BDSM, ik beheers je! – S. Sebastianus

Ik beheers je!
565 pagina’s
E-boek
Te downloaden op de site van Stichting Info BDSM

Vorig jaar recenseerde ik Ik wil je beheersen! van S. Sebastianus. Nu is er een tweede boek verschenen en ook die kreeg ik van de auteur aangeboden om te recenseren. Die uitdaging wilde ik niet uit de weg gaan. Ik vind het wel mooi om naast de erotische fictie die er al op mijn blog staat en er nog aan zit te komen, ook erotische non-fictie te behandelen om zo meer achtergrond informatie te bieden. En misschien leuk om te weten: de recensie van Ik wil je beheersen! is mijn meest bekeken blogpost!

BDSM, ik beheers je! Een boek voor mensen die BDSM-behoeften in zichzelf ontdekt hebben

“Daar waar ik in mijn eerste boek, ‘Ik wil je beheersen!’, mij meer richt op mensen die nog met vragen zitten omtrent BDSM en hun BDSM-geaardheid, gaat dit tweede boek een stap verder. Nu richt ik me tot mensen die voor zichzelf al uitgemaakte hebben dat ze die behoeften en verlangens hebben. Het hebben daarvan wil nog steeds niet zeggen dat je er ook wat mee gaat doen, laat staan, moet doen.

Maar ook mensen die zich de vraag stellen: “Is het wat voor mij?” zullen hier genoeg naar hun gading in kunnen vinden. Dit boek biedt extra informatie voor hen die zichzelf en anderen beter willen leren begrijpen. Het bevat opnieuw veel ‘how to-informatie’ en geeft ook meer vertaling naar de praktijk. Hoe breng ik het in mijn leven? Hoe hebben anderen het in hun leven gebracht? Kan ik daar zelf wat mee? Hoe leer ik voor mezelf betere keuzes te maken?

Verder bevat dit boek topics over wat bijzondere verlangens en fantasieën, over recent onderzoek naar de psychologische karakteristieken en over de beleving van BDSM’ers en … heel veel getuigenissen.”

Het boek is in zeven delen onderverdeeld, waarin de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Je zit in een BDSM-loze relatie. Je hebt het daar lastig mee. Wat nu?
  “Moet ik het negeren of moet ik er wat mee? En zo ja, met mijn partner of zonder?”
  Er worden diverse opties gegeven, met voorbeelden, tips en getuigenissen.
 • BDSM-mentoring
  Een mentor is een ervaren BDSM-er die er is om je te begeleiden op je BDSM-reis.
  Een FAQ-lijst met antwoorden (ontstaan op een conferentie in Amerika) en de visie van Stichting Info BDSM op mentoring. Ook krijg je een voorbeeld van mentoring door een geplaatste mailwisseling tussen mentor en mentee.
  En wat ik erg leuk vond om te lezen: de mailwisseling die er plaatsvond tussen Sebastianus en Renee van Amstel, voor zijn Floor-boeken.
 • BDSM, een uitdaging om te zien, leren, begrijpen en handelen
  Hoofdstuk gewijd aan het leren makkelijker je weg te vinden in de wondere wereld van BDSM; een Dom(inant) of een sub herkennen, de begrippen Domspace en subdrop, elkaars wensen in kaart brengen…
 • Een waaier van fantasieën en verlangens – wat zijn ze en hoe gaan we ermee om?
  Hoe je fantasieën beter te leren begrijpen. Een top 10 van vrouwelijke en mannelijke fantasieën wordt vertaald naar BDSM fantasieën, er wordt een artikel over Vijftig tinten grijs aangehaald en er worden extremere dingen als Rape play en Mind play behandeld en aangevuld met ervaringsverhalen.
 • Psychologische karakteristieken van BDSM-beoefenaars (wetenschappelijk onderzoek)
  De vertaling van een Engelstalig onderzoeksrapport, aangevuld met getuigenissen en commentaar op het onderzoek door de auteur.
 • BDSM in Vlaanderen: meer dan 50 tinten (exploratieve studie)
  Masterproef van een Klinische Psychologie studente, ook weer aangevuld met commentaar van de auteur.
 • Hoe mensen BDSM beleven – getuigenissen
  13 getuigenissen van mensen “die, geconfronteerd met hun BDSM-gevoelens, naar hun weg gezocht hebben. De weg naar de beleving, die sommigen gevonden hebben, anderen nog volop aan het zoeken zijn.”

Ik beheers je! is wat zwaardere kost dan zijn voorganger Ik wil je beheersen! doordat er nog dieper op allerlei aspecten ingegaan wordt en er veel wetenschappelijke onderzoeksresultaten behandeld worden. Maar je kunt uit dit zeer informatieve naslagwerk halen wat voor jou interessant is, door de vele voorbeelden en tips zal er voor iedere lezer wel iets naar zijn/haar gading terug te vinden zijn. En door de warme schrijfstijl van Sebastianus, de toelichting die hij op de droge stukken geeft en de vele getuigenissen die door het hele boek verspreid staan is het toch een zeer toegankelijk en levendig boek geworden. Wat weer als rode draad door het boek heen loopt is dat je vooral moet blijven communiceren met je (BDSM-)partner en dat wederzijds respect en vertrouwen onlosmakelijk verbonden zijn met BDSM. En wat duidelijk is na het lezen van dit boek: BDSM-ers zijn mensen zoals jij en ik, ook met onzekerheden en verlangens. Ik heb bewondering voor de mensen die hun verhaal gedeeld hebben. Met Ik beheers je! hebben de auteur en de 35 mensen die er verder aan meegewerkt hebben ongetwijfeld weer een bijdrage geleverd aan het wegnemen van vooroordelen en aan “Breder Denken over Seks en Macht”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.