Kijk niet om – Clare Donoghue

Kijk niet om

Toen het mes door haar huid drong besefte ze dat hij al weken in haar buurt was, dat hij haar gevolgd had.

Korte inhoud
“Stalking, Londen, angstaanjagende spanning, schokkende twists; de ingrediënten van Kijk niet om van Donoghue.

Fotografe Sarah wordt gestalkt. Wanneer er in haar omgeving in Londen diverse vrouwen vermoord worden aangetroffen, staat de politie voor een raadsel. De dader gaat steeds grover te werk. Wat is het verband tussen de slachtoffers? Ondertussen krijgt Sarah cryptische briefjes en verontrustende telefoontjes.”

Toen had hij haar naam uitgesproken: ‘Sarah’. Een mannenstem. Niet luid, niet vragend. Alleen haar naam, als een fluistering. Daarna had ze hem alleen nog horen ademen. Die avond besefte ze dat het geen verkeerd nummer was en dat het dat ook nooit was geweest.

Auteur
“Clare Donoghue werkte ruim tien jaar voor een Londens advocatenkantoor. Haar debuutthriller Kijk niet om kwam op de shortlist van de Debut Dagger Award.”

Mijn mening
Ik hou van thrillers en ik hou van boeken waar ik doorheen vlieg. Dat zat bij Kijk niet om wel goed! Een man die in de proloog iets aan het naaien is van allerlei stukjes stof, een jonge vrouw die in het eerste hoofdstuk wordt vermoord en dan de hoofdpersoon, Sarah, die amper nog buiten komt en één brok zenuwen is omdat ze een stalker heeft. En dan volgen er nog meer moorden op jonge vrouwen. Wat hebben die moorden te maken met de stalker van Sarah? Bij haar eigen politiebureau wordt ze niet geloofd, gelukkig bij een ander wel. Inspecteur Mike Lockyer neemt haar verhaal serieus en raakt betrokken bij haar zaak, misschien iets teveel?
Je kunt niet anders dan verderlezen. De hoofdstukken zijn lekker kort en zijn vanuit verschillende perspectieven geschreven, die van Sarah, Mike, de dader en de slachtoffers. Dat maakt het verhaal extra spannend en zorgt ervoor dat je de hoofdpersonen Sarah en Mike goed leert kennen.

Kijk niet om is een onwijs creepy verhaal waarvan ik echt even moest bijkomen toen ik het uit had, zo had het me te pakken. Gelukkig komen er meer boeken met Mike Lockyer, zo hoefde ik in ieder geval van hem geen afscheid te nemen…
Kijk niet om is een sterk en superspannend thrillerdebuut dat smaakt naar veel meer!

Kijk niet om 2
Kijk niet om

ISBN 9789026135767 – Uitgever: De Fontein – 320 pagina’s – Verschenen: oktober 2015 – Originele titel: Never look back – Vertaald door: Caecile de Hoog
Bestel je dit boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

8 thoughts on “Kijk niet om – Clare Donoghue

  1. Vind het ook super fijn dat er meer boeken komen na deze want het was een heerlijk boek en je leerde de inspecteur echt al kennen zodat je meer wou weten van hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.