Wat ons niet zal doden – David Lagercrantz (+ winactie!)

Wat ons niet zal doden2

Maar toen Lisbeth in zijn verhaal opdook, ging Mikael er met andere ogen naar kijken.
Aan haar intellect mankeerde niet bepaald veel, en als zij de moeite had genomen zich met deze kwestie bezig te houden, waren er voor hem vast ook wel redenen om zich erin te verdiepen. Hij kon er in elk geval wat onderzoek naar doen, en met een beetje mazzel zou hij ook nog meer over Lisbeth te weten komen, want daar ging het hem eigenlijk om, nietwaar?

Korte inhoud
“Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zijn terug!

Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos รฉn ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.

Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico’s die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland…”

Want het was natuurlijk geen toeval dat ze hem had opgezocht en hem had geholpen. Waarschijnlijk waren zijn vijanden ook de hare.
Het was allemaal begonnen met de oude vraag of haar vader in zekere zin nog voortleefde.

Auteur
“David Lagercrantz werd door de erven van Stieg Larsson gevraagd een vervolg te schrijven op de succesvolle Millennium-reeks om het universum van Stieg Larsson levend te houden.

Lagercrantz studeerde filosofie en religie aan de universiteit en ging naar de School voor Journalistiek in Gรถteborg. Hij werkte als misdaadjournalist en schreef daarna verschillende non-fictieboeken, romans en literaire thrillers. Hij is het meest bekend van de bestseller Ik, Zlatan over Zlatan Ibrahimovic.”

Larsson

Mijn mening
Het eerste wat opvalt aan dit boek is de prachtige cover. Rustig wit met glimmend zilveren en koperen opdruk. Echt heel mooi en zeker opvallend in de boekwinkel. Ook de vorige drie delen van de serie hebben een make-over gehad en zijn zo mooi en chic geworden. Jammer is dan weer wel dat dat de kleine voordeeledities zijn en dit de gewone grote uitgave, dus ze passen qua stijl wel bij elkaar, maar op de boekenplank zit je wel met een hoogteverschil ๐Ÿ˜‰

Dan het verhaal. Net als bij de andere delen vond ik het wel weer even inkomen, omdat deze auteur net als Stieg Larsson (goed uitgekozen dus) weer gebruik maakt van heel veel details en personages. Er wordt bijvoorbeeld heel veel uitgelegd over technische (computer-)dingen en dat gaat toch echt mijn petje te boven. Daar ben ik dus maar overheen gaan lezen, want het haalde de vaart eruit voor mij.

Maar, het verhaal is wel weer ontzettend goed! Je wordt weer meegesleept in de wereld van Mikael, altijd op zoek naarย rechtvaardigheid,ย en de eigenzinnige Lisbeth, die altijd een reden heeft voor de dingen die ze doet.ย Heel leuk om deze personages weer te ontmoeten. Het verhaal is, vooral in de tweede helft van het boek, superspannend, wat ervoor zorgt dat je eigenlijk niet kunt stoppen met lezen. De vaart zit er dan ook meer in. Ook zit het verhaalย weer geweldig in elkaar, alle puzzelstukjes vallen uiteindelijk op zijn plek. Nou ja, alle… Er blijft wel weer een lijntje open voor vervolgdelen van de serie. En daar blijf ik toch erg benieuwd naar en ik zal ze ook zeker gaan lezen!

Wat ons niet zal doden is boek van de maanden december 2015 en januari 2016 in de Boekenwurmenclub. Hier lees je wat Jenny ervan vond.

Winnen!
Doordat de PostNL weer eens raar deed toen ik mijn boek opgestuurd kreeg van de uitgeverij, heb ik uiteindelijk twee exemplaren gekregen. Ik mag er dus eentje weggeven! Wat moet je doen?

 • Laat een reactie achter onder dit bericht, met een geldig e-mailadres
 • Volg mijn blog via minimaal รฉรฉn van de mogelijke manieren
 • Delen van de actie mag, maar is geen verplichting ๐Ÿ˜‰
 • Alleen voor adressen in Nederland
 • Actie loopt t/m zondag 24 januari, maandag 25 januari maak ik de winnaar bekend

De winactie is afgelopen! Bedankt voor het meedoen allemaal!
De winnaar is: Coenraad! (je hebt een mailtje ontvangen)

Wat ons niet zal doden
Wat ons niet zal doden

ISBN 9789056725334 – Uitgever: Signatuur – 447 pagina’s – Verschenen: augustus 2015 – Originele titel: Det som inte dรถdar oss – Vertaald uit het Zweeds door: Geri de Boer – Deel 4 in de Millennium-serie
Niet wachten op de winactie? Bestel het boek via deze link bij Bruna en ik krijg een kleine vergoeding…

45 thoughts on “Wat ons niet zal doden – David Lagercrantz (+ winactie!)

