Fatale waarheid – Robert Bryndza

Ze hoopte dat de dood snel zou komen, maar de drie lange minuten voordat deze wens werd verhoord, leken wel een eeuwigheid.

Korte inhoud 
“Erika Foster hoort tijdens een avondwandeling in de buurt van haar nieuwe appartement een vrouw gillen. Ze heeft zojuist het lijk van haar zus aangetroffen, die op brute wijze is vermoord. Het blijkt Vicky Clarke te zijn, een actrice met een eigen true crime-podcast.

Erika wordt op de zaak gezet en ontdekt dat alle documenten over de podcast weg zijn. Ze probeert erachter te komen wat Vicky mogelijk wist over haar moordenaar. Maar dan blijkt dat het lichaam fout geïdentificeerd is: het is niet Vicky, maar een coassistent die in hetzelfde gebouw woonde. Erika leidt nu naast een moordzaak ook een vermissingszaak en moet Vicky vinden, voordat de moordenaar dat doet.”

Deze zaak was in één klap een puinhoop geworden en daar had Erika een hekel aan.

Mijn mening 
Ik hou van de thrillers van Robert Bryndza, en was dolblij dat het na een paar Kate Marshall-verhalen nu weer tijd was voor (de 7e!) Erika Foster!

Inspecteur Erika Foster hoort tijdens een avondwandeling een schreeuw en treft bij een flatgebouw een vrouw aan die compleet overstuur is. Ze heeft haar zus dood aangetroffen in haar appartement: op brute wijze vermoord… Het blijkt om Vicky Clarke te gaan, een actrice die een true-crime podcast had. Haar appartement is overhoop gehaald en er zijn geen notities en opnames meer te vinden. Kwam ze te dicht bij het oplossen van een misdaad?
Erika en haar team gaan op onderzoek uit en wat ze ontdekken is onthutsend: het slachtoffer is niet Vicky, maar iemand die op haar leek! Nu hebben ze dus naast de moord ook nog een vermissingszaak. Zullen ze Vicky weten te vinden voordat de moordenaar dat doet? En wie heeft het eigenlijk op Vicky voorzien? Er zijn maar heel weinig echte aanknopingspunten…

Wat was het heerlijk om na zo’n tijd weer in het gezelschap van Erika te verkeren! Ik vind haar nog altijd echt een hele fijne, stoere en boeiende hoofdpersoon en genoot ervan dat ze ook privé weer wat ontwikkelingen had in dit verhaal, naast natuurlijk de spannende moordzaak die ze met haar team (Moss, Peterson… ) op te lossen heeft.
De zaak is behoorlijk zenuwslopend, want: Wie is nou de dader? En wat is nou het precieze motief? Wat heeft Vicky allemaal ontdekt waardoor ze moet sterven? Erika en haar team hebben heel wat losse eindjes aan elkaar te knopen en worden tijdens het onderzoek ook nog eens flink tegengewerkt… Spannend! Heerlijk!
Het verhaal leest (weer) zó lekker weg, het is ontzettend vlot geschreven en is enorm meeslepend, voor ik het wist was ik alweer een heel stuk verder. Ik had het boek het allerliefst in één adem uitgelezen… Door, door, door, tot ik wist hoe het zou aflopen! En nu ik hem uit heb (balen! ) verlang ik meteen naar meer. Wat was dit weer een onwijs fijne en sterke Erika Foster!!!

Fatale waarheid
ISBN 9789022596524 – Uitgever: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: september 2022 – Vertaald door: Willeke Lempens – Deel 7 in de Erika Foster-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.