De Hemel – Ilja Gort

‘Dit is een Gucci-tas! Dat is topkwaliteit!’
Bij de put schudde Plato geamuseerd zijn ezelhoofd en glimlachte. ‘Topkwaliteit? Die tas smaakte naar niks…’ 

Korte inhoud 
“Na wilde avonturen op hun wijndomein en B&B, beginnen ras-optimist Abel en zijn nuchtere vrouw Angela in een Zuid-Frans kasteel een esoterisch centrum dat ze ‘Hemel op Aarde’ noemen. Ze worden bijgestaan door motorbendeleider Sjeng, zijn vrouw Kimberley (begiftigd met paranormale gaven) en Plato, een wijsgerige ezel die kan spreken. Helaas wordt hun perfecte wereld ruw verstoord door de komst van een bende zware criminelen.

Dit perspectief vormt een inspirerend speelveld voor Gort, die hier alle registers van zijn humoristische schrijverschap opentrekt. Abel vaart een geheel nieuwe koers en zet daarmee een reeks gebeurtenissen in gang die elke beschrijving tarten, behalve die van Ilja Gort.

Deze sprankelende roman is als een voortdenderende trein. Hij leest als een spannende film, maar dan gelardeerd met schaterende lachsalvo’s. Een boek om van te houden.

De Hemel is het uitstekend zelfstandig te lezen deel 4 in de Abel en Angela-trilogie.
Eerder verschenen Godendrank, Bed en Breakfast en Vrije Vogels. 

Dit, deze plek, zou de perfecte wereld worden. De hemel op aarde.

Mijn mening 
Ik hou van de humoristische boeken van Ilja Gort en ik ben gek op de Abel en Angela-verhalen. Wat een trilogie was, heeft nu een vierde deel gekregen!
(de boeken zijn ook prima los te lezen, maar ik zou ze gewoon lekker allemaal lezen! )

‘En Kimmie is helemaal happy dat ze in dat kasteel een erotisch centrum krijgt.’
‘Esoterisch,’ zei Abel. ‘Een esoterisch centrum.’
‘Whatever,’ gromde Sjeng.

Abel (‘hippie’) en zijn vrouw Angela (nuchter) hebben een wijndomein in Zuid-Frankrijk, waar ze ook een B&B runnen. Niet geheel Abels ding, al die vervelende B&B gasten. En Angela begint het ook wel een beetje zat te worden… Dan krijgt Abel het briljante idee om een château te kopen. Als ze Mas des Anges verkopen en Sjeng (motorbendeleider) en Kimberley (paranormaal begaafd, kan met dieren communiceren) ook meeverhuizen, redden ze het misschien wel! Dan kunnen ze daar levensveranderende cursussen gaan geven, kan Kim haar praten-met-dieren-therapie daar doen en Sjeng zijn eigen ‘bisnis’. Abel heeft het licht gezien en ziet zich als een heuse goeroe daar in de Hemel. Wat kan er in hemelsnaam misgaan?
(Iets met iemand een groep zware criminelen misschien…)

Gesterkt door zijn middagje research op Google gleed Abel moeiteloos in zijn rol van geestelijk leider.

Dit is echt zo’n boek waar ik énorm zin in had, maar waar ik ook niet meteen aan wilde beginnen, omdat ik hem dan alweer uit zou hebben… Want: eenmaal begonnen met lezen, weet ik dat er geen stoppen meer aan is! Dan vlieg ik erdoorheen met een grote grijns op mijn gezicht. En ja hoor, het was zeker weer raak!! Ik hou zo van de humor van Ilja Gort!!
Ik heb genoten van de hilarische beschrijvingen van de B&B gasten die Abel geeft, zijn ‘briljante’ plannen (waarvan je al van tevoren weet: dit gaat fout!!!), die lieve Angela die wel wat te stellen heeft met haar man, de ruige Sjeng met het kleine hartje, zijn lieve Kimmie die met dieren kan communiceren en zo mensen en dieren kan helpen, die geweldige filosoferende, pratende ezel Plato… En zo zijn er nog meer fantastische personages om van te smullen! En de setting zo bij dat geweldige Franse kasteel is ook fantastisch.
Een heerlijk vlot lezend verhaal, gelezen met flink wat gegrinnik, wat spanning en zelfs ontroering… ‘Een boek om van te houden’ staat er op de achterkant en dat is helemaal waar! Ik ben er echt gek op! Ik word er gewoon echt héél erg blij van. De Hemel is een ‘hemels’ lekker verhaal met personages die je in je hart sluit. En nee, ik ben nog steeds niet klaar met Abel en Angela (en Sjeng en Kim)!

‘Dit zijn serieuze klootzakken, wijffie. Ik ben geen lieverdje, maar dit is echt linke shit.’ Hij keek Angela bezorgd aan.

De Hemel 
ISBN 9789083284910 – Gort Publishers – 240 pagina’s – Verschenen: april 2023 – Deel 4 in de Abel en Angela-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.