Leeuwenhart – Alexandra Penrhyn Lowe

Azer had haar verteld dat ze moest blijven leven. (…) Een grotere strijd zou op haar wachten…

Korte inhoud
Er is geen weg terug – Eveline Sevenster moet de strijd aangaan met een onverslaanbare vijand: de onsterfelijke Broeders van Belial. Zonder hun zielen zijn ze gevaarlijker en machtiger dan ooit, en onder aanvoering van hun nieuwe leider ronselen ze tieners van over de hele wereld voor hun genootschap. Wie zich niet bij hen wil aansluiten, sterft.
De balans tussen goed en kwaad is verstoord en demonen razen over de aarde, zaaien dood en verderf en nestelen zich in de lichamen van tienduizenden onschuldige mensen. De aarde stevent in een spiraal van toenemend geweld af op haar ondergang.
Met het zwaard van Jeanne d’Arc in haar bezit, is Eveline aangewezen om de wereld te redden. Maar… is ze klaar voor deze taak?

Ik was in februari bij de gezellige boekpresentatie!

Behalve dat ze op een begraafplaats woonde en niet naar school ging, was haar leven zo normaal dat ze bijna vergeten was dat ze een Wachter was die de taak hadden alle geheimen van de wereld te bewaken.

Auteur
“Alexandra Penrhyn Lowe is de schrijver achter de immens populaire boeken bij de televisieserie Het Huis Anubis, waarvan maar liefst 1 miljoen exemplaren werden verkocht.
In 2012 verscheen haar YA-thriller Sevenster, het eerste boek in de serie ‘De laatste Wachter’. Sevenster werd bekroond met de Hebban Crimezone Award voor beste YA-thriller van het jaar. Hierna verschenen Wolfsbloed en Nachtrijder en het slotstuk Leeuwenhart.”

‘De balans tussen goed en kwaad raakt steeds meer zoek. Wat ik al zei: op deze manier gaat de wereld ten onder.’

Mijn mening (let op, bevat misschien spoilers, al doe ik mijn best niet te spoileren!)
Wat vind ik dit een heerlijke serie! Zo spannend en meeslepend! Zo jammer dat dit alweer het laatste deel is!!

Eveline Sevenster moet in dit laatste boek van de serie een laatste keiharde strijd aangaan, met de grootste vijand van De Wachters: De Broeders van Belial. Er verschijnen steeds meer demonen onder de mensen, het lijkt wel een soort epidemie! De sfeer op aarde wordt duisterder en duisterder en als het Eveline niet lukt om de Broeders te verslaan, zal de wereld uiteindelijk ten onder gaan… Zal het haar lukken om het hart van die verraderlijke broederschap te raken en ze uit te roeien?

Ik was blij met de nachtmerrie van Eveline in het begin van het verhaal, want daarmee kreeg ik mooi een korte terugblik naar de gebeurtenissen uit de vorige boeken! Het was namelijk alweer een tijdje geleden dat ik die las. Nu kwam er voldoende bij me terug om alles weer te kunnen volgen.

Meteen wordt je weer meegevoerd in de bijzondere wereld van Eveline, een wereld waarin ze zich nu best eenzaam voelt en waarin ze zich in eerste instantie terugtrekt in haar cocon, maar: er is een strijd die gestreden moet worden! En alleen zij kan die winnen, met het zwaard van Jeanne d’Arc.
Je kunt niet anders dan meeleven en alles meebeleven met Eveline.

Wat een heftige strijd en wat een super spannend verhaal! Op het puntje van mijn stoel… De sfeer in dit deel is erg duister, duisterder dan in de vorige delen, echt een climax! En dan het einde… Pfff… Geweldig! Maar: ook weer niet helemaal bevredigend vond ik… Ik had zó graag nog méér afronding gewild! Nu vind ik gewoon dat er nog een vijfde deel moet komen, Alexandra! 😉

‘Harry Potter is een tovenaar uit een boek en bestaat niet echt.’

Leeuwenhart
ISBN 9789400509245 – Uitgever: A.W. Bruna – 288 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Deel 4 in de De laatste Wachter-serie – Leeftijd: 13+

[bol_product_links block_id=”bol_5b0564db76c90_selected-products” products=”9200000059399625,9200000002876496,9200000011546474,9200000010047256,9200000059399488,9200000063028934,9200000079416516,9200000080650315″ name=”laatste wachter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.