deze winnen zou wel heel gaaf zijn! Ik heb er al veel goede berichten over gelezen. Deze recensie op Biebmiepje is ook weer uitnodigend, Judith! Ik hoorde dat je Façade in een keer uitleest, dus ik hoop dat Judith mij die dag gunt!

 4. Uiteraard wil ik facade heel graag winnen. Ik vind het heerlijk om me te verliezen in een boek. En als de recensies zo goed zijn, tja dan sta ik te popelen om dit boek te gaan lezen.
  Ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.