Hij ziet jou – Carla Kovach

Daarna was er niets anders dan het geluid van een snelweg. Het suizende geluid van passerende auto’s en een claxon in de verte.
Ze zou sterven, ze wist het zeker.

KORTE INHOUD 
“Amber doet nog wat rode lippenstift op en bekijkt zichzelf in de spiegel voordat ze op een date gaat. ‘Niet opblijven!’ roept ze naar haar huisgenoten wanneer ze weggaat. Maar Amber komt die avond niet thuis. Amber komt nooit meer thuis.

Gina Harte probeert een gedegen onderzoek op te zetten, maar er beginnen steeds meer geruchten de ronde te doen over Amber en het lijkt erop dat iedereen een ander verhaal te vertellen heeft. Maar zodra Ambers levenloze lichaam wordt gevonden in een plaatselijk park, met dichtgelijmde blauwe lippen, wordt het plotseling stil. Terwijl Gina Harte de laatste paar uur van Ambers leven naloopt, lijkt het erop dat het meisje simpelweg verdween op weg naar de bushalte. Wanneer een andere jonge vrouw in het holst van de nacht vermist raakt, is het een race tegen de klok om haar te vinden voordat ook haar voor altijd het zwijgen wordt opgelegd.”

Blijf zoeken en geef niet op. Ik zal haar vinden in deze massa vrouwen.
Ze is ergens en als ze niet vrijwillig komt, zal ik haar meenemen en haar transformeren, zoals een rups die een vlinder wordt.

MIJN MENING 
Inspecteur Gina Harte deel 8 alweer! Ik ben blij dat we niet zo heel lang hebben hoeven wachten na deel 7, en op deel 9 hoeven we ook maar een paar maandjes te wachten!

Amber (20) heeft een date via AppyDater en zegt tegen haar huisgenoot en vriendin Lauren dat ze niet weet of ze die avond nog thuiskomt…
Maar Amber komt nooit aan bij het restaurant, heeft zelfs nooit de bushalte bereikt. Ze komt nooit meer thuis…
Inspecteur Gina Harte en haar team krijgen te maken met de vondst van het lichaam van een jonge vrouw in het park. Doodgestoken, voor haar dood vastgebonden gezeten en de lippen zaten vastgelijmd… Wie wou haar het zwijgen opleggen? Waarom?
Terwijl ze alle verdachten nalopen en proberen te elimineren, verdwijnt er op een avond nog een jonge vrouw, die lijkt op het vorige slachtoffer. Gina zal alles op alles moeten zetten om haar terug te vinden voordat de zieke geest die haar ontvoerd heeft ook haar de mond snoert…

Wat een heerlijke politiethriller weer! Ik vloog echt door het verhaal heen… Zoals ik gewend ben van Carla Kovach, is het heerlijk vlot geschreven, met lekker korte hoofdstukken en lekker veel vaart erin. Daar hou ik van! Je kunt niet anders dan door, door, doorlezen. Toch steeds nog even een hoofdstukje extra…
Eerst lees je een pakkende proloog over het traumatische verleden van iemand (de dader?), daarna het heden met Amber die op date gaat, ontvoerd wordt en later vermoord teruggevonden wordt. Aan inspecteur Gina Harte en haar fijne team om de moordzaak op te lossen. Spannend!! En ondertussen krijg je natuurlijk ook het wel en wee van Gina weer mee. Tussendoor lees je dan nog hoofdstukken vanuit de dader, een kijkje in zijn zieke geest… Lekker beangstigend.
Gina heeft best veel verdachten, maar de zaak vlot toch niet genoeg. Zullen ze de verdachten op tijd weten te elimineren en zo de dader vinden? Of zoeken ze in de verkeerde hoek?
Het verhaal is spannend en meeslepend van begin tot eind! Wat een fijne Gina Harte-thriller weer! Ik heb ontzettend zitten genieten. En ik heb echt nog lang geen genoeg van deze serie, van deze fijne personages. Blij dat ik alweer meteen kan aftellen naar het 9e deel! More please…

De gedachte aan de lippen van het arme meisje die aan elkaar gelijmd waren, deed haar opnieuw bijna kokhalzen. Degene die haar dat had aangedaan, moest puur slecht zijn en ze zou er alles aan doen om te voorkomen dat hij het iemand anders zou kunnen aandoen.

Hij ziet jou 
ISBN 9789049202101 – Uitgeverij: Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: oktober 2023 – Vertaald door: Textcase – Deel 8 in de Gina Harte-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.