Voor de meisjes – Heleen van der Kemp

Karel van der Zee. Haar grote liefde en blijkbaar ook een van de grotere criminelen van Nederland. Hoe kréég ze het voor elkaar?

Korte inhoud
Kim van Rijns leven stort in als blijkt dat haar grote liefde Karel van der Zee banden heeft met de Amsterdamse onderwereld. Het stel is niet veilig meer nu hij heeft besloten te getuigen tegen een van de kopstukken, en ze duiken onder via het getuigenbeschermingsprogramma.
Joyce Vermeer geniet met volle teugen van haar luxe leventje. Ze is getrouwd met de succesvolle advocaat Leonard Vermeer, woont in een penthouse en hoeft niet te werken. Dan ontdekt ze dat ze zwanger is, tegen de wens van haar man in. Ze denkt dat hij wel bij zal draaien, maar tot haar afschuw gebeurt het tegenovergestelde: hij eist dat ze een abortus ondergaat.
Dan wordt Leonard Vermeer voor de deur van zijn penthouse neergeschoten. Is hij door zijn gelijkenis met Karel van der Zee slachtoffer geworden van een vergismoord?

In slechts enkele seconden waren ze ter hoogte van de man.
Hij richtte en schoot.

Auteur
“Heleen van der Kemp (1974) is communicatieadviseur en schreef eerder de thrillers Blond 15, Afrekening en Onschendbaar. Haar thrillers werden genomineerd voor de Crimezone Thriller awards. Heleen schrijft krachtige, moderne politiethrillers rond rechercheur Britt Franken: een onafhankelijke politievrouw met een puberdochter.”
Voor de meisjes gaat niet over Britt Franken, hierin speelt een collega, Nina Hansen, een grote rol.

De gelijkenis tussen Van der Zee en Vermeer was erg treffend, ook zij moest twee keer kijken.

Mijn mening
Dit was mijn eerste kennismaking met Heleen van der Kemp, was het een geslaagde? De eerste indruk van het boek was wel meteen al veelbelovend; een prikkelende korte inhoud en een prachtige cover!

In dit boek volg je Kim van Rijn die een relatie heeft met Karel van der Zee en wiens leven compleet op zijn kop komt te staan als ze erachter komt dat hij een crimineel is. Ze komen samen in het getuigenbeschermingsprogramma terecht omdat hij gaat getuigen tegen een kopstuk. Maar zijn ze wel echt veilig? En kan Kim dit leven aan?
Daarnaast volg je de familie Vermeer; vader/opa Manfred, stiefzoon Leonard (advocaat) en zijn vrouw Joyce, dochter Anna (acupuncturist) en zoon Jean (arts) en zijn twee dochtertjes. Ieder familielid lijkt zo zijn geheimen te hebben en de verhoudingen, die al niet helemaal top zijn, komen flink op scherp te staan als er dingen uit het verleden opgerakeld worden.
Dan wordt Leonard neergeschoten. Was hij wel het doelwit? Of was dat eigenlijk Karel van der Zee? De mannen lijken enorm op elkaar!
Rechercheur Nina Hansen moet er van haar baas van uitgaan dat het een vergismoord was, maar ze is niet overtuigd…

De cursieve hoofdstukjes die in dit boek tussendoor komen geven een extra spanning aan het toch al spannende verhaal, want daarin ben je getuige van telefoongesprekken waarin de aanslag beraamd wordt en krijg je een kijkje in het verleden van Anna Vermeer, die op haar 7e haar moeder verloor.
En daarnaast krijg je het verhaal vanuit veel verschillende perspectieven mee; Kim van Rijn, Karel van der Zee, Manfred Vermeer, Joyce Vermeer, Anna Vermeer, Jean Vermeer, Nina Hansen en nog meer. Dat maakt wel dat je je koppie erbij moet houden en het iets minder vlot leest dan ik had gewild, maar óók dat je langzaam aan een steeds completer beeld krijgt van wat er gaande is en hoe de verhoudingen liggen. Langzaam ontvouwt zich dan in dit van begin tot eind spannende en meeslepende verhaal de vreselijke waarheid en vallen alle puzzelstukjes op hun plek…

Ik las dus nog niet eerder iets van Heleen, maar na het lezen van deze fijne en goed in elkaar stekende thriller staan haar vorige boeken – ik ben nieuwsgierig naar Britt Franken! – zeker ook op mijn wensenlijst!

Voor de meisjes
ISBN 9789403133409 – Uitgever: Cargo – 304 pagina’s – Verschenen: februari 2019

[bol_product_links block_id=”bol_5c8a75e1e8796_selected-products” products=”9200000098468068,9200000095737388″ name=”kemp” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Voor de meisjes – Heleen van der Kemp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.