Negen – Stefan Ahnhem

Negen

Het was niet alleen zo dat de minister van Justitie onder raadselachtige omstandigheden was verdwenen, Edelman had bovendien hem uitgekozen om in het diepste geheim een onderzoek te beginnen. En hoe meer hij erover nadacht, hoe onduidelijker het werd.

Waar hij moest beginnen.

Met wie hij contact moest opnemen.

Achterflap
“De thriller Negen van Stefan Ahnhem, het tweede deel in de serie rondom Fabian Risk, vertelt wat er in Stockholm is gebeurd in de weken voorafgaand aan kerst. Het politieonderzoek naar de gewelddadige dood van een politicus en de ontvoering van een diplomatenzoon, kost rechercheur Fabian Risk bijna zijn carrière. Het is het zwaarste onderzoek ooit voor Risk, waarbij bepaalde machten er alles aan doen de waarheid te verbergen. Tegelijkertijd leidt de Deense rechercheur Dunja Hougaard een onderzoek dat haar van Kopenhagen naar Stockholm voert. Negen is de prequel van Ahnhems debuut Zonder gezicht. Ahnhem heeft een filmische stijl en door de vele verrassende plotwendingen wordt de lezer steeds weer op het verkeerde been gezet.”

Auteur
“Stefan Ahnhem werkte in de televisie- en filmbranche. Hij heeft onder meer gewerkt aan de televisieserie Wallander. Voor de fans van Jussi Adler-Olsen en Lars Kepler.”

Mijn mening
Aan mijn wens om meer Scandinavische thrillers te lezen wordt door mijn recensieboeken wel voldaan, ik heb er meteen weer eentje mogen lezen.
Negen is het tweede boek van Stefan Ahnhem, zijn eerste heb ik niet gelezen, maar ik durfde het wel aan om hem te lezen aangezien het de prequel is van zijn vorige boek. Wil ik nu ook graag Zonder gezicht lezen? En ben ik er nog steeds van overtuigd dat ik meer Scandinavische thrillers wil lezen?

Het boek begint meteen spannend met de proloog waarin een gevangene in Israël met zijn laatste krachten een brief weet te schrijven en naar buiten gooit in de hoop dat hij ooit zijn geliefde bereikt. Wat is er gebeurd?
Vervolgens is er in Zweden een vrouw ontvoerd, maar haar vermissing is nog niet opgemerkt, en blijkt de minister van Justitie onder verdachte omstandigheden verdwenen. Rechercheur Fabian Risk wordt door zijn baas op de zaak gezet, maar wel in het geheim, want van de Zweedse Veiligheidsdienst mogen ze zich er niet mee bemoeien.
Spanning en intrige… Er zijn vele hogere machten die zich mengen in de gebeurtenissen en het onderzoek tegenwerken. Wat speelt er nou eigenlijk?

Door de vele wisselingen in perspectief moet je je aandacht goed bij het verhaal houden, maar alles komt uiteraard samen en zorgt uiteindelijk voor een zeer compleet beeld van de spannende, soms zelfs bloedstollende gebeurtenissen. Je wordt helemaal meegezogen en steeds op het verkeerde been gezet in dit van begin tot eind boeiende verhaal.
Negen heeft voor mij weer bewezen dat Scandinavische thrillers zeker thuishoren op mijn te lezen lijst! Een dikke aanrader. Zonder gezicht komt op de lijst te staan 😉

Negen
ISBN 9789041425324 – Uitgever: Ambo Anthos – 479 pagina’s – Verschenen: 1 oktober 2015 – Originele titel: Den nionde graven – Vertaald uit het Zweeds door: Tineke Jorissen-Wedzinga
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

One thought on “Negen – Stefan Ahnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.