Ryder: gestolen erfgoed – Nick Pengelley

Ryder gestolen erfgoed

‘Hendry heeft het gevonden in een kist met persoonlijke bezittingen. Een kist die bijna honderd jaar verzegeld is geweest.’ Diana Longshore glimlachte. ‘En het ging om persoonlijke bezittingen van Kitchener.’
Gestrikt, dacht Ayesha moedeloos. Nu kon ze er niet meer onderuit.

Korte inhoud
“Tijdens de oorlog van 1812 plunderden Britse troepen het Witte Huis en vertrokken met kostbaarheden die nooit werden teruggevonden. Twee eeuwen later vindt een Britse curator een belangrijke aanwijzing voor de lang verdwenen buit. Amper een paar uur later wordt de man vermoord – en is Ayesha Ryder, een gewaardeerde Midden-Oostenexpert, verdachte nummer een. Wie zit er achter het complot? En waarom willen ze Ryder uit de weg? Terwijl Ayesha moordenaars, seksuele chantage en internationale machtsblokken ontwijkt, ontdekt ze dat alle wegen leiden naar het Midden-Oosten, waar haar een nog groter mysterie wacht.”

‘Het is heel simpel. Lawrence wilde dat de Ark werd teruggegeven aan de wereld wanneer de Palestijnen eenmaal “waarlijk vrij” waren. Dat zijn ze nu. Dus de Ark moet worden gevonden.’

Auteur
“Nick Pengelley werd geboren in Australië en werkte in binnen- en buitenland als rechtendocent, juridisch adviseur en politiek analist van het Midden-Oosten. Pengelley woont momenteel in Toronto met zijn vrouw Pamela. Ryder is het eerste deel van een trilogie rond Ayesha Ryder en Ryder: gestolen erfgoed het tweede.” (maar er komt zelfs een vierde deel aan!)

Ayesha Ryder graaft in de gevaarlijkste geheimen van de geschiedenis – waarin ook haar eigen verhaal verborgen ligt.

Mijn mening
Met veel enthousiasme las ik begin vorig jaar het eerste deel van de Ayesha Ryder-trilogie (mijn recensie lees je hier). Ik keek meteen uit naar het volgende deel en eindelijk was het nu zover!

Ayesha is mooi, slim, stoer en sterk (je zou bijna jaloers worden!) en ze heeft een heftig verleden. Ze beleeft in dit tweede deel Gestolen erfgoed weer een spannend avontuur, waarin ze het gevaar niet uit de weg gaat. En dat alles omdat ze koste wat kost de Ark des Verbonds wil vinden. Haar zoektocht naar de Ark raakt verbonden met de opdracht die ze heeft gekregen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken: de gestolen kostbaarheden die de Britten in 1814 uit het Witte Huis hebben meegenomen opsporen.

Zonder dat ze het in eerste instantie doorheeft wordt Ayesha afgeluisterd en gevolgd. Er is iemand die ook heel graag de schatten in handen krijgt. Iedereen heeft zijn eigen agenda, de Britten en de Amerikanen, wie is er nog te vertrouwen?

Ook dit boek heb ik weer verslonden. Het is spannend en boeiend van begin tot eind. De combinatie van een onwijs intrigerende hoofdpersoon, spanning, avontuur, actie, geschiedenis en in dit deel zelfs een beetje romantiek, maken het voor mij tot een perfect geheel. Gelukkig komt ook Lady Madrigal, de bejaarde maar o zo pientere dame uit deel één weer terug. En ik heb gehoord van de auteur dat hij bezig is met een serie rondom deze boeiende dame en haar avontuurlijke leven in de jaren ’30! En van Ayesha komt er zelfs een vierde deel, waar ik heel blij mee ben. Maar eerst deel drie nog lezen, wat heb ik daar al zin in, want van Ayesha Ryder heb ik nog lang geen genoeg!
Met Ryder: gestolen erfgoed heeft Nick Pengelley weer een supersterk verhaal neergezet. Ik ben blij 🙂

Ryder: gestolen erfgoed
ISBN 9789022331880 – Uitgever: Manteau – 335 pagina’s – Verschenen: november 2015 – Originele titel: Ryder. American Treasure – Vertaald door: Erica Feberwee – Deel 2 in de Ayesha Ryder-trilogie
Als je het boek via deze link bij Bruna koopt, krijg ik een kleine bijdrage…

2 thoughts on “Ryder: gestolen erfgoed – Nick Pengelley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.