Remco leest: Onder vuur – Tom Clancy

Wees zuinig op je tijd, je leeft maar één keer.
Van alle lessen die hij van zijn vader had geleerd, was deze echt bij Jack Ryan junior blijven hangen…

Korte inhoud
Tijdens een bezoek aan Teheran voor de inlichtingendienst heeft Jack Ryan jr. een lunchafspraak met zijn goede vriend Seth Gregory. Na afloop weet Seth hem een sleutel mee te geven vergezeld van een mysterieuze boodschap. De volgende dag wordt Jack gesommeerd naar een appartement te komen, waar twee mannen hem vertellen dat Seth is ondergedoken met een grote som geld die bestemd was voor een belangrijke inlichtingenoperatie. Jack krijgt een duidelijke opdracht mee: als Seth contact met je opneemt, dien je dat ons meteen te laten weten en je verder nergens mee te bemoeien…

‘Wat ben je van plan, Jack?’
‘We gaan een kidnapper kidnappen.’

Auteur
“Grant Blackwood schreef samen met Tom Clancy Op leven en dood. Voordat hij zich toelegde op het schrijven van thrillers diende Blackwood bij de Amerikaanse marine.
Tom Clancy wordt algemeen gezien als de bedenker van de technothriller. Ook schreef hij enkele non-fictieboeken over de Amerikaanse strijdkrachten. Tom Clancy overleed op 1 oktober 2013.”

Remco leest
Naast Baldacci en Grisham, is Clancy ook zo’n auteur waarvan ik de nieuw verschenen titels meteen wil hebben en lezen. Ik vind het altijd wel extra fijn als dat nieuwe boek er eentje is uit de Jack Ryan-reeks, net als deze.

Dit boek speelt zich af in Teheran, waar Jack een oude vriend ontmoet. Deze ontmoeting is het startsein van een heel bijzonder verhaal…
Niet alleen de CIA maar ook de Britse geheime dienst spelen een rol in de ontwikkelingen. Ik kan eigenlijk inhoudelijk niet veel meer vertellen zonder te spoileren…

Normaal gesproken lezen Tom Clancy’s als een trein, maar helaas vond ik dit boek minder prettig geschreven en bovendien was de verhaallijn erg complex, wat de vaart er heel erg uit haalde. Je moet steeds de vele personages voor jezelf weer even plaatsen, ook de personages zijn erg complex namelijk. Ik krijg het gevoel dat het misschien aan de auteur ligt, Grant Blackwood. Normaalgesproken heb ik niet zoveel moeite met de politiek getinte verhalen van Clancy, maar in dit geval kwam ik er wat moeilijker doorheen.

Het plot was uiteindelijk wel gewoon wat je gewend bent van een Tom Clancy boek, helaas was de uitwerking dit keer alleen niet helemaal mijn smaak.
Wat niet wegneemt dat ik een volgend boek niet gewoon meteen weer zal willen hebben, al is het alleen maar omdat ik wel graag wil weten hoe het verder zal gaan met Jack Ryan junior.

Onder vuur
ISBN 9789400507883 – Uitgever: A.W. Bruna – 320 pagina’s – Verschenen: oktober 2016 – Originele titel: Under fire – Vertaald door: Jolanda te Lindert – Deel 19 in de Jack Ryan-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_587d110454e7c_selected-products” products=”9200000063029002,9200000059399368,9200000071337549″ name=”Onder vuur” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Remco leest: Onder vuur – Tom Clancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.