Blogtour: Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

Het geheim van mijn man
Achterflap

Ze pakte hem op en zag dat het John-Pauls handschrift was.
Er stond:
Voor mijn vrouw, Cecilia Fitzpatrick
Alleen openen na mijn dood

Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood…

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf. Liane Moriarty heeft een pageturner geschreven die je aan het denken zet: over hoe goed je degenen van wie je houdt eigenlijk kent – en hoe goed je jezelf uiteindelijk kent…”

Ik stort in, dacht ze opgelucht. Ik sta op het punt mijn verstand te verliezen, en dat is maar goed ook, want dit kan onmogelijk opgelost worden. Het is gewoon onoplosbaar.

Auteur
“Liane Moriarty woont in Sydney, met haar gezin. Na vier boeken verscheen Moriarty’s vijfde roman eind 2013 in de VS. Binnen twee weken stond Het geheim van mijn man op nummer 1 en bleef langer dan een jaar in de bestsellerlijst staan. Wereldwijd zijn er inmiddels ruim 2 miljoen exemplaren van verkocht en de vertaling verschijnt in meer dan 36 landen.”

Mijn mening
Verliefd op de cover en geïntrigeerd door de korte inhoud begon ik aan dit boek. In het begin moest ik even inkomen, ondanks de fijne schrijfstijl van de auteur, ik had een beetje het gevoel “waar gaat dit heen?” en tegenover hoofdpersonage Cecilia zoiets van “maak die verdomde envelop nou gewoon open!”.
Op het moment dat er dan duidelijk wordt wat er in de brief staat die haar man jaren geleden geschreven heeft, begint langzaam duidelijk te worden wat alle verhaallijnen met elkaar te maken hebben en dat de auteur eigenlijk een heel mooi psychologisch verhaal heeft geschreven, vol personages wiens levens zonder dat ze het beseffen voor eeuwig met elkaar verbonden zijn.
Vanaf dat moment overheerste een positief “waar gaat dit heen?” gevoel. Ik moest doorlezen, ik moest weten hoe alle puzzelstukjes samen zouden vallen…

Het geheim van mijn man is een verhaal over familie, geheimen, schuldgevoelens en vergeving. Wat zou je doen als je zo’n schokkend geheim van je man te weten komt? Wat is juist? Wat is het beste voor je gezin?
Liane Moriarty heeft een knap in elkaar stekend, meeslepend verhaal met een psychologische spanning neergezet. Het had van mij alleen geen half boek hoeven duren voordat dé envelop eindelijk werd geopend 😉

Ik heb dit boek mogen lezen voor de blogtour van de uitgeverij.

Het geheim van mijn man
ISBN 9789022960646 – Uitgever: A.W. Bruna – 400 pagina’s – Verschenen: 29 september 2015 – Originele titel: The husband’s secret – Vertaald door: Monique Eggermont
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

10 thoughts on “Blogtour: Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.