Dichtgedachten – Martin Gijzemijter

Dichtgedachten
Het boek

Ik geloof wel dat het beter wordt,
maar dat hoeft nog even niet.
Ik wil met liefde om je treuren,
je bent het waard, al dat verdriet.

Met zijn roman Dansen met herinneringen (mijn recensie lees je hier) schreef Martin Gijzemijter een eerbetoon aan de liefde tussen zijn vader en zijn in 2004 overleden moeder. Het was een manier om uiting te geven aan het intense gevoel van gemis. Nadat hij zijn roman geschreven had bleven de woorden komen. Dat werden zijn Dichtgedachten, die hij deelt op zijn Facebookpagina. Korte gedichten van vier regels waarin hij troost en hoop biedt aan mensen die een dierbare verloren zijn. Gedichten waar mensen zich aan vast kunnen houden. Niet alleen maar verdrietige Dichtgedachten, maar ook optimistische. Een hoop van deze mooie gedichten zijn nu gebundeld in dit boek Dichtgedachten.

Het is de mooiste les die jij me
na je leven hebt geleerd.
Begin vandaag nog aan je dromen,
morgen is niet gegarandeerd.

Dichtgedachten2
Mijn mening
De sobere omslag met goudkleurige letters van deze gedichtenbundel geeft het een luxe uitstraling. Je kunt het misschien te sober vinden, maar het past juist perfect bij de inhoud die toch grotendeels uit Dichtgedachten over verlies bestaat. Ook de binnenkant van het boek is sober gehouden, sober maar heel erg mooi. Op de linkerpagina de eerste letter van het gedicht in een sierlijke uitvoering en op de rechterpagina het gedicht van standaard vier regels.
De Dichtgedachten zijn kort maar krachtig. Ze gaan over verlies, rouw en verdriet, maar ook over hoop en relativeren. Ik weet dat heel veel mensen troost halen uit de Dichtgedachten op Martins Facebookpagina en het is geweldig dat ze dat nu ook uit dit boek kunnen halen. Je kunt hem gewoon af en toe eens openslaan, op een willekeurige pagina, en dan zul je altijd (h)erkenning vinden. Een prachtig cadeau voor jezelf of voor iemand anders die wel wat troost kan gebruiken.

Dichtgedachten3
Dichtgedachten
ISBN 9789082390308 – Uitgever: MaG Entertainment – 160 pagina’s – Verschenen: juni 2015
Te bestellen op Dichtgedachten.nl

0 thoughts on “Dichtgedachten – Martin Gijzemijter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.