Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

En toen zag hij het: vlak onder de plek waar hij op zijn hurken zat, lag het gezicht van een meisje. Haar opgezwollen, melkachtig bruine ogen staarden hem leeg aan. Een warrige bos donker haar was versmolten met het ijs.

Korte inhoud
Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Meestal kreeg ze algauw grip op een zaak, maar deze leek wel een zwart gat dat steeds verder openscheurde, terwijl de tegenstrijdige feiten opbloeiden en zich vermeerderden als de cellen van een tumor.

Auteur
“Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is acteur en schrijver.”

Mijn mening
Toen dit boek aangekondigd werd vond ik de cover en titel al zo intrigerend en de korte inhoud prikkelde ook zeker! Dus ik ben heel blij dat ik hem van de uitgeverij kreeg om te bespreken voor mijn blog. Was het een geslaagde kennismaking?

Na een avondje stappen wordt het rijke en mooie meisje Andrea vermoord. Haar lichaam, onder het ijs in een botenhuis, wordt gevonden door een tuinman. De politie en de media zitten bovenop de zaak, niet alleen omdat het natuurlijk hun werk is, ook omdat Andrea de dochter was van een invloedrijke man. De vader oefent ook veel invloed uit op de zaak en dat zint inspecteur Erika Foster, die na maanden inactief te zijn geweest nu in Londen aan het werk is gezet, van geen kant. Zij kan zo niet tot de bodem gaan.
Door haar volharding en eigenwijsheid komt het op gegeven moment zelfs zover dat ze geschorst wordt. Gelukkig krijgt ze hulp van loyale collega’s en weet ze op eigen houtje verder te komen met de meer dan ingewikkelde zaak. Ze ontdekt dat Andrea niet het enige slachtoffer is van deze moordenaar…
Ondertussen is zij niet alleen de dader op het spoor, maar komt hij ook heel dicht bij haar…

Wat een geweldige politiethriller! Erika Foster is een heerlijk eigenzinnig personage; niet op haar mondje gevallen, stoer, volhardend én gevoelig (al verstopt ze de emoties die ze heeft om het sterven van haar man wel heel erg). Je leeft zo mee met haar, haar speurtocht naar de dader, haar frustratie om haar schorsing en het niks kunnen zonder hulp, haar eenzaamheid nu haar man dood is en ze in een andere omgeving moet aarden…
Ik ben blij te weten dat er meer boeken met Erika komen, want deze inspecteur bevalt me heel goed; ik wil haar graag nog beter leren kennen.

Dit onwijs spannende boek is gewoon niet weg te leggen! Spanning en vaart van begin tot eind en een heel sterk en meeslepend verhaal, waarvan ik geen moment het einde heb kunnen voorspellen. Wat een boek! Een auteur om te blijven volgen…

Het meisje in het ijs
ISBN 9789022582022 – Uitgever: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: januari 2018 – Originele titel: The girl in the ice – Vertaald door: Willeke Lempens – Deel 1 in de Erika Foster-reeks

10 thoughts on “Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

  1. Wat goed om te lezen dat je dit boek spannend vond! Het Meisje In Het IJs wil ik ook graag lezen, en door deze recensie ben ik alleen maar meer overtuigd. 🙂 Fijn ook dat er genoeg vaart in zit, daar hou ik van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.