Warrior Cats 1 & 2 – Erin Hunter

‘Je moet óf met ons samenleven en onze gewoonten respecteren, óf teruggaan naar je tweebeenplaats en nooit meer terugkomen. Je kunt niet met één poot in beide werelden leven.’ 

Korte inhoud
De wildernis in: De DonderClan, de SchaduwClan, de RivierClan en de WindClan: deze vier kattenclans delen al eeuwenlang het woud en leven volgens de regels van de SterrenClan. Maar dan houdt de SchaduwClan zich steeds minder aan de regels en probeert zich op te werpen als heerser van het hele woud. Dappere krijgskatten sneuvelen of verdwijnen onder vreemde omstandigheden. De DonderClan, die al met honger en een gebrek aan krijgers kampt, ziet zich genoodzaakt een kat van buiten het woud in de Clan toe te laten om de gelederen te versterken. Het wordt Rufus, een gewone huiskat, die zich snel zal moeten aanpassen aan het leven in het wild. Maar niet iedereen binnen de DonderClan is blij met zijn komst … 

‘Vanaf deze dag, tot hij zijn krijgersnaam heeft verdiend, zal deze leerling Vuurpoot worden genoemd, ter ere van zijn vlammend gekleurde vacht.’ 

Water en vuur: De DonderClan is verwikkeld in een heftige territoriumstrijd nu de WindClan uit zijn eigen grondgebied verdreven is. De krijgskatten vechten dapper terug tegen de SchaduwClan, maar is dat wel de vijand? Ondertussen merkt Vuurhart (voorheen Rufus) op dat zijn beste vriend Grijsstreep steeds vaker verdwijnt om dan weer terug te keren alsof er niets aan de poot is. Wat heeft hij buiten de Clan te zoeken? Ondertussen lijkt Tijgerster, een kat uit de DonderClan, meer uit te zijn op het vergroten van zijn eigen macht dan op de veiligheid van de Clan …

‘De WindClan is lang genoeg onderweg geweest,’ verklaarde hij. ‘Het is al bijna een maan geleden dat de SchaduwClan ons uit ons gebied heeft verdreven.’ 

Auteur
“Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip en Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers en Survivors.” (Wikipedia)

‘Het woud heeft vier Clans nodig,’ hield Blauwster vol. ‘Net zoals we Vierboom en vier jaargetijden hebben, heeft de SterrenClan ons vier Clans gegeven.’ 

Mijn mening
Deze series stonden al heel lang op mijn wensenlijst om ooit eens te lezen, dus ik was heel erg blij toen ik als verrassing van de uitgeverij deel 1 en 2 van de eerste serie kreeg om er kennis mee te maken! Smaakte het naar meer?

In deel 1 komt huiskat (‘poesiepoes’) Rufus als hij stiekem zijn tuin uit gaat een DonderClan kat tegen. Voor die tijd wist hij niet eens van het bestaan van de vier Clans met krijgskatten die in het woud leven! Rufus zou zich graag aansluiten en eindelijk eens een avontuurlijk en zinvol leven gaan leiden. Nog nooit is er een buitenstaander toegelaten, maar de Clan komt krijgers tekort en Rufus lijkt wel geschikt, dus hij mag bij de DonderClan komen. Niet iedereen is het eens met de beslissing van de leidster…
Rufus, die vanaf dan Vuurpoot heet, heeft heel wat te bewijzen!

In deel 2 is er een heftige strijd gaande om territorium. In plaats van dat de Clans vreedzaam naast elkaar leven en de grenzen van elkaars gebieden respecteren, zijn er katten die zich niet aan de afspraken houden. Wie is er nog te vertrouwen? Wie is er echt loyaal aan zijn Clan? En kunnen er vriendschappen bestaan tussen katten van verschillende Clans?
Ondertussen voelt Vuurpoot/Vuurhart zich soms best eenzaam en anders dan de andere katten en verlangt hij naar echte familie…

Ik moest even wennen aan alle namen (dat zijn er echt heel veel namelijk!) en wist niet meteen wat ik van het verhaal vond. Ja, boeiend, dat wel! Dus wel doorgegaan met lezen… De namen wenden en het verhaal werd spannender en spannender, dus het kreeg me toch echt goed te pakken! Na het uitlezen van deel 1 ging ik dan ook direct door in deel 2. Dat deel was nog spannender zo met de ‘bladkaal’ periode (winter) die al heel zwaar is voor de Clans, met allerlei ziektes, maar nu door de strijd die gaande is nog zwaarder valt. Dit deel speelde ook nog meer in op mijn gevoel dan deel 1.

Deze Warrior Cats verhalen zijn super spannende en meeslepende verhalen over moedige krijgers, over loyaliteit, eenzaamheid en anders zijn. Heel bijzonder zo met katten met menselijke trekjes in de hoofdrol. Ik weet nu zeker: ik wil meer!! Wat zou ik deze serie graag achter elkaar gaan ‘bingereaden’! Ik denk dat het geen moment zou vervelen… Verslavend leuk!!

De wildernis in / Water en vuur (deel 1 en 2, serie 1)
ISBN 9789059240636 / 9789059240650 – Uitgever: Fantoom – 317 / 304 pagina’s – Verschenen: maart / september 2014 – Vertaald uit het Engels door: Huberte Vriesendorp – Deel 1 & 2 in serie 1 van de Warrior Cats-reeks – Leeftijd: 11+

[bol_product_links block_id=”bol_5b8d1a9e099e5_selected-products” products=”9200000025792918,1001004006530965,9200000046432590″ name=”warrior cats” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Warrior Cats 1 & 2 – Erin Hunter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.