Keer niet terug – Clare Donoghue

Een beeld van een graf doemde voor haar op. Ze begon te gillen, niet meer in staat om rationeel te denken.
Ze gilde en gilde, tot ze niet meer wist dat ze gilde.

Korte inhoud
In een bizarre moordzaak stuit brigadier Jane Bennett op iets wat een grafkist moet voorstellen. De kist bevat het lijk van een vermiste studente. Er worden twee verdachten verhoord, maar beiden ontkennen betrokkenheid.
Wanneer enige tijd later opnieuw een kist wordt aangetroffen, bevestigt een anonieme tip Jane’s vermoeden dat de twee zaken verband houden. Gaandeweg wordt het brigadier Jane Bennett en inspecteur Mike Lockyer steeds duidelijker dat ze jagen op een moordenaar die vastbesloten is zich door niets of niemand te laten stoppen. 

Ze wrong zich in bochten om de plaats delict te zien als de plaats van een zelfmoord. Omdat het alternatief nog erger, nog heel veel erger zou zijn.

Auteur
“Clare Donoghue werkte ruim tien jaar voor een Londens advocatenkantoor. Haar debuutthriller Kijk niet om kwam op de shortlist van de Debut Dagger Award.”

Dit was geen crime passionel geweest door iemand die zich haastig van het lichaam had ontdaan. Iemand was hier gaan graven om een grafkelder te maken.

Mijn mening
Na het geweldig spannende debuut van Clare Donoghue, Kijk niet om, was ik heel benieuwd of dit tweede boek met brigadier Jane Bennett en inspecteur Mike Lockyer in de hoofdrol aan mijn hoge verwachtingen zou voldoen!

Tijdens de zoektocht naar Mark, de man van een ex-collega van brigadier Jane Bennett, stuit de politie op een ondergrondse ruimte met een lichaam erin van een jonge vrouw. Een zorgvuldig gebouwde grafkelder blijkt…
Niet lang daarna wordt er een tweede grafkelder gevonden en daar vlakbij een verdachte opgepakt die ze al op het oog hadden bij de eerste dode. Maar de verdachte is een zeer geslepen persoon die de touwtjes flink in handen lijkt te hebben. Jane is ervan overtuigd dat hij de moordenaar is, maar is hij misschien toch onschuldig? Het is een frustrerende zaak, met veel te weinig bewijzen. En Jane moet ook nog eens al het harde werk doen, want inspecteur Mike Lockyer vecht nog steeds tegen demonen uit het verleden. En dat terwijl ze zijn hulp en vriendschap zo hard nodig heeft!

Heel fijn om weer terug te zijn in het gezelschap van Mike Lockyer en Jane Bennett! In dit boek leer je vooral haar personage beter kennen en heeft zij een leidende rol in het onderzoek naar de lugubere vondsten.
Het verhaal leest heerlijk vlot en is zó ontzettend spannend, meeslepend én aangrijpend, dat ik echt niet kon stoppen met lezen. En nu ik het boek uit heb baal ik ervan dat ik hem niet nog moet lezen! Ik denk niet alleen dat het heeft voldaan aan mijn hoge verwachtingen, maar dat het die zelfs heeft overtroffen… Ik kan niet wachten tot er weer een deel verschijnt in deze super sterke serie!

Keer niet terug
ISBN 9789026135798 – Uitgever: De Fontein – 304 pagina’s – Verschenen: april 2018 – Originele titel: No Place to Die – Vertaald door: Caecile de Hoog – Deel 2 in de Jane Bennett en Mike Lockyer-serie

[bol_product_links block_id=”bol_5b8d282c7cc28_selected-products” products=”9200000085988394,9200000085931333″ name=”keer niet terug” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Keer niet terug – Clare Donoghue

  1. Oké, alleen al om de naam van de auteur ben ik “verplicht” om het te lezen 🙂

    Dat je er dan ook nog een leuke recensie van schrijft zorgt ervoor dat ik hem er heel snel zal opzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.