Marie Boe 3: De geheime spokentocht – Michael Reefs

Marie keek omhoog en kreeg het gevoel alsof ze stikte. Aan de hemel waren een paar inktzwarte wolken verschenen. Eromheen vlogen schaduwen, die iets weg hadden van Numori, alleen waren deze veel slanker en langwerpiger.

Korte inhoud 
“Wanneer Marie en Jasper worden aangevallen door duistere ballerina’s, vermoeden ze dat hun grote vijand, de Geestenkoning, hierachter moet zitten. Zijn krachten worden steeds sterker en dat gebeurt niet zomaar. Eens in de twintig verschijnt er namelijk een Zilveren Maan die de magie op Zilvermaaneiland nog krachtiger maakt.
Marie en Jasper doen er alles aan om de magische koffer uit handen van de Geestenkoning te houden. Zullen ze erin slagen hem voor eens en altijd te verslaan?”

‘Over vier dagen is er een nieuwe volle maan. Een die krachtiger, helderder en groter is dan normaal. Het is een Zilveren Maan. Ik denk dat Taran daarvan gebruik wil maken.’ 

Mijn mening 
Deel 3 alweer in deze fijne, spannende kinderboekenserie over het vervloekte Zilvermaaneiland, Marie Boe, die haar magie aan het ontdekken is, haar beste vriend Jasper en de kwaadaardige Geestenkoning…

Er is een zeldzame volle maan op komst: een Zilveren Maan, die de magie op Zilvermaaneiland nog sterker maakt. Marie Boe en haar beste vriend Jasper hebben vlak daarvoor een onaangename ontmoeting met de duistere ballerina’s van Taran de Geestenkoning, een soort schaduwwezens. Als de Zilveren Maan aan de hemel staat, zullen zij krachten krijgen en de Geestenkoning, die alleen met volle maan het Schaduwbos kan verlaten, sterker worden. Hij zal dan zeker weer proberen de bijzondere koffer van Marie’s overleden oma in bezit te krijgen… Marie, Jasper en een beschermersgilde van bondgenoten van oma Boe zullen de strijd aan moeten gaan om hun eiland te beschermen. Kunnen ze Taran voor eens en altijd verslaan?

Heel erg fijn dat dit boek begint met een ‘wat vooraf ging’, zo weet ik meteen weer waar we ook alweer precies stonden in de spannende strijd tegen de Geestenkoning!  En vanaf het begin werd ik weer meegezogen het heerlijke avontuur in! Leuk hoe je steeds meer geheimen over het bijzondere eiland onthuld krijgt, maar ook over Geestenkoning Taran, over de schattige Numori (magische spookjes met verschillende krachten), en hoe Marie zich ontwikkeld met haar net ontdekte magische krachten. Ook pestkop Janna is weer van de partij en die leren we ook beter kennen en begrijpen.
Het is echt weer een super leuk, heerlijk spannend en meeslepend avontuur! De moedige kinderen, de magische krachten, de duistere Geestenkoning, dat heerlijk kleurrijke eiland, de super leuke personages (die Numori ook! ) en de kleurrijke illustraties: het is echt een heerlijk aansprekend en pakkend geheel! Ik wilde alleen maar doorlezen en heb het boek in één ruk verslonden. En de volgende lezer stond al ongeduldig in mijn nek te hijgen.  Meer graag!!! Ik wil wel graag weten hoe het nu verdergaat… 
(En: ‘Hallo meneer Den Uyl’, hahaha!!!)

De geheime spokentocht 
ISBN 9789030509165 – Uitgeverij Billy Bones – 176 pagina’s – Verschenen: november 2022 – Illustraties: Aleksandar Zolotic – Deel 3 in de Marie Boe-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.