Ryder: Bird of prey – Nick Pengelley

Ryder bird of prey - Nick Pengelley

She hoped he hadn’t changed his mind. She wouldn’t be surprised if he had. She still didn’t know why he’d agreed to bring the Maltese Falcon to a London pub.

Korte inhoud
“According to the last words of a dying man, the Maltese Falcon was no mere legend: The fabulously jeweled golden bird really existed—still exists, in fact. And Ayesha Ryder is hot on its trail. Rumor says the Falcon conceals clues to the burial place of Harold II, the conquered Anglo-Saxon King of England—and to an artifact of astonishing significance that few besides Ryder would understand.

Hunted by Scotland Yard, MI5, and those who seek the Falcon to break up the United Kingdom, Ryder joins forces with Joram Tate, a mysterious librarian with a reputation for turning up things that don’t want to be found. Soon Ryder and her handsome, erudite new companion are venturing through lost tombs and ancient abbeys, following a trail left ages ago by the Knights Templar.

Ryder knows she’s close to a game-changing secret, hidden for a thousand years beneath an English castle. But with ruthless killers waiting in the wings, Ryder must go medieval—to defend her life, her country, and the world as we know it.”

She was on the point of beholding something the world thought was merely the creation of a famous writer’s imagination.

Auteur
“Nick Pengelley werd geboren in Australië en werkte in binnen- en buitenland als rechtendocent, juridisch adviseur en politiek analist van het Midden-Oosten. Pengelley woont momenteel in Toronto met zijn vrouw Pamela.” Ryder: Bird of prey is het derde deel in wat in eerste instantie een trilogie zou zijn, maar er komen toch meer delen…

Mijn mening
Ik was weg van deel 1 en deel 2 van deze reeks en heb ondertussen leuk contact opgebouwd met de auteur van deze boeken, Nick Pengelley. Omdat ik aangaf dat ik niet kon wachten tot ik het derde deel kon lezen, en het de vraag is of die überhaupt in Nederland uitgegeven gaat worden, bood hij me een (gesigneerde) Engelstalige editie aan. Zo lief en zo bijzonder! Ik kreeg dus post uit Canada! 🙂

Het was lekker om weer eens een Engels boek te lezen, dat deed ik vroeger vaker, maar nu voor mijn blog natuurlijk hoofdzakelijk Nederlandstalige boeken. Blij te merken dat het nog steeds lekker soepel gaat. En dat heeft uiteraard ook te maken met de fijne vlotte schrijfstijl van Nick Pengelley.

Ook in dit deel gaat de stoere, mooie en slimme Ayesha Ryder in opdracht op zoek naar een verloren gewaand, of in dit geval eigenlijk altijd gezien als een verzinsel, historisch artefact. Er zijn meerdere personen die interesse hebben in het artefact en wat het zou bevatten, de Maltese Falcon, en daar zitten helaas ook slechteriken bij. Ayesha is haar leven niet zeker en moet, zonder gevonden te worden, in een race tegen de klok allerlei aanwijzingen volgen die haar naar de plek moeten leiden waar de uiteindelijke schat te vinden is.

Het boek is spannend van begin tot eind en je vliegt door het verhaal heen. Ik kon niet stoppen met lezen en tegelijkertijd wilde ik het boek niet uit hebben… Het was weer een heerlijk avontuur vol actie en historie. Ook kom je weer wat meer te weten over het aangrijpende verleden van Ayesha en leer je haar dus weer beter kennen.

Ik ben en blijf een beetje verliefd op Ayesha, je kan niet anders dan haar bewonderen om haar intellect, kracht en moed. Op naar het vierde avontuur met Ayesha in de hoofdrol! (wat ben ik blij dat die er komt!) Maar eerst mogen we ons verheugen op verhalen met Lady Madrigal Carey in de hoofdrol, de bijna 100-jarige vriendin van Ayesha…

For Nick:
I loved this third book in the Ryder-series! I can’t help being a little in love with Ayesha, she’s so cool, strong, smart and beautiful…
Again you delivered a story full of history, action and adventure, a combination I like very very much. I couldn’t stop reading but at the same time I did not want to finish the book, because then I would have to wait for more. Thank you for this gift and thank you for yet another great story!

0 thoughts on “Ryder: Bird of prey – Nick Pengelley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.