Little People, BIG DREAMS: Elvis Presley

Kleine Elvis werd geboren in een blokhut in het noorden van de Amerikaanse staat Mississippi. Wie daarvandaan kwam, had weinig kans op succes.

KORTE INHOUD 
“Elvis Presley (Tupelo 8 januari 1935 – Memphis, 16 augustus 1977)
Kleine Elvis had niet veel in zijn jeugd, maar hij was gek op muziek. Hij luisterde overal naar, van de countrymuziek van zijn moeder tot de bluesnummers van de buren. Zelf zingen en op het podium staan, dat was zijn toekomstdroom. Hij nam zijn eerste plaatje op bij de Sun Studio’s in Memphis en de rest is geschiedenis: Elvis werd een sensatie. Zijn nummers stonden bovenaan alle hitlijsten en zijn heupbewegingen zouden legendarisch worden.”

Hij was net klaar met de middelbare school toen hij al zijn moed bij elkaar raapte om bij de Sun Studio’s in Memphis naar binnen te lopen en daar zijn eerste plaatje op te nemen. (…)
Het was geen blues, maar ook geen country, het was… ROCK-‘N-ROLL!

MIJN MENING 
Een nieuw deel in de geweldige informatieve prentenboekenreeks (6+) Little People, BIG DREAMS! (Voorheen: ‘Van klein TOT GROOTS’) En dit keer over mijn lievelingsartiest: Elvis Presley! Tekst zoals altijd van Maria Isabel Sánchez Vegara, illustraties in dit deel van Ana Albero.

We leren in het kort het levensverhaal (tot op zekere hoogte) van Elvis Presley kennen. In Tupelo geboren op 8 januari 1935, al van jongs af aan gek op verschillende soorten muziek, zoals Country en Blues. Al jong zelf muzikaal met zijn gekregen gitaar. Zijn eerste plaatje, opgenomen bij Sun Studio’s in Memphis, werd een groot succes en daarmee zette hij Rock ’n Roll en zijn moves op de kaart en werd hij een succesvol artiest die ons een hoop prachtige (mijn bescheiden mening ) muziek en vrolijke muziekfilms heeft nagelaten.

Hij zou de daaropvolgende acht jaar tientallen muziekfilms maken, maar hij miste het zingen op een podium en het contact met zijn publiek.

Achterin staat zoals altijd heel fijn nog wat uitgebreidere informatie over deze artiest wiens kinderdroom leidde tot een enorm succes en een legendarische nalatenschap.
Natuurlijk is het een vrij beperkt verhaal, als je net als ik gék bent op Elvis en hij al je hele leven een grote rol speelt, maar het is zeker een ideale kennismaking voor kinderen (en volwassenen, want dit boek is leuk voor jong en oud!) met deze grote artiest. En wie weet smaakt het naar meer en ga je meteen wat muziek opzoeken en filmfragmenten bekijken! Ik hoorde nu al de hele tijd tijdens het lezen een soort soundtrack in mijn hoofd.
Ik ben helemaal weg van dit deel in deze fijne informatieve reeks! En wat zijn de illustraties van Ana Albero lief én herkenbaar! Ze heeft het echt heel erg leuk weergegeven allemaal. Verliefd op deze versie van Elvis!
Naast Audrey Hepburn echt wel mijn favoriete deel in de serie tot nu toe. |
(Op naar méér! Dolly Parton komt eraan, ligt al klaar, én ik las iets over Vincent van Gogh voor dit najaar…)

Hij keerde terug naar het podium en tijdens zijn eerste optreden in een tv-special klonk zijn stem beter dan ooit.

Elvis Presley 
ISBN 9789051168235 – Uitgeverij: De Vier Windstreken – 36 pagina’s – Verschenen: februari 2024 – Tekst: Maria Isabel Sánchez Vegara – Illustraties: Ana Albero – Vertaald door: Antje Schoehuys-Blaak – Deel in de Little People, BIG DREAMS-reeks – Leeftijd: 6+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.