Wrap-up december & 2018


De laatste dag van 2018… Dus tijd voor mijn wrap-up van december én 2018!
Wat las ik deze drukke maand, waarin ik ook heerlijk een week op vakantie ben geweest? Door en rond de feestdagen heel weinig gelezen, maar op Curacao weer heerlijk veel! Heb ik mijn zelfopgelegde leesdoelen behaald? Kijk maar mee: 


#boekperweek & #hebbanchallenge
Mijn leesuitdaging van 2018 heb ik op 156 boeken gezet, gemiddeld drie per week, maar na die 156 in november gehaald te hebben hoopte ik op 175 boeken dit jaar. Bij de Hebban Reading Challenge van dit jaar hoort een Challenge lijst, waarop je 50 categorieën kunt afvinken, om de uitdaging nog leuker te maken. (Tussen haakjes zet ik welke ik evt. heb kunnen afvinken)

 • Wit Konijn/Rode Wolf – Tom Pollock
 • De Kerstmisaurus – Tom Fletcher
 • Gwendys knoppenkist – Stephen King & Richard Chizmar
 • Kleine zus – Isabel Ashdown (recensie in januari)
 • Gras – Koen Strobbe (recensie in januari)
 • Momenten van geluk – Anne Ostby (recensie in januari)
 • Belofte maakt schuld – Sarah Pinborough (recensie in januari)
 • Stilte vinden – Amber Hatch (recensie in januari)
 • Het huis van je dromen – Veronica Henry (recensie in januari)
 • De tragische eindes van Boris Bastarache – Koen Strobbe (recensie in januari)
 • Overprikkeld – Liesbeth Kamerling & Lieke Zunderdorp (recensie in januari) (boek v/e BN’er)
 • Het offerveen – Susanne Jansson (recensie in januari)
 • Persona – Soraya Vink (recensie in januari)
 • De eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Albertalli (recensie in januari)
 • Niets – Maaike Helmer (recensie in januari)
 • Weg ermee – Dennis Storm
 • Opeens geheim agent – Tom McLaughlin (recensie in januari)

Met deze 17 boeken kom ik op 174 en ik ga vandaag nog een jeugdboek lezen, dus die 175 ga ik zeker halen! En dan de Challenge lijst van Hebban: daar heb ik 46 categorieën kunnen afvinken van de 50… (‘een Libris Literatuur Prijs-winnaar’, ‘een Vlaams debuut’, ‘een boek bekroond met een Hebban Award’ en ‘een boek dat je ooit voor je lijst las’ bleven over)


Overige
Deze boeken tellen niet mee voor de challenges maar kwamen wel voorbij op mijn blog:

Een lekkere afsluiter dus, deze leesmaand! Helaas qua bloggen minder, aangezien mijn site veel problemen gaf (en het gewoon een rare maand was daarnaast). Ze lijken nu grotendeels opgelost, dus ik hoop begin januari een inhaalslag te maken! 
In 2019 hoop ik ook weer 175 boeken te kunnen lezen en misschien wat meer eigen boeken naast recensie-exemplaren…
Heb jij een ‘goed boeken-voornemen’ voor het komende jaar?
Een hele fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar! 

-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.