24 uur – Marcel van Driel

‘De komende 24 uur ben je van ons.’ (…)
‘We laten je gaan,’ zei hij. ‘Om precies middernacht. Daarna gaan we op jacht. Je bent hier omdat je onze nieuwe prooi bent.’ 

Korte inhoud 
“De 16-jarige Claire werkt als flitsbezorger. Wanneer ze op een koude winteravond haar laatste bestelling wegbrengt, wordt ze opgewacht door twee gewapende jongens die hun tijd doden met het opjagen van mensen. Claire is hun volgende slachtoffer. Zonder geld, telefoon, jas en op blote voeten moet Claire 24 uur uit handen van de jongens zien te blijven. Lukt haar dat, dan krijgt ze 10.000 euro. Lukt het niet, of houdt ze zich niet aan hun spelregels, dan wordt ze doodgeschoten. Als Claire erachter komt dat de jongens valsspelen, weet ze dat ze alleen kan overleven als zij de regels verandert…”

‘De regels zijn simpel,’ ging hij verder. ‘Blijf 24 uur uit onze handen en je wint. Niet alleen dat, maar dan krijg je ook tienduizend euro van ons. Zonder verplichtingen. (…)’
‘En als ik verlies?’
De jongen richtte zijn pistool op haar en riep: ‘BAM!’ 

Mijn mening 
Dit is alweer de 20e spannende Kluitman novelle!  En de eerste van Marcel van Driel, maar hopelijk zeker niet de laatste!

Claire (16) is flitsbezorger en moet op een winterse avond nog één bestelling wegbrengen. Eenmaal bij het adres aangekomen, wordt ze opgewacht door twee broers met een pistool. Eerst denkt ze dat het een foute grap is, maar ze blijken doodserieus… Zij is de komende 24 uur hun prooi… Weet ze uit hun handen te blijven, krijgt ze daarna tienduizend euro cash, krijgen ze haar te pakken: BAM!
Om middernacht wordt Claire zonder telefoon, portemonnee, jas en schoenen losgelaten. De jacht is geopend… Claire is doodsbang en weet niet wat ze moet doen. Hulp zoeken is tegen de regels, daarmee zou ze de ander in gevaar brengen. En het lukt haar maar niet de broers af te schudden. Hoe weten ze haar toch steeds weer te vinden?? Een eerlijk spel wordt er duidelijke niet gespeeld. Kan Claire iets verzinnen om ze toch te slim af te zijn? Weet ze deze zieke jacht te overleven?

Jeetje, wat een onwijs spannend verhaal! Ik heb van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten!  Het begint met het vorige slachtoffer van de broers, waardoor wij als lezer meteen al weten dat ze een ziek en vals spelletje spelen. Dan begint de jacht op Claire, die in de winterse kou, zonder jas en schoenen, zonder hulpmiddelen 24 uur uit handen moet zien te blijven van de jongens… Je voelt haar angst, eenzaamheid en wanhoop. Ik leefde zo mee! En ik zat onwijs in spanning. Pffff… Hoe zou dit gaan aflopen voor Claire? Wat moet ze in hemelsnaam doen om te winnen? Hoe kun je winnen als er valsgespeeld wordt??? Wat een moedig meisje…
Het verhaal is echt ontzettend meeslepend, ik kon niet anders dan deze novelle in één ruk verslinden. Het leest heerlijk vlot weg en de continue spanning houdt de aandacht stevig vast. Echt een retespannend boek! Een kort, maar heel krachtig verhaal. Erg knap om in zo weinig pagina’s, zo’n heftig en compleet verhaal neer te zetten. Dit smaakt naar meer!!! 

Het is alsof ik ineens geen deel meer uitmaak van deze maatschappij, dacht ze. Alsof ik in een schaduwwereld leef. Een niemandsland. En er was geen uitweg, Er was alleen maar doorgaan. Doorgaan of doodgaan.

24 uur 
ISBN 9789020609738 – Uitgeverij Kluitman – 112 pagina’s – Verschenen: maart 2023 – Leeftijd: 14+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.