Vrije vogels – Ilja Gort

Abel werd overmand door gevoelens van diep en intens geluk. Hij had vrede met alles. Met de wereld, met zijn verleden en met zijn toekomst. Ja, zelfs met de B&B-gasten.

Korte inhoud 
“In Vrije vogels genieten idealist Abel en zijn doortastende vrouw Angela van het heerlijke leven op hun Zuid-Franse wijndomein. Maar dan komt de leider van een Brabantse motorbende verhaal halen en wordt alles op zijn kop gezet. Abel en de bendeleider vertrekken per Harley Davidson op een roadtrip door het ruige Pyreneese berglandschap. Bijgestaan door een bijzondere ezel begint hun barre tocht die via spectaculaire avonturen leidt tot een knallende ontknoping.

Vrije vogels is Ilja Gorts vervolg op Bed en Breakfast en Godendrank, maar ook heel goed zonder voorkennis te lezen.”

‘We hebben een tip gekregen. Hij is op weg hier naartoe. Jij hebt hem erbij gelapt, dus jij gaat voor de bijl. Daarom ben ik meteen hierheen gekomen. Hij is vast van plan om jou af te slachten. Met zoveel mogelijk bloed en geweld.’

Mijn quote achterin het boek 🙂

Ze drukte haar sigarettenpeuk uit in een halfvol potje jam.
‘Alleen maar Fransen hier. Niemand spreekt Nederlands.’ Terwijl ze sprak kringelde er nog wat rook uit haar mond.

Mijn mening 
Ik word altijd heel blij van de romans van Ilja Gort, stuk voor stuk boeken om met een grote grijns op je gezicht te lezen!  Ook van Vrije vogels, het los te lezen vervolg op Godendrank en Bed en Breakfast, heb ik weer genoten!

De rust is wedergekeerd in het leven van Abel en Angela na een roerige tijd, alles loopt nu op rolletjes in de wijngaard en hun B&B in Zuid-Frankrijk. Gelukkiger kunnen ze niet zijn… Maar dan waarschuwt inspecteur Bonkers hen dat motorbendeleider en drugsdealer Sjeng Schellekens, a.k.a. ‘De Kolonel’, is vrijgesproken en het op Abel voorzien heeft, die hem erbij heeft gelapt.
De Kolonel staat op een stormachtige nacht voor de deur van hun wijndomein en vanaf dat moment staat hun leven compleet op zijn kop… Iets met een hobbelige motortocht door de Pyreneeën, een moeizame wandeltocht door de ruige natuur met bijzondere ezel Plato, nog meer criminelen en veel vuurwapens…
Van zo vrij als een vogel, naar vogelvrij?

Altijd als er een nieuw boek van Ilja binnenkomt is het een beetje strijd wie hem het eerst mag lezen, Remco of ik. Maar ik was lekker sneller!
Wat was dit weer een geweldig leuk avontuur! Hoofdpersoon Abel, een soort hippie met jezushaar en op sandalen, wil nog weleens verkeerde keuzes maken en je vraagt je de hele tijd af of dat weer het geval is als hij met Sjeng, ‘een reusachtige kaalgeschoren Brabo’, op zijn Harley Davidson stapt om iemand een bezoekje te brengen… Het is in ieder geval het begin van een avontuur vol spanning en actie, waarbij zelfs de vredelievende Angela en Sjeng’s vrouw Kimberley (een hele sympathieke, paranormaal begaafde vrouw) betrokken raken. De kogels vliegen je om de oren! Maar uiteraard zit er ook weer heerlijk veel humor in het verhaal, waardoor het een luchtig geheel blijft.
En wat is Plato de filosoferende ezel een superleuk personage!  Hij heeft mijn hart echt wel gestolen. Hoewel de andere personages dat eigenlijk ook gewoon gedaan hebben; Abel, Angela, Kimberley (die met dieren kan communiceren) en zelfs de ruige Sjeng (ruwe bolster, …?)! Gewoon een heel fijn geheel zo samen. Ik ben nog lang niet klaar met deze figuren.
Vrije vogels is een heerlijk spannend avontuur, vol actie én humor en fijne personages. Let op: eenmaal begonnen met lezen is er geen stoppen meer aan… Het verhaal is boeiend en meeslepend van begin tot knallend einde! Weer een echte Ilja. Ik hou er zo van!!!

Wijdbeens in zijn lange leren jas leek hij de nacht naar zich toe te trekken. Traag strekte hij zijn arm en richtte een pistool op Abels hoofd.
‘Aju Fransman. Je bent dood.’ 

Vrije vogels 
ISBN 9789083141435 – Gort Publishers – 228 pagina’s – Verschenen: april 2022 – Deel 3 in de Abel en Angela-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.