Blogtour: Een schitterende chaos – Claire Christian

Maar ze begrijpen er helemaal niks van. Het is niet mijn oma of mijn tante of mijn hond die dood is, het is Kelly. Het is mijn beste vriendin.

Korte inhoud
Ava is kwaad op de wereld sinds de dood van haar beste vriendin Kelly. Ze maakt zichzelf onmogelijk op school en – hoe geliefd ze ook is – het geduld van de mensen om haar heen raakt op. Ze voelt zich eigenlijk alleen prettig als ze bij de Magic Kebab werkt. Gideon is Ava’s tegenpool: een in zichzelf gekeerde jongen die zich het liefst terugtrekt in zijn eigen wereld, omringd door zijn lp’s. Als hij zich tussen de mensen moet begeven is hij bang voor een paniekaanval – niet voor niets loopt hij al jaren bij een psychiater. Na de zoveelste mislukte sollicitatiepoging wordt hij bij Magic Kebab aangenomen als bordenwasser. In dat louche restaurant ontstaat tussen Ava en Gideon een voor beiden onverwachte, bijzondere vriendschap.

Ik haat wat Kelly heeft gedaan. Ik haat het dat ze me in de steek heeft gelaten.

Auteur
“Claire Christian is een talentvolle duizendpoot: schrijfster, podcaster, blogger en theatermaakster. Ze is internationaal gevierd als toneelschrijver en kreeg vijf sterren recensies voor haar regiedebuut. Een schitterende chaos is haar Young Adult-debuut.”

Daar draait mijn leven om – proberen niet als een sukkel over te komen en daarnaast overcompenseren voor de momenten waarop ik zeker weet dat ik overkom als een sukkel, zoals nu.

Mijn mening
Na het zien van de prachtige cover en het lezen van de ontroerende korte inhoud, wist ik meteen dat ik dit boek wilde lezen en hoopte ik dat het weer zo’n Lemniscaat-pareltje zou zijn…

De populaire Ava is zelf een beetje gestorven toen haar beste vriendin Kelly stierf een half jaar geleden. Ze heeft veel verdriet en woede in zich en gaat op school zo ver over de grenzen dat ze geschorst wordt.
Gideon is een onzekere jongen die gedichten schrijft waarin hij zijn gevoelens kwijt kan over zijn depressie en angsten. Hij kent Ava wel van school, maar zij kent hem nog niet. Totdat ze samen komen te werken bij Magic Kebab.
De twee tieners vinden elkaar en er ontstaat een onverwachte maar zeer hechte vriendschap, maar kunnen ze elkaars scherven weer aan elkaar lijmen of zijn ze te erg beschadigd?

Dit is echt weer zo’n verhaal wat je raakt vanaf de eerste bladzijde, je bij je kladden grijpt en helemaal meesleurt. Het is grappig, frustrerend en gevoelig. Ik heb tijdens het lezen vaak met een glimlach op mijn gezicht gezeten, maar heb ook een dikke brok in mijn keel gehad. En soms wilde ik dat ik het verhaal kon sturen!
Ik ben zelf een beetje verliefd geworden op Gideon, waarin ik me ook heel erg kon herkennen met zijn depressie en angsten. En met Ava kon ik ook zo meeleven; wat een enorm verdriet draagt ze met zich mee. Hoe ga je daarmee om?

Een intens, mooi en zeer aangrijpend verhaal over depressie, angsten, rouw, vriendschap en liefde. Ik bleef quotes noteren… Weer een echt pareltje dus!

‘Weet je wat de Japanners doen met gebroken servies?’ Robbie kijkt me aan. ‘”Kintsukuroi” noemen ze het. Ze vullen de barsten tussen de porseleinscherven op met goud. Brengen het terug in de oude staat, en toch is het nieuw. Ze vinden dat de barsten het mooier maken, waardevoller.’

Mijn recensie is onderdeel van een blogtour. De andere deelnemers zijn Paula, Judith, Aimee en Liz.

Een schitterende chaos
ISBNΒ 9789047710233 – Uitgever: Lemniscaat – 264 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Originele titel: A beautiful mess – Vertaald door: Lydia Meeder & Barbara Zuurbier – Leeftijd: 15+

[bol_product_links block_id=”bol_5a90171224279_selected-products” products=”9200000085203731″ name=”chaos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Blogtour: Een schitterende chaos – Claire Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.