Stormwachter 3: De strijd om Arranmore – Catherine Doyle

Fionn Boyle wist twee dingen zeker:
Eén: hij had een enorme hoeveelheid oeroude, zinderende magie in zich die elk moment tot uitbarsting kon komen.
Twee: hij had geen flauw idee hoe hij die magie moest beheersen.

(Let op! Kan spoilers bevatten als je de vorige delen nog moet lezen!)
Korte inhoud

“Er is een week verstreken sinds Fionn op het strand van Arranmore tegenover Morrigan stond en afscheid moest nemen van zijn opa. Nu kammen Morrigans broers het eiland uit naar iedereen die sterk genoeg is om een gevaar voor hen te vormen. Ondertussen kost het de Merrows steeds meer moeite om de toenemende krachten van de Zwarte Rotsen in toom te houden.

En in een onbekende laag van het eiland is een betoverde eik verborgen, die kan vertellen waar Dagda, de laatste tovenaar, begraven ligt. Fionn, Shelby en Sam hebben al hun hoop op Dagda gevestigd in de strijd tegen Morrigan. Ze moeten hem zo snel mogelijk vinden – voordat het te laat is.”

Rose knikte. ‘De Fluisterboom is de meest magische plek op Arranmore. Als je zijn wijsheid zoekt, moet je eerst een pad vinden dat je naar hem toe brengt.’ 

Mijn mening
Ik las eindelijk het slotdeel van de geweldige Stormwachter-trilogie!  Al is het minder geweldig dat het nu afgelopen is…

Fionn Boyle (12) is Stormwachter op het eiland Arranmore. Een levend eiland, vol oeroude magische krachten. Goede en kwade… Fionn zal, om het eiland te redden, zijn eigen magische krachten moeten leren beheersen en het op moeten nemen tegen de kwaadaardige Morrigan, die op jacht is naar nieuwe zielen en steeds krachtiger wordt.
Samen met zijn vrienden Shelby en Sam gaat hij op zoek naar de Fluisterboom, die verstopt zit in een laag van het eiland, in de hoop het graf van de grote tovenaar Dagda te vinden. Hij is hun laatste hoop in deze heftige strijd… Of toch niet helemaal?

‘Net zoals heel Arranmore ons in de gaten houdt.’
‘En alle apps op onze telefoons,’ voegde Shelby er sereen aan toe.

Ik was bang dat ik erg in moest komen omdat ik deel 1 en 2 al een tijdje geleden las, maar ik zat vanaf het begin weer helemaal in het spannende avontuur en alle belangrijke dingen uit het verhaal kwamen algauw weer bovendrijven.
Wat zo leuk is aan dit verhaal is dat het gaat om dat magische eiland en die oeroude magische krachten, maar daarnaast gaat het ook gewoon over een paar moderne tieners die gaan Mario Karten tijdens een crisissituatie. Levert komische scènes op!
Het verhaal is geweldig spannend en eenmaal begonnen met lezen is er geen stoppen meer aan, ik moest weten hoe deze heftige, bloedstollende eindstrijd zou gaan aflopen! Wát een avontuur!! Een verhaal over moed, samen sterk staan, één zijn met het eiland, met de natuur, met het verleden, met die oeroude krachten…
Ik vond dit slotdeel retespannend, magisch mooi en ontroerend zelfs.  Wat baal ik dat ik afscheid moet nemen van deze geweldige personages en deze fantastische wereld, die helemaal tot leven zijn gekomen in deze gave serie! Ik vind het wel voer voor verfilming.

‘Je kunt dit soort dingen beter zelf ontdekken. Dat wil het eiland graag…’ 

De strijd om Arranmore 
ISBN 9789059249387 – Uitgever: Fantoom/Baeckens Books – 288 pagina’s – Verschenen: april 2021 – Vertaald door: Maria Postema – Deel 3 in de serie – Leeftijd: 10+

One thought on “Stormwachter 3: De strijd om Arranmore – Catherine Doyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.