Godendrank – Ilja Gort

Was het de uitdaging? De illusie dat je zo’n wonderschoon kasteel helemaal kon restaureren en weer laten stralen? Terwijl je diep in je hart wist dat zoiets je nooit zou lukken? Dat je er alleen maar heel erg ongelukkig van zou worden? En arm?

Korte inhoud
“Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van lieden die het niet zo nauw nemen met de wet, hetgeen leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping.”
(www.tulipe.nl)

Dit is mijn wijnchateau. Hiervoor ben ik bereid alles op te geven. Hiervoor ben ik geboren en misschien wel bereid om voor te sterven.

Mijn mening
Ik geniet altijd ontzettend van de heerlijke romans van Ilja Gort! Ik schreef dan ook: “Als je een dip hebt, lees dan een boek van Ilja Gort! Gegarandeerd dat je met een lach op je gezicht zit te lezen!”. En deze quote staat gewoon op de achterkant van Godendrank!!  Een echte opsteker! En ik kan alvast verklappen over dit boek: ook deze heeft me weer even uit een (Corona)dip geholpen…

Abel (51) is op zoek naar een wijnkasteel in Frankrijk, om daar met zijn vrouw Angela te gaan genieten en de lekkerste landwijn van Frankrijk te gaan produceren, alles biologisch. Hij vindt een chateau dat aan de wensen voldoet: Mas des Anges in de Languedoc. Hun nieuwe leven als wijnmakers en levensgenieters kan beginnen!
Maar: eenmaal daar aangekomen krijgen ze de ene na de andere tegenslag te verwerken. Om het kasteel en de wijngaard te kunnen onderhouden komt Abel dan op het briljante idee om wiet te gaan telen om zo wietwijn te gaan maken: Godendrank. Maar met zijn (niet al te legale) wietteelt beginnen de problemen pas echt…

Remco pikte dit boek meteen in toen het binnenkwam en had het binnen no time uit. Hij mocht van mij niets verklappen, maar mocht wel zeggen dat hij het weer een topper vond! En dat kan ik alleen maar beamen nu ik Godendrank ook uit heb!
Wat een geweldige hoofdpersoon heeft Ilja weer bedacht met Abel, een ouwe Amsterdamse rocker met lange haren die de ene joint na de andere rookt, zijn vrouw ‘Poekie’ noemt en óveral een oplossing voor heeft (maar of die ideeën nou echt zo briljant zijn??). Waar in De druivenfluisteraar truffelvarken Bellefleur de show stal, is dat in dit boek de bejaarde Fifi, een heel schattig oud dametje…
En dan de sfeer in het verhaal! De omgeving en de personages komen in geur en kleur tot leven, ik kon alles helemaal voor me zien. Geweldig!!

Wat een verrukkelijk boek weer! Ik heb met een grote grijns op mijn gezicht zitten lezen (in één ruk uit) en zo onwijs zitten genieten! Dank je wel Ilja voor je heerlijke ‘feelgood’ boeken! Ik verlang alvast weer naar de volgende…

‘Wietwijn! Zie je het voor je? Dat wordt een knaller! De smaak van een mooie volle wijn, gecombineerd met topkwaliteit Nederwiet gekweekt onder de Zuid-Franse zon. Dat wordt een godendrank, Poekie!’ 

Godendrank
ISBN 9789082958737 – Uitgever: Slurp Publishers – 236 pagina’s – Verschenen: april 2020 – Deel 1 in de Abel en Angela-serie

One thought on “Godendrank – Ilja Gort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.