 1. Ik ben reuze benieuwd naar dit vierde deel. Hopelijk is het net zo goed als de de eerste drie delen,ik wil het boek graag lezen!

 2. Graag zou ik deze voor mijn moeder willen winnen. Ze heeft met veel plezier de eerste 3 delen gelezen en probeert steeds mij over te halen ze ook te gaan lezen (misschien dan ook een goed moment om te gaan doen :P)

 3. Graag doe ik mee. Heb dit boek al eerder willen bestellen maar heb steeds getwijfeld.
  Maar nu ik de recensie lees zou ik het boek heel graag willen winnen รฉn lezen! ๐Ÿ™‚

 4. super graag doe ik mee voor dit boek. De meningen hierover zijn verdeeld maar zou het graag willen lezen om zelf mijn oordeel er over te geven.

 5. Ook ik waag heel graag een kansje. Van de vorige 3 boeken heb ik heel erg genoten, en ben zo benieuwd naar dit vervolg… ????

 6. Ook ik waag heel graag een kansje. Van de vorige drie boeken heb ik heel erg genoten en ik ben dan ook zeer benieuwd naar dit volgende deel. Hij staat al vanaf het moment dat er sprake was van een vervolg op mijn ntl lijst…

 7. Juist de details van Stieg vond ik zo geweldig en ik begrijp dat dit dus een goede opvolger is. Ik krijg in ieder geval zin om de originele trilogie weer te lezen. Ik doe graag mee met de winactie, hopelijk kan ik dan zo door het dit deel ๐Ÿ˜‰

 8. Heel graag doe ik mee aan deze mooie winactie. Wat een geluk voor ons dat de post wel eens moeilijk doet. Dan maken wij weer kans op een mooi boek. :))

 9. Er was veel kritiek in de media te lezen over dit boek. Het zou niet in de geest van Larsson zijn geschreven. Maar dat wil ik graag zelf kunnen beoordelen. Ik doe graag mee.

 10. Graag doe ik mee met deze actie. Jaren geleden de drie boeken verslonden en ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar dit boek.

 11. Super, hier doe ik graag aan mee. De millenium trilogie heb ik al even geleden gelezen, en als dit boek maar half zo spannend zou zijn, is het al een aanrader!

 12. Ik loot zeer graag mee! Het boek is al sinds het verschijnen uitgeleend bij de bib en als ik het win kan ik het delen met mensen in de buurt. Alles kopen is ook zo’n waste: krijgen, weggeven en delen is het nieuwe hebben ๐Ÿ˜‰

 13. Ik volg je op Facebook en doe zeer graag mee voor mijn vriendin! Ze had het boek op haar kerstverlanglijstje staan maar door nare omstandigheden hebben we geen kerst kunnen vieren dit jaar. Het zou tof zijn om dit voor haar te winnen want ze is wel lid van de bib maar dit boek is zo populair dat er een reserveringsstop op zit :-S

 14. Mooie actie! Ik ben heel benieuwd naar dit boek, om zelf te ervaren hoe de nieuwe schrijver van deze reeks gaat bevallen! Ik volg via BL & Pinterest (Tamara TS), Twitter en Instagram (@paramara1982) en FB (Tamara Mara GroรŸmaul)

 15. What doesn’t kill you makes you stronger, kan ik zelf zeggen als kankersurvivor….
  Ik volg je op twitter en ik heb de eerste 3 boeken gelezen, nu deze nog met voor mij aansprekende titel. Ben wel benieuwd naar de nieuwe schrijver in de serie.

 16. Na eerst wat aarzeling bij een vervolg op de Millennium-trilogie door een andere schrijver heb ik er inmiddels zoveel positiefs over gelezen, dat ik ‘m graag aan de andere 3 zou toevoegen in m’n boekenkast ๐Ÿ™‚

 17. Wat een leuke actie, zou hier heel graag in beginnen met lezen, na de andere 3..ik kom graag te weten wat deze schrijfstijl is, na de andere delen, en natuurlijk ben ik nieuwsgierig hoe het verhaal zich ontwikkeld..dus.ja..ik doe mee!!

 18. ik lees al zoveel over dit boek en krijg hier de kans om nu dit boek te winnen! Dus daar zeg ik geen nee tegen!! En dan heb ik gelijk de reden dat ik de andere delen ook wil kopen en lezen!!

 19. Ben zeer benieuwd naar dit vervolg (van een andere auteur)! Graag maak ik kans!
  Volg zo’n beetje overal, natuurlijk gedeeld (twitter).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.