Zo’n mooi meisje – Carla Kovach

Hij probeerde te horen wat ze zei en boog zich voorover, voelde haar wanhopige zuchten in zijn hals.
‘Help haar,’ fluisterde ze, waarna ze in zijn armen verslapte.

Korte inhoud
“Een jonge vrouw valt uit een busje dat met hoge snelheid over een afgelegen weg raast. Haar lichaam is gekneusd en beurs en met haar laatste kracht wendt ze zich tot de persoon die haar te hulp schiet. ‘Help haar,’ fluistert ze nog voordat ze haar bewustzijn verliest.

Een paar dagen later wordt in een ondiep graf, slechts enkele kilometers verderop, het lichaam van een ander meisje gevonden. De gelijkenissen tussen de twee meisjes zijn verontrustend – dezelfde leeftijd, hetzelfde fragiele lichaam en tot slot dat felrode haar. Rechercheur Gina Harte moet haar privézorgen opzijzetten, voordat de­ moordenaar zijn oog op ­het volgende perfecte meisje laat vallen.”

‘Ik wil dat jullie er rekening mee houden dat deze twee zaken met elkaar verband houden. Twee dode meisjes, allebei rossig haar, beide tussen de vijftien en achttien. En allebei zijn ze binnen twee dagen na elkaar opgedoken in Cleevesford. Dat is wel heel erg toevallig.’ 

Mijn mening
Deel 3 in de geweldige inspecteur Gina Harte-serie!

Toby is op weg naar zijn werk, als er voor zijn auto een jonge vrouw met rossig haar uit een rijdend busje valt (gegooid? gesprongen?). Hij stopt om haar te helpen en ze blijkt zwaargewond en ondervoed. Met haar laatste krachten weet ze nog wat tegen hem te zeggen: ‘Help haar…’
Een paar dagen later worden er overblijfselen van ook een jonge vrouw met rossig haar gevonden in een ondiep graf…
Inspecteur Gina Harte en haar team krijgen deze zaken op hun bordje. Ze moeten met elkaar verbonden zijn, maar hoe? En wie zit erachter? Er zijn maar heel erg weinig aanwijzingen… Hebben ze te maken met een seriemoordenaar? Zullen ze meerdere slachtoffers weten te voorkomen?

Dit boek was weer spannend van begin tot eind!  Eenmaal begonnen met lezen, is er echt geen stoppen meer aan. Wel duizelde het me af en toe van de verhaallijnen en personages, maar ik wist dat álles uiteindelijk zou samenkomen en was héél benieuwd hoe het allemaal zou gaan aflopen!
Het verhaal is de hele tijd zenuwslopend spannend, ik leefde mee met boeiende hoofdpersoon Gina (die ook privé worstelt met een aantal dingen, waaronder schuldgevoel over iets wat ze gedaan heeft), maar ook met andere personages waaronder de moeder die wanhopig op zoek is naar haar dochter, en de jonge vrouw die in de problemen zit… Natuurlijk vallen alle puzzelstukjes op hun plaats op het laatst! Wat heb ik genoten van deze fijne politiethriller. Ik heb nog lang geen genoeg van Gina Harte en ben blij dat er nog vele delen zullen volgen (er zijn er in het Engels al ruim 10). Deel 4 verschijnt volgende maand in het Nederlands! Ik kijk er heel erg naar uit.

De verschillende onderzoekjes in de zaak kwamen nog helemaal niet bij elkaar. Er moest iets gebeuren. Zodra er één ding op zijn plek viel, volgde de rest vanzelf.

Zo’n mooi meisje
ISBN 9789022593530 – Uitgever: Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: september 2021 – Vertaald door: Barbara Lampe – Deel 3 in de Gina Harte-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.