Pijn – Mel Wallis de Vries

Adieu, bis später en misschien wel tot nooit.
Dit was het. Voor mij, tenminste.
Denk nog eens aan me, als je wilt.

Korte inhoud
Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn…
Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Bye, bye, Jessica.
Niemand zal je missen, bitch, en ik al helemaal niet!
Nu weet je zelf ook eens hoe het voelt.

Auteur
Pijn is de nieuwste jeugdthriller van de succesvolle schrijfster en vijfvoudig winnares van de Prijs van de Jonge Jury, Mel Wallis de Vries.”

Mijn mening
Ik ben altijd blij als er een nieuw boek verschijnt van Mel Wallis de Vries, want ze zien er altijd geweldig uit met hun politielint én ze zijn stuk voor stuk reuzespannend! (Niet al haar boeken staan op mijn blog, maar ik heb ze wel allemaal gelezen) En wow, wat ziet dit boek er weer fantastisch uit! Dat knallende roze, niet alleen in de letters maar ook op de zijkanten van het boek, en het nieuwe politielint; de mooiste tot nu toe!

Er worden meisjes vermoord in Amsterdam, tieners, en hun laatste momenten worden vastgelegd op social media. Dat is dan ook het enige verband, want de meisjes kenden elkaar niet. Wie heeft het op hen voorzien en waarom? En wie is de volgende???
Ondertussen worstelt Mandy met haar verdriet om haar doodzieke moeder, het uit elkaar gegroeid zijn met haar zus, hoe ze de vriendschap met haar vriendinnen moet onderhouden in deze rottijd én hoe ze om moet gaan met de prille gevoelens voor Axel, die ze in het ziekenhuis ontmoet…

Mijn eerste reactie toen ik dit boek dichtsloeg, na het in één ruk uitgelezen te hebben (kán niet anders!), was: WOW! Wow, Mel, wat heb je weer een geweldige jeugdthriller geschreven!
Het verhaal is ontzettend spannend, van begin tot het verrassende eind, het is gevoelig, want je voelt de pijn van dat tienermeisje dat langzaam afscheid moet nemen van haar moeder, en je vraagt je de hele tijd af: wie, wat en waarom? En wat heeft Mandy er uiteindelijk mee te maken?

De mooiste, de heftigste én de spannendste tot nu toe! Hoe krijgt Mel Wallis de Vries het toch iedere keer weer voor elkaar?! ♡

Pijn
ISBN 9789026144356 – Uitgever: De Fontein – 232 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – Leeftijd: 13+

4 thoughts on “Pijn – Mel Wallis de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.