Moord in de familie – Cara Hunter

In nieuw seizoen van Infamous onderzoekt Brits filmmaker de na 20 jaar nog steeds onopgeloste moord op zijn stiefvader.

KORTE INHOUD 
Welkom bij een nieuw seizoen van Infamous, de true crime-tv-serie waarin een team van experts oude zaken opnieuw bekijkt. Deze keer: de brute, onopgeloste moord op Luke Ryder. Twintig jaar geleden hield deze zaak het hele land in zijn greep.

Luke Ryder werd in 2003 dood aangetroffen in de tuin terwijl zijn tienjarige stiefzoon Guy boven lag te slapen. Guy is inmiddels regisseur van de razend populaire true crime-serie Infamous. En dit seizoen is de zaak wel heel persoonlijk: de moord op zijn stiefvader.

De producent van de serie heeft een team van zes experts bijeengebracht, onder wie een detective, een forensisch onderzoeker, een psycholoog en een onderzoeksjournalist. Samen zullen ze nogmaals het bewijsmateriaal beoordelen, getuigen opnieuw horen en uitgebreid met de familie spreken.

De hoofdrolspelers van het drama worden herenigd – voor het oog van de camera. Maar wie spreekt de waarheid?”

GUY HOWARD
Ik wil achter de waarheid komen.
(korte stilte)
Wat die waarheid ook blijkt te zijn.

MIJN MENING 
Van de buitenkant ziet deze thriller er heel normaal uit, met een lekker pakkende omslag! Als je dan even binnenin kijkt… ziet het er wel héél bijzonder uit! Geen ‘normaal’ stukje tekst te vinden! Wat is dit voor boek??

Voor het nieuwe seizoen van true crime tv-serie Infamous gaat filmmaker Guy Howard op zoek naar de moordenaar van zijn stiefvader Luke Ryder, die 20 jaar geleden dood werd gevonden bij hun familiehuis. Guy was toen 10, zijn zussen 15 en 13. Hun moeder werd een tijdje verdacht, maar de zaak is nooit opgelost. Na al die jaren hoopt Guy nu eindelijk de waarheid te achterhalen.
In de serie komen een aantal specialisten bij elkaar, waaronder een gepensioneerd hoofdinspecteur, een psycholoog, een forensisch onderzoeker en een privé-detective. Zij zullen de zaak weer onder een loep leggen met de technieken van nu en opnieuw praten met alle betrokkenen.
Er wordt een beerput opengetrokken! Het ene geheim na het andere wordt blootgelegd… Zullen ze de moordenaar weten te ontmaskeren?

Luister, mam zal dit nooit te zien krijgen dus zij heeft er geen last van. En ze kunnen toch sowieso beter naar die geheimzinnige gast gaan speuren en ons met rust laten?

Het boek sprak me aan de ene kant heel erg aan, met dat ‘meespeuren’ en meelezen met het script, maar aan de andere kant zag het er wel heel erg onrustig uit zo met al die verschillende teksten. Grotendeels het script van de afleveringen van de tv-serie, maar ook nieuwsberichten, tekstberichten tussen de zussen, mailtjes van de experts… Zou ik zo wel lekker ‘in’ het verhaal kunnen komen? En daarnaast kwamen er ook héél veel namen in het verhaal voor…
En ja: aan de ene kant las het best vermoeiend, en soms las ik wat dingen niet heel erg intensief, maar: aan de andere kant werd ik wel énorm gegrepen door het verhaal en bleef ik maar door- en doorlezen! En zo vloog ik ongemerkt in één middag (en een stukje avond ) door het bijzondere boek heen! Eenmaal gewend aan het vreemde, las het dus toch wel vlot weg! Fijn om te merken.
Er komen steeds meer verdachten bovendrijven, er komen steeds meer motieven naar boven, er komen steeds meer geheimen boven water… Wíe liegt? Wíe heeft Luke Ryder vermoord? En waarom precies? Je denkt het te weten, en dan… Plottwist(s)!!! Geweldig! Haha, ik heb er zo van zitten smullen!
Ik vond dit echt een héél bijzonder boek, ontzettend gaaf gedaan! Niet meteen mijn nieuwe favoriete manier van lezen, maar wel heel fijn om gelezen te hebben! Ik ben een ervaring rijker. Heerlijk verrassend! Het verhaal én hoe het er allemaal uitziet.

Het zou heel veel verklaren
HEEL veel

Moord in de familie 
ISBN 9789049203870 – Uitgeverij Boekerij – 496 pagina’s – Verschenen: mei 2024 – Vertaald door: Paul Janse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.