Over de schreef – Karen Rose

Over de schreef
Samenvatting

“Hij wilde haar dood hebben, maar dat was niet genoeg. Al acht jaar lang wilde hij haar zien lijden. Want wat zij hem had gekost, verdiende heel wat meer dan het simpelweg beëindigen van haar leven.”

Het is acht jaar geleden dat rechercheur Stevie Mazzetti haar man en zoontje verloor bij een roofoverval. Ieder jaar op die dag heeft Stevie een lunchafspraak met haar therapeute en vriendin Emma. Stevie is nog herstellende van een aanslag op haar leven als er weer op haar geschoten wordt. Eerst een mislukte aanslag bij het restaurant en later bij haar woning. Het is duidelijk dat iemand haar dood wil hebben. Maar wat zijn redenen daarvoor zijn?
Privédetective Clay Maynard, al jaren verliefd op Stevie, maar door haar afgewezen, zet alles op alles om het leven van Stevie en haar dochtertje Cordelia veilig te stellen. En dat is een zware klus, want er wordt heel wat moeite gedaan om Stevie en haar dochtertje te pakken te nemen…

Politieagent Sam Hudson ontvangt een mysterieus pakketje waardoor hij weer aan die dag acht jaar geleden moet denken. Die dag waar hij niets meer van weet. Die dag dat hij wakker werd met een pistool naast zich. Hij wil er alles aan doen om er nu eindelijk eens achter te komen wat er toen gebeurd is…

“Hij was een dag van zijn leven kwijtgeraakt. Hij was déze dag, acht jaar geleden kwijt.”

Auteur
“Karen Rose schrijft thrillers die wereldwijde bestsellers zijn. Voor haar boeken werd zij inmiddels meermaals bekroond. Karen Rose woont en werkt in Florida.”

Mijn mening
De boeken van Karen Rose geven me altijd een gevoel van thuiskomen. Er komen namelijk altijd bekende personages in voor; personages die in het ene boek bijpersonen zijn, zijn in een ander boek de hoofdpersonen. Zo kende ik Stevie en Clay ook al en het is dan genieten om nu het avontuur met hen mee te beleven.
Doordat ik een beetje in een leesdip zat werkte de dikte van het boek dit keer wel een beetje tegen, normaal gesproken heb ik helemaal niet door dat het van die dikke pillen zijn, maar nu merkte ik dat wel. Ik moest echt mijn aandacht erbij houden om de weg af en toe niet kwijt te raken tussen alle gebeurtenissen en personages. Maar dat kan ook komen doordat ik bij elke naam wil weten of ik die al ken en waarvan dan ook alweer 😉
Dit neemt absoluut niet weg dat het weer een échte Karen Rose is: sterke verhaallijnen die op een perfecte manier samenkomen, spannend van begin tot eind, heerlijke zinderende romantiek, sterke personages waar je sympathie voor voelt en een bevredigend einde.
Ondanks dat het me dit keer wat meer moeite kostte (wat zomaar anders had kunnen zijn als ik niet in een dipje gezeten had!) heb ik wel weer enorm genoten van dit Karen Rose boek en heb ik nu al zin in haar volgende boek!

Over de schreef
ISBN 9789026136955 – Uitgever: De Fontein – 576 pagina’s – Verschenen: mei 2015 – Originele titel: Watch your back – Vertaald door: Hans Verbeek
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Over de schreef – Karen Rose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.