3x Kinderboeken over Doorzetters


In deze blogpost drie boeken over kleine doorzetters voor kinderen rond de 8 jaar. Ze laten zien dat dromen kunnen uitkomen en je moediger en sterker bent dan je denkt…

De muziek begint te spelen. Mijn hart klopt wild van opwinding. Daar vlieg ik al het podium op. Ik ben de ballerina!

Ballerinadroom – Michaela & Elaine DePrince
Dit is het waargebeurde verhaal hoe Michaela DePrince van een eenzaam weesmeisje uitgroeide tot een internationale balletdanseres. Een bijzondere vertelling om voor altijd in je hart te sluiten!

Mijn mening
Ik denk dat velen van ons wel een beetje het verhaal van ballerina Michaela DePrince kennen. Met dit boek kunnen ook kinderen haar verhaal lezen en geïnspireerd raken.

Michaela is een weesmeisje uit Sierra Leone dat één grote droom had: balletdanseres worden, net als de dame op de voorkant van het tijdschrift wat haar ooit als klein meisje aan kwam waaien. Ze wordt geadopteerd door Elaine uit Amerika en mag daar algauw op balletles. Met hard werken weet ze de top te bereiken en een inspiratie te zijn voor velen, want ze laat zien dat donkere meisjes ook balletdanseres kunnen worden.

Het boek ziet er heel lief en aantrekkelijk uit met de roze tinten en de glitterletters op de voorkant. De illustraties zijn heel lieflijk en het verhaal is makkelijk te lezen en begrijpen. Niet alleen onwijs inspirerend – dromen kunnen echt uitkomen – maar ook leerzaam doordat je kennismaakt met ballet.

Het is een boek over de pandabeer. Ze kregen het omdat ze over drie dagen naar China gaan. Hun vader is daar al een paar weken. Hij maakt een documentaire over de pandabeer.

Expeditie Werelddier: Panda in de val – Gonneke Huizing
De vrouwtjespanda blijft stokstijf staan. Ze snuffelt met haar neus in de lucht. Datgene wat ze ruikt herkent ze niet. Het is een zware, dreigende geur. Welk gevaar ligt op de loer? Ze zou het liefst teruggaan naar haar boom, maar de dorst drijft haar verder…
Meestal vinden Olaf en Lola er niks aan dat hun vader de wereld rondreist voor zijn werk als filmmaker en bijna nooit thuis is. Maar dit jaar is alles anders want ze zijn groot genoeg om in de zomervakantie bij hem op bezoek te gaan! En zo gaat de tweeling op weg naar het verre China, naar het leefgebied van de panda’s. Een avontuur dat ze niet gauw zullen vergeten…

Mijn mening
Olaf en zijn tweelingzusje Lola beleven een spannend avontuur in China als ze daar hun vader opzoeken die bezig is met een documentaire over de pandabeer. Als ze mee mogen het reservaat in om een panda terug te zetten in het wild gaan ze van het pad af en ontdekken een panda in nood. Ze doen er alles aan om haar te redden en dat is niet zonder gevaar…

Wat is dit leuk bedacht zeg! In een spannend en grappig broer-zus-avontuur zit een hoop informatie verwerkt over natuurbehoud en de pandabeer. Tussendoor lees je dagboekaantekeningen van Olaf over de panda en aan het einde van het boek staat ook nog wat extra informatie. Het verhaal wordt aangevuld door kleurrijke en gezellige illustraties.
Echt een heel erg leuk, spannend en veelbelovend eerste deel in een leerzame reeks! Ik ben benieuwd wat voor avonturen de moedige tweeling de volgende keer gaat beleven…

Zwemmen is het leukste wat er is. Ze gaat echt vreselijk hard haar best doen, want ze wil ook medailles winnen.

Watervlinders 1: Stip het sprintkanon – Ellen Stoop
Elvira Stiphout gaat voor goud! Tijdens haar eerste training bij zwemclub de Watervlinders heeft ze meteen de slag te pakken. En een bijnaam: Stip! Kort en krachtig, net zoals haar schoolslag, want daar is ze met stip de beste in! Als ze hoort dat er binnenkort een belangrijke wedstrijd is, wil ze zó graag meedoen… Dan krijgt ze ook zo’n mooie lavendelblauwe trainingsbroek en hoort ze echt bij de club! Maar is ze al snel genoeg voor het estafetteteam? Terwijl Stip twijfelt, bedenken haar vriendinnen van de Watervlinders een superplan.

Stip, Noos, Mel en Snoek – De vier vriendinnen van zwemclub De Watervlinders beleven hun eerste avontuur.

Mijn mening
Elvira heeft een droom: net als haar vader medailles winnen met wedstrijdzwemmen! Al bij haar eerste les heeft ze een bijnaam te pakken: Stip én heeft ze er drie vriendinnen bij; Mel, Noos en Snoek. Ze hebben ieder hun eigen sterke punten met zwemmen en willen graag met zijn vieren meedoen aan het estafetteteam bij de Regionale Kampioenschappen. Maar is het voor Stip niet te snel? Ze gaat er met haar vriendinnen alles aan doen om geselecteerd te worden en traint kei- en keihard…

Alweer een verhaal over een stoere doorzetter. Elvira heeft veel plezier in het zwemmen, maakt lol met haar vriendinnen en zorgt ervoor dat haar droom uitkomt. Erg leuk om te lezen en niet alleen voor zwemmers/zwemsters! De kleurrijke illustraties vullen het verhaal heel goed aan en maken soms ook duidelijk wat er met een bepaalde zwemslag bedoeld wordt. Je maakt dus ook meteen kennis met de zwemsport, want het verhaal is leerzaam tussen de regels door. Op naar het tweede deel wat om Snoek zal draaien!

Ballerinadroom
ISBN 9789025113896 – Uitgever: Uitgeverij Holland – 64 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Originele titel: Ballerina Dreams – Vertaald door: M. Hoogland – Illustraties: Ella Okstad

Panda in de val
ISBN 9789025113841 – Uitgever: Uitgeverij Holland – 128 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Illustraties: Hélène Jorna – Deel 1 in de Expeditie Werelddier reeks

Stip het sprintkanon
ISBN 9789025113742 – Uitgever: Uitgeverij Holland – 128 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Illustraties: Marieke van Ditshuizen – Deel 1 in de Watervlinders reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5a1ae2f07d7d2_selected-products” products=”9200000080133054,9200000080133036,9200000075900643″ name=”Holland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.