Het Allesmag Hotel – Aron Dijkstra

Het is er schoon. En rustig. En stil.
Maar daar houden Emma en Tijmen helemaal niet van.
Als zij ook maar iets doen wat kinderen horen te doen, wordt papa vreselijk boos.

Korte inhoud
Emma en Tijmen mogen niets van papa. Geen druktemakerij, geen geluidjes,
geen feestjes, geen foutjes. ‘NIETS DAARVAN,’ roept papa dan. ‘Het is hier geen hotel!’ Op een dag hebben Emma en Tijmen er genoeg van. Er is maar één oplossing: het huis moet een hotel worden. EEN HOTEL ZONDER REGELS. Dat is beter en leuker voor iedereen. Ook voor papa. Want wie is er nu niet blij in een huis waar alles mag?

Dan roept hij streng:
‘NIETS DAARVAN.
HET IS HIER GEEN HOTEL!’

Auteur & illustrator
“Illustrator en schrijver Aron Dijkstra (Sneek, 1992) tekent sinds het moment dat hij een potlood kon vasthouden. Met zijn creatieve geest hield hij er als jongen al van om verhaaltjes te verzinnen, die hij tot leven bracht met heel veel tekeningen.
Daar is niets aan veranderd, behalve dat Aron in 2011 naar Rotterdam verhuisde waar hij in 2015 een studie Illustratie op de Willem de Kooning Academie afrondde. In 2016 debuteerde hij als auteur en illustrator bij Clavis Uitgeverij met zijn prentenboek Ridder Roel de drakenvechter.”

‘Welkom in het Allesmag-hotel, het hotel waar alles mag!’ roept Tijmen blij aan de deur.

Mijn mening
Na het vertederende Ridder Roel de drakenvechter en het aangrijpende Op de vlucht (geschreven door Pimm van Hest) is er nu een nieuw prentenboek van Aron Dijkstra; Het Allesmag Hotel. De kleurrijke en drukke cover is al meteen heel aantrekkelijk!

De vader van Emma en Tijmen is heel streng. Ze mogen thuis geen drukte maken, geen feestjes geven en geen fouten maken. ‘Het is hier geen hotel!’ roept papa altijd. Op een dag barst de bom en lopen ze allemaal boos weg. Emma en Tijmen bedenken een plan: ze gaan gewoon een hotel maken van hun saaie huis, dan mag wel alles! Het Allesmag Hotel is geboren.
Als papa terugkomt van zijn wandeling om stoom af te blazen schrikt hij zich een hoedje! Wat doen al die mensen bij zijn huis?
Emma en Tijmen hebben de grootste lol. Maar op gegeven moment loopt het toch wat uit de hand…

Wat een ontzettend grappig verhaal! Leuk bedacht! Van een huis waar orde en netheid regeert naar een huis waar alles mag en alles steeds rommeliger, drukker en viezer wordt. Natuurlijk gaat het allemaal wat te ver en weten Emma en Tijmen op gegeven moment niet meer wat ze moeten doen. Gelukkig is daar papa nog. Uiteindelijk sluit het Allesmag Hotel, maar vinden ze met zijn drietjes wel een gulden middenweg. En zijn papa en de kinderen nader tot elkaar gekomen!

De illustraties zijn heel erg kleurrijk, grappig en lief, zoals ik gewend ben van Aron Dijkstra. Echt heel leuk om naar te kijken!
Een grappig en kleurrijk prentenboek met een mooie moraal.

Het Allesmag Hotel
ISBN 9789044831474 – Uitgever: Clavis – Verschenen: september 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5a1bdff5a01ab_selected-products” products=”9200000079830156″ name=”allesmag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.