Love letters…

Love letters
Toen Jenny en ik keken wat we allebei nog op onze to read stapel hadden liggen, kwamen we Love letters tegen. Een boekje wat we allebei altijd nog eens wilden lezen. Mooi moment dus om die uit te roepen tot boek van de maanden juni en juli voor onze Boekenwurmenclub!

Achterflap
“Mannen zijn de laatste 2000 jaar nauwelijks veranderd als het om de liefde gaat. De liefdesbrief van vroeger – al dan niet geschreven met een ganzenveer en voorzien van een lakzegel – is vervangen door de sms en de email. De envelop wordt niet langer afgeleverd door een ridder, een lakei of de post, maar verschijnt digitaal in de display van de telefoon of op het beeldscherm van de geliefde. Maar de passie, de jaloezie, de hoop en het verlangen die spreken uit de handgeschreven liefdesbrief van toen, zijn dezelfde emoties waar de verliefden van nu van genieten of mee worstelen.

In Love Letters zijn de meest romantische brieven van beroemde mannen uit de wereldgeschiedenis gebundeld. Van Beethoven tot Napoleon, en van Mozart tot Darwin. Alle aspecten van de liefde komen aan de orde in Love Letters; de ene schrijver zwelgt in het verdriet om een verloren liefde, de andere gaat volledig op in zijn devotie voor de vrouw van zijn dromen.”

Enkele quotes
Uit een brief van Denis Diderot (1713-1784), een filosoof, aan Sophie Volland:

“Adieu, mijn allerliefste. Mijn genegenheid voor jou is vurig en oprecht. Ik zou nog meer van je willen houden, als ik wist hoe dat moest.”

Uit een brief van Napoleon Bonaparte (1769-1821) aan zijn grote liefde JosΓ©phine:

“Ik hoop je binnenkort in mijn armen te sluiten en je te overladen met een miljoen kussen, vurig als de zon op de evenaar.”

Uit een brief van Beethoven (1770-1827) aan zijn “onsterfelijke geliefde” (Sex and the City fans zullen het wel herkennen!):

“Immer de jouwe.
Immer de mijne.
Immer van elkaar.”

Love letters2
Uit een brief van Oscar Wilde (1854-1900) aan Lord Alfred Douglas:

“O, liefste van alle jongens, meest geliefde van alle geliefden, mijn ziel klampt zich vast aan jouw ziel, mijn leven is jouw leven, en op deze hele wereld van pijn en genot ben jij mijn ideaal van bewondering en vreugde.”

Mijn mening
Love letters is een heerlijk boekje om ’s avonds voor het slapengaan een paar brieven uit te lezen. Even wegzwijmelen bij de liefdesbrieven van mannen uit vervlogen tijden. De een weet zijn gevoelens vloeiend op papier te zetten, de ander raaskalt maar wat. Maar wat moet het een geweldig gevoel hebben gegeven om als vrouw zo’n brief te mogen ontvangen… Ik zie het dan ook helemaal voor me: een klop op de deur, de overhandiging van een brief met zegel, het zegel verbreken en dan de met veer en inkt geschreven boodschap lezen… Al moet ik zeggen dat sommige mannen ook vooral erg vol van zichzelf waren πŸ˜‰
Erg leuk is dat er steeds een kleine biografie gegeven wordt van de schrijver van de brief, zodat je weet wie hij was en wie zijn geliefde was.
Ik heb Love letters II ook nog liggen, die ga ik dus ook maar eens op mijn nachtkastje leggen!

Weten of Jenny het ook een lekker tussendoortje vond? Dat lees je binnenkort hier.

Love letters
ISBNΒ 9789049998622 – Uitgever: Truth & Dare (Overamstel) – 176 pagina’s – Verschenen: 2008 – Originele titel: Love letters of great men – Vertaald door: Monique Eggermont – Deel 1

7 thoughts on “Love letters…

    1. Hij ziet er ook zo mooi uit vind ik! (Geloof wel alleen nog 2e hands verkrijgbaar) Deel 2 is gevuld met brieven van vrouwen, die ligt nu op mijn nachtkastje πŸ™‚

  1. Ik heb hem een tijdje geleden gekocht op het boekenfestijn! Ik ben er nog steeds niet aan toegekomen om hem te lezen… Misschien zal ik daar binnenkort eens werk van moeten maken! πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.