Remco leest: In de vuurlinie – Andy McNab

‘Kom op, Nick. De Special Needs Service. De wereld heeft onze super powers nodig, man.’

Korte inhoud
Nick Stone is terug in Londen, waar hij hoopt het wat rustiger te krijgen. Maar hij heeft het helemaal mis. Zodra hij voet op Britse bodem zet, wordt hij onder druk gezet door de Uil – een man met veel macht en totaal geen scrupules. Stone kan geen kant op en besluit een deal te sluiten. In ruil voor zijn eigen veiligheid, wordt hem gevraagd een eenvoudig klusje te klaren. Een jonge vrouw opsporen, ontvoeren en aan de Uil uitleveren. Een vrouw die er alles aan doet om niet gevonden te worden. En voor het eerst in lange tijd staat Stone er niet alleen voor.
In een uithoek van het Verenigd Koninkrijk traceren Stone en zijn maten hun doelwit. Ze hebben echter niet zomaar iemand gevonden, maar een van de beste hackers ter wereld. De vrouw is zo goed, dat ze met haar werkzaamheden de westerse wereld volledig zou kunnen destabiliseren. En wat een eenvoudige opdracht leek, lijkt verstrekkende gevolgen te krijgen. Haast als vanouds komt Stone binnen de kortste keren in de vuurlinie terecht…

Auteur
“Andy McNab is het pseudoniem van een voormalig Brits Special Air Service-soldaat. Toen hij in 1993 de SAS verliet, was hij de hoogst gedecoreerde soldaat binnen het Britse leger.” (meer over de auteur lees je hier)

Remco leest
Dit was mijn eerste kennismaking met Andy McNab en zijn Nick Stone-reeks. Was het een aangename kennismaking?

Om zijn eigen veiligheid te waarborgen gaat Nick Stone samen met zijn drie kameraden aan de slag voor een man die ze De Uil noemen. Hij stuurt de mannen op een ogenschijnlijk eenvoudige missie, maar algauw blijkt dat er veel meer achter zit.
De missie op zich is al gevaarlijk genoeg, maar daarnaast weet Nick zeker dat hij zijn opdrachtgever niet kan vertrouwen en is het maar de vraag of hij al zijn teamleden wel kan vertrouwen…

Ik merkte wel dat ik, vermoedelijk, wat voorkennis miste doordat ik de eerdere Nick Stone boeken niet las. Ik had het idee dat ik dan misschien wat beter op de hoogte was geweest van zijn voorgeschiedenis. Maar heel storend was het gelukkig niet.
Het verhaal las lekker weg, maar toch vond ik dat de auteur af en toe iets teveel uitwijde over bepaalde onderwerpen en gedachtegangen van personages. Dat zat op die momenten de snelheid van het verhaal wat in de weg. Ik denk wel dat je daaraan kunt merken dat de auteur weet waar hij over praat en er veel ervaring mee heeft, maar het had wat minder gemogen.

Maar ik vond het zeker wel een spannend en geloofwaardig verhaal met een goed plot. Als er weer eens een boek van hem op mijn pad komt, zal ik het niet laten liggen, maar ik zal er geen verzameling van gaan aanleggen 😉

In de vuurlinie
ISBN 978-94-005-0919-1 – Uitgever: A.W. Bruna – 311 pagina’s – Verschenen: november 2017 – Originele titel: Line of Fire – Vertaald door: Fanneke Cnossen & Jolanda te Lindert

[bol_product_links block_id=”bol_5a590d0e16473_selected-products” products=”9200000079416548,9200000080328966″ name=”vuurlinie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remco leest: In de vuurlinie – Andy McNab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.