Top 10 favoriete boeken tag

Top 10 boeken
Van de zomer (ahum) werd ik door Jenny van Jennysbookcase getagd om mijn favoriete boeken top 10 met jullie te delen. Ik heb dan nu eindelijk 10 boeken uit mijn kast getrokken! Jullie begrijpen dat het voor een boekengek als ik vrijwel onmogelijk is om een top 10 samen te stellen, er zijn veel te veel boeken waar ik wat mee heb. Ik heb maar niet te hard nagedacht en op eerste gevoel gekozen, het is dus een momentopname πŸ˜‰ Ze staan op willekeurige volgorde, want een rangorde bedenken dat lukt echt niet hoor!

 1. Vraag niet waarom – Simone van der Vlugt
  Hier had elk willekeurig boek van Simone kunnen staan, want ik vind al haar boeken geweldig; jeugd, historisch, thriller… Dus ik heb de meest recente gekozen, deel 3 in de Lois Elzinga reeks. Ben erg benieuwd hoe het verdergaat met Lois en co! (recensie)
 2. De kraamhulp – Esther Verhoef
  Voor Esther Verhoef geldt hetzelfde, ook van haar vind ik alle boeken erg goed, ook haar roman Tegenlicht. De kraamhulp is haar meest recente en misschien, voor mij als jonge moeder, wel haar spannendste op het moment. (recensie)
 3. Meisje met de parel – Tracy Chevalier
  Ik hou van historische romans en dit is er wel eentje die een plekje in mijn hart veroverd heeft; het verhaal achter het prachtige schilderij van Vermeer, mijn lievelingsschilderij. Zoals het had kunnen zijn. Ook de film is de moeite waard en niet alleen door Colin Firth πŸ˜‰
 4. Het Magdalena mysterie – Kathleen McGowan
  Dit boek heeft veel indruk op me gemaakt, vond het zo’n prachtig verhaal. Het verhaal van de Bijbel, hoe het volgens research van de auteur (het is niet helemaal fictie) Γ©cht gegaan is. Met een spannend sausje. Een beetje Dan Brown-achtig.
 5. Ooit zal ik je weer zien – Ellen Lina
  Een van de mooiste romans die ik ooit gelezen heb. Een hartverscheurend liefdesverhaal. (recensie)
 6. 60 dagen – Gillian King
  Hiermee ben ik mijn blog gestart en hierdoor ben ik weer (meer) van Chicklits gaan houden. Veel humor, heerlijke hoofdpersonen en een sterk verhaal. (recensie)
 7. Vijftig tinten grijs – E.L. James
  Of eigenlijk de hele trilogie. Tsja, sorry πŸ˜‰
 8. De Da Vinci Code – Dan Brown
  Geweldig boek; kunst, historie, raadsels, spanning… Ben weg van de boeken van Dan Brown en deze staat op één.
 9. Portret van een moordenaar – Patricia Cornwell
  Een non-fictie boek dat leest als fictie. Over zoektocht naar de identiteit van Jack the Ripper. Mega-boeiend vond ik.
 10. Audrey Hepburn: photographs 1953-1966 – Bob Willoughby
  Een prachtig fotoboek van een dame die ik zeer bewonder.

Misschien haal je nog een leestip uit mijn top 10, let me know! πŸ™‚

(aangezien ik een beetje laat ben met deze tag heb ik geen idee wie hem al heeft ingevuld, maar mocht je willen: ga je gang!)

0 thoughts on “Top 10 favoriete boeken tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.