De stalker in de nacht – Robert Bryndza

De kleine schaduw wist alles van deze eigenaar: kende de indeling van zijn huis, kende de indeling van zijn dag – en wist dat hij vanavond alleen thuis zou zijn.

Korte inhoud
Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk leven. Ze zijn ook allemaal dood.

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed -gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer -berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt – en dan op het juiste moment toeslaat. 

Nu ging het gebeuren. Al dat geplan, al die jaren van angst en pijn…

Auteur
“Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is acteur en schrijver.” Het meisje in het ijs was het eerste deel in de Erika Foster-reeks, De stalker in de nacht is het tweede deel.

De schim blies diep uit, stapte toen uit de schaduwen en beklom geluidloos de trap.
Om te kijken.
Om te wachten.
Om de langverwachte vergelding op te eisen.

Mijn mening
Na het geweldige eerste deel in deze nieuwe serie (voor NL dan, in Engeland zijn ze al bij deel 6) keek ik verlangend uit naar meer! Het tweede deel liet ik even liggen – weer zo’n gevalletje van ik wil hem niet uit hebben – wat als voordeel heeft dat ik minder lang hoef te wachten op het derde deel, dat in oktober verschijnt 😉

Inspecteur Erika Foster krijgt te maken met een reeks zeer zorgvuldig geplande moorden. Alle slachtoffers zijn op dezelfde manier gedood: gedrogeerd en gestikt. Maar Erika en haar team raken algauw op een dood spoor. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar? Wie heeft het op ze voorzien? En waarom??
De eigenzinnige Erika zet alles op alles, zelfs tegen de wil van haar leidinggevenden in, om deze dader te pakken. Een dader die op gegeven moment wel érg dichtbij haar komt…

Dit spannende verhaal speelt zich af tijdens een hittegolf in Londen, met de hittegolf hier kon ik me dus extra goed inleven, haha! Dat benauwde sfeertje kwam echt helemaal tot leven.
Door de hoofdstukken vanuit een flink beschadigd personage die je tussendoor te lezen krijgt, begin je al vrij gauw te vermoeden waar het heengaat met een deel van het verhaal, maar: dan weet je nog steeds niet het waarom. Daar kom je langzamerhand achter, door een kijkje in het hoofd van iemand met flinke psychische problemen én natuurlijk door het onderzoek naar de seriemoordenaar door Erika en haar team.

Het verhaal leest weer heerlijk vlot en is ontzettend spannend van begin tot eind! Deze serie is zo verslavend!! Net zo verslavend als de Helen Grace-reeks van Arlidge. Ik ben gek op de recalcitrante Erika Foster en wil nog veel, veel meer over haar lezen en haar nog beter leren kennen! Op naar deel 3…

NIGHT OWL: Dit is nog maar het begin. De dokter was nog maar de eerste op mijn lijst. Ik heb de volgende al in het vizier.

De stalker in de nacht
ISBN 9789022583227 – Uitgever: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Originele titel: The Night Stalker – Vertaald door: Willeke Lempens – Deel 2 in de Erika Foster-reeks

4 thoughts on “De stalker in de nacht – Robert Bryndza

  1. Leuk, ik lees veel goede berichten over dit boek! En dat jij de Erika Foster-serie vergelijkt met de Helen Grace-reeks, maakt me nog nieuwsgieriger. Ik ga er binnenkort dan ook zeker aan beginnen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.