De Tweelingmysteries: Waterschimmen – Nicholas Walker

De waterschimmen zouden haar opslokken en verteren, om daarna enkel wat beentjes uit te spuwen in het korrelige zand.

Korte inhoud
De tweeling Alex en Alessia groeit op bij hun steenrijke oom. Hun ouders hebben ze nooit gekend. Ze komen erachter dat ze een speciale gave hebben die ze kunnen aanwenden om de wereld te zuiveren van duistere bovennatuurlijke invloeden en duivelse mysteries.
In dit avontuur krijgt Alessia plots ijzing wekkende visioenen over Lakepool. Samen met haar tweelingbroer Alex reist ze naar het afgelegen, mysterieuze dorpje in Schotland. Waarvan zijn de inwoners zo bang? Waarom lopen ze er zo lusteloos bij? En welke vreemde waterschimmen bewegen onder het wateroppervlak van het meer? Terwijl Alex en Alessia het mysterie proberen op te helderen, raken ze verstrengeld in de tentakels van Het Kwaad dat zich in het dorpje schuilhoudt.

Het was hun passie om info op te zoeken over alles wat te maken had met bovennatuurlijke verschijnselen.

Auteur
“Nicholas Walker (1974) is gefascineerd door horror, fantasy en het paranormale. Door een slaapstoornis leeft hij ’s nachts. Wat hij dan ziet geeft hem veel inspiratie voor het schrijven van de reeks Tweelingmysteries.”

Mijn mening
Aangezien ik weg ben van de YA-boeken van Alexandra Penrhyn Lowe en dit jeugdboek ook over kinderen met bovennatuurlijke krachten gaat die vechten tegen Het Kwaad, was ik heel erg benieuwd naar dit eerste deel de reeks Tweelingmysteries! De duistere cover met mooie glanzende opdruk is in ieder geval al veelbelovend.

De 14-jarige tweeling Alessia en Alex woont al bijna hun hele leven bij hun mensenschuwe oom Oswin. Hun ouders kwamen om bij een vliegtuigcrash. Ze hebben het goed bij hun oom, die goed verdient, al komen ze net als hij niet veel in de buitenwereld. Gelukkig hebben ze elkaar, naast broer en zus zijn ze ook beste vrienden. Alessia is heel gevoelig (hoogsensitief) en voelt veel aan, Alex is nuchterder en een echte computerwizard, hij heeft o.a. een Occulta-app en een Ghost-app ontwikkeld.

Alessia heeft al een aantal keer dezelfde nachtmerrie gehad, waarin ze kwade krachten, waterschimmen, in een meer ziet. Het voelt zo echt, dat ze het gevoel heeft dat haar geest ook echt op die plek is tijdens die nachten. Als ze vlak na hun veertiende verjaardag de waarheid horen over hun ouders en de krachten die ze van hen geërfd hebben, vertrekken ze algauw naar Schotland, waar het meer zich bevindt. Daar begint hun spannende gevecht tegen de duistere krachten die het meer en het dorp beheersen…

Ik heb echt genoten van dit boek! (van mij had het dikker mogen zijn!)
Alessia sprak me door haar hooggevoeligheid meteen aan, ik herkende veel in haar. Ik vond het erg leuk dat zij haar paranormale gave al ontdekt heeft en haar broer Alex nog helemaal niet (al blijkt later dat hij toch onbewust wel wat dingen oppakt). Al is duidelijk dat ze nog jong en onzeker zijn en ze hun gave nog moeten ontwikkelen, die groei zal wel plaatsvinden in het volgende deel vermoed ik…
Toch zijn ze erg moedig en gaan ze de uitdaging wel aan om Lakepool te bevrijden van Het Kwaad. Dit levert een lekker spannend verhaal op, wat me van begin tot eind wist te boeien. Ik kijk uit naar deel 2 van deze veelbelovende nieuwe jeugdreeks!

De Tweelingmysteries: Waterschimmen
ISBN 978-94-6131-541-0 – Uitgever: Van Halewyck – 184 pagina’s – Verschenen: oktober 2016 – Deel 1 in de Tweelingmysteries-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_587deed3d60ac_selected-products” products=”9200000060020227″ name=”waterschimmen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De Tweelingmysteries: Waterschimmen – Nicholas Walker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.